Dit is wat de sterren van 'Derry Girls' hebben gedaan tijdens de lange onderbreking sinds seizoen 2

Inhoudsopgave:

Dit is wat de sterren van 'Derry Girls' hebben gedaan tijdens de lange onderbreking sinds seizoen 2
Dit is wat de sterren van 'Derry Girls' hebben gedaan tijdens de lange onderbreking sinds seizoen 2
Anonim

In 2018 werd de populaire Ierse komedie Derry Girls uitgebracht op de Britse zender Channel 4. De serie schetste het leven en de ervaring van tieners in Derry, Ierland, in de jaren 90 via een lukrake vriendschapsgroep bestaande uit 4 eigenzinnige meisjes en een jongen die door de groep vaak worden beschreven als een "kleine Engelse kerel". Na de release werd de serie al snel enorm populair bij het Britse publiek. Tegen het einde van 2018 werd de serie internationaal opgepikt door Netflix, wat resulteerde in een stijgende populariteit bij een meer wereldwijd publiek.

Slechts een klein jaar later, in 2019, keerde de serie terug voor een tweede seizoen. Het publiek over de hele wereld was dolgelukkig om zich bij de komische vriendschapsgroep aan te sluiten voor weer een seizoen vol gekke ongelukken en tieneravonturen. Met het uitbreken van de COVID-19-pandemie die kort daarna volgde, moest de productie van het derde seizoen van de serie voortdurend worden uitgesteld vanwege veiligheidsmaatregelen. Na drie jaar radiostilte begonnen fans van de show zich af te vragen of hun favoriete Ierse personages überhaupt zouden terugkeren voor seizoen 3. Het wachten is echter eindelijk voorbij, aangezien seizoen 3 van Derry Girls op 12 april werd uitgebracht. Dus voordat we ons opnieuw afstemmen om te zien wat seizoen 3 in petto heeft, kijken we nog eens terug naar wat de cast van de Ierse komedie heeft uitgespookt. tijdens hun lange onderbreking van Derry Girls.

6 Saoirse-Monica Jackson As Erin Quinn

Als eerste komen we met een van de meest prominente hoofdrolspelers van de show, Saoirse-Monica Jackson. Haar Derry Girls-personage, Erin Quinn, vertegenwoordigt misschien het beste de essentie van tieneridentiteit in de show. Tijdens de eerste twee seizoenen van de serie zagen kijkers Jacksons Erin navigeren door de wereld van het schoolleven in de jaren 90 in Noord-Ierland, terwijl ze de reis van de adolescentie doormaakte waarin ze worstelt tussen de haast om volwassen te worden en zichzelf te vinden. Sinds de release van seizoen 2 van Derry Girls in 2019, kreeg Jackson een ondersteunende rol in de romantische komedie Finding You uit 2021, gebaseerd op Jenny B. Jones' roman There You'll Find Me uit 2011. In de film portretteerde Jackson het karakter van de jonge en eigenzinnige Emma Callaghan.

5 Louisa Harland As Orla McCool

Daarna hebben we een van Derry Girls' meer eigenzinnige persoonlijkheden met Orla McCool van Louisa Harland. Voor het eerst geïntroduceerd als Erin's gekke neef, gedurende de eerste 2 seizoenen van de serie, werden kijkers dol op Harland's Orla en haar rare oneliners die ongetwijfeld de sfeer van elke situatie zouden verbeteren en de perfecte komische verlichting zouden bieden op de meer gespannen momenten. Tijdens de pauze tussen de release van seizoen 2 in 2019 en de terugkeer van seizoen 3 van Derry Girls in 2022, maakte Harland deel uit van een paar tv-shows, zoals de hedendaagse psychologische thriller uit 2020, The Deceived, en de RTE One-serie uit 2019, Handy. In 2020 speelde Harland ook de hoofdrol van Claire McCann in de horror/komediefilm Boys From County Hell van Chris Baugh.

4 Nicola Coughlan als Clare Devlin

De volgende keer hebben we de in Galway geboren actrice Nicola Coughlan. De rol van de actrice als Clare Devlin in Derry Girls bracht Coughlan in de schijnwerpers toen kijkers van over de hele wereld het jonge angstige schoolmeisje leerden kennen. Sinds de release van de serie ging Coughlan echter van een angstig en muisstil Iers schoolmeisje naar een vorstelijke vrijgezellin in de wereldwijde Netflix-hitserie Bridgerton. Na de release van het allereerste seizoen in 2020, werd Coughlan Bridgerton's enige Ierse hoofdcastlid toen ze de rol van Penelope Featherington op zich nam. Tijdens een interview met Vogue benadrukte de Ierse vrouw zelfs hoe haar eerdere rol in Derry Girls Bridgertons producer Shonda Rhimes had beïnvloed.

Ze verklaarde: "Chris [Van Dusen] vertelde me dat Shondaland Derry Girls had gebruikt als referentie voor hoe goed hij een wereld en personages kon introduceren."

3 Jamie-Lee O'Donnell als Michelle Mallon

Daarnaast hebben we de krachtpatser achter het meest felle en zelfverzekerde lid van Derry Girls, Jamie-Lee O'Donnell. De 30-jarige acteur die Michelle Mallon speelde in Derry Girls werd iconisch vanwege haar vulgaire houding die in schril contrast stond met de rest van de leidende dames (en jongen) van de Derry Girls. Kijkend naar seizoen 3, lijkt het alsof O'Donnell zal terugkeren met dezelfde hoeveelheid brutale en pittige oneliners die typerend zijn voor het karakter van Michelle. Tijdens de lange onderbreking tussen seizoen 2 en Michelle's terugkeer in seizoen 3, is O'Donnell echter een reeks verschillende soorten personages op het scherm gaan portretteren. Het meest opvallende was dat O'Donnell in 2022 een van de hoofdrollen op zich nam in het comedy-drama van de Channel 4-gevangenis, Screw. In de serie portretteert O'Donnell het personage van Rose, een gevangenisbewaarder die werkt in de mannengevangenis van Long Marsh.

2 Dylan Llewellyn als James Maguire

Daarnaast hebben we een van de weinige mannelijke hoofdrolspelers in deze door vrouwen gedomineerde komedie met de 29-jarige Britse acteur Dylan Llewellyn. In Derry Girls portretteert de in Reigate geboren Llewellyn het personage van James Maguire, de neef van Michelle uit Engeland, die het onderwerp wordt van het meedogenloze plagen en trollen van de groep. Tijdens de pauze tussen het tweede en derde seizoen van Derry Girls nam Llewellyn rollen op zich in verschillende korte films, zoals de films uit 2021, Finger Prick en Reavey Brothers. Met name in 2021 nam Llewellyn een voice-overrol op zich via zijn personage Joe in de animatieserie Dodo.

1 Siobhán McSweeney als zuster Michael

En tot slot hebben we een van de meer ervaren en gevestigde castleden van Derry Girls, Siobhán McSweeney. In de serie portretteert de in Cork geboren actrice het personage van zuster Michael, die vaak merkt dat ze de groep van 5 moet uitschelden voor hun ongelukken en vreemde situaties. Buiten Derry Girls heeft McSweeney gedurende haar 16-jarige carrière deel uitgemaakt van verschillende films en tv-shows. In de pauze tussen seizoen 2 en 3 van Derry Girls begon McSweeney zelfs de wereld van hosting op het scherm te verkennen. In 2021 werd ze gekozen om de serie aardewerkcompetitie van Channel 4, The Great Pottery Throwdown, te presenteren. In 2022 werd McSweeney echter gedwongen zelf een pauze te nemen van haar optredens op het scherm vanwege een blessure die ze opliep tijdens het filmen van haar nieuwste serie, Holding, waardoor haar been op twee plaatsen brak.

Aanbevolen: