De gevolgen van het besluit van Doja Cat om te stoppen met muziek

Inhoudsopgave:

De gevolgen van het besluit van Doja Cat om te stoppen met muziek
De gevolgen van het besluit van Doja Cat om te stoppen met muziek
Anonim

Sommige carrières in de muziek duren vele decennia, waarbij artiesten album na album uitdelen en transformeren naarmate de jaren verstrijken. Anderen branden wat feller en zijn schijnbaar voorbij voordat ze zelfs maar begonnen zijn. Voor Doja Cat lijkt ze snel in het tweede kamp te zijn gevallen. Eind vorige maand kondigde de rapper en singer-songwriter aan de wereld aan dat ze officieel KLAAR was met muziek na maanden van speculatie over haar geestelijke gezondheid, die leek te lijden onder het gewicht van haar enorme succes. De ster begon haar muziekcarrière op 17-jarige leeftijd en bracht een aantal bescheiden succesvolle nummers uit, maar ze maakte grote indruk met de release van haar album Hot Pink in 2019, waarbij het nummer 'Say So' haar grootste release tot nu toe werd.

Dus waar ging het allemaal mis voor Doja Cat, en wat was de reactie op haar grote aankondiging?

6 Doja Cat vocht al vele maanden met haar geestelijke gezondheid

Voor degenen die de zangeres volgen, komt haar beslissing om de muziek te verlaten niet als een schok. Doja Cat worstelt semi-openlijk met de druk om aan de top van de muziekindustrie te staan sinds ze wereldwijde bekendheid verwierf, en fans maken zich sinds begin vorig jaar zorgen over de toon van haar posts op sociale media.

In oktober is de 'Mooo!' zangeres ging naar Instagram om een reeks foto's te plaatsen, samen met bijschriften, waarin ze haar staat van uitputting uitlegde na maanden van touren, opnemen en presenteren tijdens awardshows.

In een, schreef ze: “ik ben gewoon moe en ik wil niets doen. Ik ben niet blij: ik ben klaar met ja zeggen tegen motherf want ik heb niet eens een week om gewoon te relaxen. Ik werk nooit. Ik ben verdomme moe. […] Ik wil alleen zijn.”

5 Wat zei Doja Cat?

De verklaring van de zangeres leek voort te komen uit kritiek van fans, na kritiek op haar beslissing om fans niet te ontmoeten en begroeten na haar uitverkochte show in Brazilië. Blijkbaar overstuur over de verontwaardiging - maar geen spijt van haar beslissing - ging Doja naar Twitter om de wereld te vertellen: "Dit is niet voor mij, dus ik ben weg. Let allemaal op."

"Ik denk niet dat ik Brazilië vanavond een show heb gegeven die goed genoeg is en dat spijt me, maar bedankt jongens voor het komen. Ik hou verdomme van jullie en godzijdank hebben we morgen weer een show. beloof dat ik het beter zal doen, "schreef ze.

Doja Cat gaf later een langere uitleg en leek al haar frustraties over haar werk uit te storten:

"Het is weg en ik geef er geen fuck meer om, ik stop ermee, ik kan niet wachten om te verdwijnen en ik heb je niet meer nodig om in mij te geloven. Alles is dood voor mij is muziek dood, en ik ben een verdomde dwaas om ooit te denken dat ik hiervoor gemaakt ben, dit is een verdomde nachtmerrie, ontvolg me niet meer", schreef ze.

4 Fans geloofden haar aanvankelijk niet

Volgens haar tweets leken veel fans te denken dat Doja's uitspraken een hoax waren of iets dat alleen maar in het heetst van de strijd werd gezegd. Dergelijke veronderstellingen werden echter opgeheven toen de zangeres reageerde door haar Twitter-naam te veranderen in 'ik stop' en na nog meer verwarring veranderde ze het in 'ik stop nog steeds'.

3 Doja Cat vertrekt, maar nog niet helemaal

Een paar dagen na haar schokaankondiging verduidelijkte Doja Cat dat ze nog steeds klaar was met muziek, maar dat ze "nog niet weg is". Ze vertelde haar fans of ze later dit jaar nog steeds deel zou uitmaken van The Weeknd tijdens zijn After Hours-stadiontour, en zei:

“Ik ben niet aan het borgen. Maar dat ik niet instap, betekent niet dat mijn kont niet meteen daarna zal verdwijnen”, schreef ze. “Ik heb nog steeds shit die ik moet doen. en veel van jullie denken, want als ik een verdomde foto plaats, betekent dit dat ik er niet uit ben. Pic doet niet=muziek GOOFY.”

“Ik poep het uit en dompel me onder. Ik ben nog niet weg."

2 Veel fans steunen haar beslissing

Muziek is een harde industrie en veel van de trouwe fans van de rapper begrijpen dat. Online gebruikers verzamelden zich rondom Doja Cat, en velen beweerden dat de buitensporige druk van haar wereld haar had gedwongen om te stoppen.

Een fan schreef: 'Doja Cat die wil stoppen met muziek laat je gewoon zien hoe nep die industrie is en echte badass mensen kunnen er niet tegen om in die verzonnen onzin te leven'

1 en vele anderen zijn verwoest door de verhuizing

Anderen, hoewel ze ook begripvol waren, konden niet anders dan hun diepe ontsteltenis uiten over het verlies van Doja Cat's aanwezigheid in de muziekscene, en uitten hun teleurstelling over het niet kunnen ervaren van toekomstige muziek en tours van de getalenteerde artiest.

'Ik heb net ontdekt dat Doja Cat de muziekindustrie heeft verlaten….ik heb alle drang verloren om nog eens adem te halen', zei een fan op Twitter.

Anderen gaven medefans de schuld van het 'intimiderend' van de ster totdat ze de grote beslissing nam: 'ik ben zo verdomd gek, jullie hebben de doja-kat zo lastig gevallen dat ze stopte met muziek, ik haat alle betrokkenen'

'Neuk iedereen die Doja Cat heeft lastiggevallen en haar haar muziekcarrière heeft laten stoppen, jullie zuigen verdomme echt, schaam jullie allemaal,' was het met een ander eens.

Aanbevolen: