De waarheid over het besluit van James Purefoy om te stoppen met 'V For Vendetta

De waarheid over het besluit van James Purefoy om te stoppen met 'V For Vendetta
De waarheid over het besluit van James Purefoy om te stoppen met 'V For Vendetta
Anonim

De Engelse acteur James Purefoy werd oorspronkelijk gecast als V in 'V for Vendetta', maar zoals fans van de celeb weten, bleef hij niet lang op de set.

En de meeste theorieën over het stoppen met hem zijn gericht op hoe ongemakkelijk het masker was en hoe Purefoy er gewoon niet tegen kon.

Het blijkt dat dat niet verder van de waarheid kan zijn. Er moet tenslotte een betere reden zijn om naast Natalie Portman een film te stoppen dan alleen kostuumproblemen, toch?

Toen 'V for Vendetta' eindelijk uitkwam, was Hugo Weaving het titulaire personage. Dus fans vroegen zich af, deed Purefoy iets om ontslagen te worden? Tal van acteurs zijn tegen regisseurs ingegaan en zijn daarvoor ingelijfd. En misschien is het niet zo'n groot probleem als ontslagen worden uit de MCU, maar het is altijd een beetje verontrustend om uit een film te worden getrapt.

Dus waarom stopte James Purefoy toen hij net aan het project begon?

In werkelijkheid waren goede ouderwetse creatieve meningsverschillen de belangrijkste reden voor James Purefoy om de set te verlaten. Het is echter onduidelijk of hij zonder pardon werd gedumpt of dat de beslissing om het project te verlaten wederzijds was.

In een interview met Purefoy, dat op Twitter werd herhaald, vroeg een interviewer James oprecht of hij was gestopt met 'V for Vendetta' vanwege het ongemakkelijke kostuum. Reactie van James?

"Ik praat er niet veel over omdat we hebben afgesproken dat niet te doen." Natuurlijk legde Purefoy uit (met enkele krachtige woorden) dat hij minstens één gerucht kon ontkrachten: "Het had niets te maken met het dragen van het masker."

Toen de interviewer aandrong door te zeggen dat Joel Silver zei dat het probleem "een stemding" was en dat James niet "dreigend" genoeg klonk, lachte de acteur "hysterisch".

Vervolgens legde hij uit dat het neerkwam op "echte creatieve verschillen" en dat hij en de producenten/regisseur enorm verschillende ideeën hadden over hoe het personage zou moeten worden geportretteerd.

En in een interview met CBR zei regisseur James McTeigue over de kwestie: "Nou, weet je, James is een geweldige acteur. Ik hoop dat we op een bepaald moment in de toekomst kunnen samenwerken. Op dit moment het klopte niet en Hugo is een geweldige acteur."

Maar toen de interviewer die vraag opvolgde met aanvullende vragen over hoe uitdagend het was om te handelen terwijl je V's masker droeg, leek McTeigue een beetje monddood te zijn.

Hij rende een beetje door en legde uit: "Het masker is ongelooflijk moeilijk en niet ongelooflijk moeilijk. Als je de afstamming van het masker terugvoert naar het vroege theater, is het er altijd geweest. Het masker doet ook bepaalde dingen [om een acteur]."

Voor fans klinkt het alsof Purefoy's interpretatie van gebeurtenissen realistischer is: het was niet het masker, het waren de mensen erachter die specifieke ideeën hadden over hoe de persoon die het kostuum draagt zich zou moeten gedragen.

Aanbevolen: