Halyna Hutchins, Brandon Lee en andere tragische ongevallen op de set

Inhoudsopgave:

Halyna Hutchins, Brandon Lee en andere tragische ongevallen op de set
Halyna Hutchins, Brandon Lee en andere tragische ongevallen op de set
Anonim

Filmsets brengen fantasie tot leven voor onze ogen. Het is de truc van slimme camerahoeken, belichting en speciale effecten waarmee scènes met geweld, vuurgevechten en dergelijke kunnen worden uitgevoerd zonder gevaar voor betrokkenen. Maar het hanteren van wapens en het veroorzaken van explosies brengt altijd een inherent risico met zich mee, en een recent begin van de dood nadat een 'propgun' per ongeluk op de set is afgevuurd, herinnert eraan dat als de juiste voorzorgsmaatregelen niet worden genomen, er tragedies kunnen optreden die de dood tot gevolg kunnen hebben.

Oktober's accidentele dood op de set van cameraman Halyna Hutchins nadat acteur Alec Baldwin een proppistool had afgevuurd, is een tragedie die nooit op een filmset zou mogen plaatsvinden. Maar helaas was dit niet de eerste keer dat een crew of castlid het leven verloor tijdens het werken aan wat een faalveilige Hollywood-set had moeten zijn zonder de dreiging van gevaar.

7 Halyna Hutchins

Acteur Alec Baldwin was een scène aan het repeteren voor zijn westernfilm Rust toen het vermeende proppistool dat hij gebruikte de cameraman Halyna Hutchins en de gewonde regisseur Joel Souza verwondden. De 42-jarige moeder werd door de kogel in de borst geraakt en de hulpdiensten brachten haar per helikopter naar het ziekenhuis, waar ze later die dag overleed. Souza's wonden werden behandeld en hij werd vrijgelaten. Baldwin had een wapenbeweging met 'dwarstrekken' geoefend, met het pistool op de camera gericht toen het pistool afging. Baldwin kreeg het pistool overhandigd door de eerste assistent-regisseur van de productie, niet wetende dat het scherpe munitie bevatte. Inmiddels is gebleken dat de eerste assistent-regisseur eerder was ontslagen van de filmset van Freedom's Path uit 2019 nadat een proppistool was afgegaan, waarbij per ongeluk een bemanningslid gewond was geraakt.

6 Brandon Lee

Brandon Lee, acteur en zoon van vechtsportexpert Bruce Lee, stierf in maart 1993 nadat hij dodelijk werd neergeschoten door een pistool op de set van de film The Crow. Het pistool moest blanco patronen afvuren, maar de punt van een.44-kaliber kogel was tijdens een vorige scène vast komen te zitten in de loop van het pistool en losgeraakt toen de blanco vervolgens werd afgevuurd. De 28-jarige Lee werd in de buik geraakt en leed onherstelbare schade aan zijn organen.

5 Jon-Erik Hexum

Jon-Erik Hexum stond op het punt een hoofdrolspeler te worden na een rol in Cover Up uit 1984. De knappe acteur speelde een CIA-agent die undercover poseerde als mannelijk model. Terwijl hij deed alsof hij Russisch roulette speelde met een proppistool op de set, schoot Hexum zichzelf per ongeluk door het hoofd met een scherpe kogel. Het schot dreef een stuk van zijn schedel in zijn hersenen. Hij stierf een week later in het ziekenhuis nadat hij van de beademing was gehaald.

4 Vic Morrow

Acteur Vic Morrow en zijn medespelers, de 7-jarige Myca Dinh Le en de 6-jarige Renee Shin-Yi Chen stierven nadat een helikopter was neergestort op de set van The Twilight Zone: The Movie in 1982. Terwijl het filmen van een scène van de drie acteurs die te voet een Vietnamees dorp ontvluchten, een pyrotechnische explosie zorgde ervoor dat de zwevende helikopter neerstortte en landde op Morrow, 53, en de kinderen. Alle drie de acteurs werden gedood, drie van de 24 sterfgevallen waarbij helikopters betrokken waren tussen 1980 en 1990. De regisseur van de film, de helikopterpiloot en drie anderen werden vrijgesproken van beschuldigingen van onvrijwillige doodslag na een uitgebreid proces van een jaar.

3 Sarah Jones

Camera-assistent Sarah Jones stierf nadat ze werd aangereden door een trein op de set van de onafhankelijke film Midnight Rider. De bemanning zou geen toestemming hebben gekregen om op de treinsporen te filmen en ten onrechte aangenomen dat ze een pauze hadden tussen passerende treinen nadat er twee snel achter elkaar waren gepasseerd. Terwijl hij zich voorbereidde op een droomscène waarbij een bed over de sporen werd geplaatst, kwam er een derde trein langs de lijn, waarbij Jones werd gedood en verschillende anderen gewond raakten. De regisseur van de film, Randall Miller, zat een jaar in de gevangenis voor onvrijwillige doodslag.

2 Olivia Jackson

Tijdens het filmen van scènes voor Resident Evil: The Final Chapter in Zuid-Afrika in 2015 liep stuntartiest Olivia Jackson meerdere verwondingen op. Na een botsing met een camera tijdens een stunt die zonder haar medeweten of toestemming opnieuw was getimed, werd Jackson bijna gedood. Door de klap lag ze 17 dagen in coma. Toen ze wakker werd, werd ze geconfronteerd met meerdere verwondingen, waaronder misvorming, verlies van zenuwen in haar ruggenmerg en een gedeeltelijk geamputeerde linkerarm. De volgende vijf jaar vocht ze met het productiebedrijf om een geldelijke vergoeding te krijgen voor haar medische rekeningen en inkomensverlies. Twee maanden na Jacksons verwonding stierf bemanningslid Ricardo Cornelius nadat een Humvee van een platform gleed en hem tegen een muur klemde, waarbij zijn longen werden verpletterd.

1 Dave Holmes

Harry Potter stuntdubbel Dave Holmes had stuntwerk gedaan voor de jongenstovenaar sinds de eerste film in de serie, Harry Potter en de Steen der Wijzen. Tien jaar later, tijdens het werken aan het duo van de laatste films in de serie, Harry Potter en de Relieken van de Dood, brak Holmes zijn nek en raakte vanaf zijn borst verlamd tijdens het uitvoeren van een "ruk terug"-stunt tijdens een van de vliegscènes van de film. Holmes heeft sindsdien zijn leven in een rolstoel geleefd. In 2020 startten hij en Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe de podcast Cunning Stunts, waarin hij stuntartiesten van over de hele wereld interviewde over iconische stunts in de filmgeschiedenis.

Aanbevolen: