Dolly Parton heeft haar nominatie voor de Rock And Roll Hall Of Fame eigenlijk afgewezen

Inhoudsopgave:

Dolly Parton heeft haar nominatie voor de Rock And Roll Hall Of Fame eigenlijk afgewezen
Dolly Parton heeft haar nominatie voor de Rock And Roll Hall Of Fame eigenlijk afgewezen
Anonim

Toen Dolly begin 2022 voor het eerst werd benaderd, was ze verrast te horen dat ze was genomineerd voor een plaats op de prestigieuze lijst, omdat ze geen rockartiest is. En dus haalde ze zichzelf uit de running en vroeg om uit het stemproces te worden verwijderd.

Het is een makkelijke fout om te maken, en veel critici hebben gezegd dat het misschien tijd is om de Rock 'n Roll Hall of Fame te hernoemen. Als reactie op Dolly's terugtrekking hebben de organisatoren verduidelijkt dat de eer niet wordt gedefinieerd door een genre, maar wordt gegeven aan muzikanten die andere artiesten hebben beïnvloed en invloed hebben gehad op fans, wat de country-singer-songwriter zeker heeft gedaan sinds ze voor het eerst op een podium stapte in 1956.

Officieren hebben gezegd dat de Rock 'n Roll Hall of Fame geen recht zou doen aan de muziekgeschiedenis door artiesten van zo'n hoog kaliber niet op te nemen.

Dolly accepteerde later de nominatie

Na de uitleg trok Dolly haar beslissing in en accepteerde ze de nominatie. Maar goed ook, want haar naam stond al op de stembiljetten.

De countryzanger won genoeg stemmen om te worden opgenomen in de Rock n Roll Hall of Fame, Class of 2022.

Ze zal op 5 november samen met collega-inductees Eminem, The Eurythmics, Duran Duran, Pat Benatar, Carly Simon en Lionel Ritchie deelnemen aan de introductieceremonie.

De introductie van de countryzanger kan een rockalbum voortbrengen

De I Will Always Love You-songwriter heeft gezegd dat de inductie misschien wel de vonk is die ze nodig heeft om aan de slag te gaan met het rockalbum dat ze altijd al wilde opnemen.

Ze denkt erover om een versie van The Rolling Stone's Satisfaction te maken, en heeft ook gesproken over het schrijven van een nummer genaamd Rock of Ages, dat een eerbetoon zal zijn aan alle geweldige oude Rockers. En wie weet neemt ze zelfs optredens op van enkele van haar vrienden in de rockwereld.

Fans zijn blij dat hun idool ondanks dat originele 'Nee' een van de grootste muzikale onderscheidingen krijgt.

Het is niet de eerste eer die Dolly heeft afgewezen

Haar bescheiden afkomst heeft Dolly ertoe gebracht mensen in nood te helpen. Dolly's ouders, een van de 12 kinderen, waren zo arm dat ze de dokter die haar hielp afleveren, betaalden met een zak maïsmeel.

Vandaag de dag is Dolly een van de rijkste Country-sterren aller tijden en staat ze bekend als een humanitair persoon.

Of het nu gaat om het inzamelen van geld voor slachtoffers van overstromingen, het bouwen van ziekenhuizen, het helpen redden van bedreigde adelaars of het creëren van een bibliotheek, Saint Dolly, zoals ze vaak wordt genoemd, helpt altijd de gemeenschappen om haar heen.

Ze heeft ook meer dan 100 miljoen boeken weggegeven als onderdeel van haar Imagination Library-project, dat kinderen aanmoedigt om te lezen.

Als gevolg van haar vele goede daden waren functionarissen uit haar geboorteplaats in Tennessee van plan om een standbeeld van de zangeres op te richten ter ere van haar, maar Dolly wilde daar niets van weten.

De songwriter sloeg het aanbod af en zei: "Gezien alles wat er in de wereld gaande is, denk ik niet dat het op dit moment gepast is om mij op een voetstuk te plaatsen."

Ze wees Elvis zelfs af

Toen Elvis geïnteresseerd was in het maken van een versie van Dolly's compositie I Will Always Love You, drong zijn manager, kolonel Tom Parker, aan op 50% van de roy alty's voor de koning.

Hoewel ze een grote Elvis-fan was, wees Dolly de iconische zangeres af. Het was een goede zakelijke beslissing: er wordt gezegd dat ze jaren later zoveel geld verdiende aan de versie van Whitney, dat ze genoeg zou hebben om Graceland te kopen.

Dolly kreeg ook de Presidential Medal of Freedom, maar had deze niet geaccepteerd; de onderscheiding is de hoogste burgerlijke onderscheiding in de VS. Eerdere ontvangers zijn onder andere Martin Luther King, Diana Ross en Bruce Springsteen.

Dolly was echter niet van plan om het niet te accepteren. Ze kon de overdracht niet maken omdat haar man ziek was en de volgende keer ook miste vanwege COVID-beperkingen.

De Nine to Five-zangeres heeft gezegd dat ze niet echt streeft naar het winnen van dergelijke prijzen. "Ik werk niet voor die prijzen", legde ze uit. "Het zou leuk zijn, maar ik weet niet zeker of ik het verdien. Maar het is een mooi compliment voor mensen om te denken dat ik het misschien verdien."

Ze heeft echter veel muziekprijzen gewonnen

De 75-jarige zangeres is geen onbekende op het gebied van muziekprijzen. In een carrière van 6 decennia heeft Dolly 189 muziek- en tv-prijzen gewonnen. De lijst bevat 11 Grammy's en 2 Oscar-nominaties.

En vorig jaar pakte Dolly 3 Guinness World Records toen ze werd erkend voor het enorme aantal hits dat ze door de jaren heen heeft gehad.

Op 75-jarige leeftijd vertoont de Country-ster geen tekenen van vertraging. Dolly's fans waren opgetogen over alles wat ze in 2021 heeft bereikt.

Ze is echt een icoon

Zodanig is haar status dat veel artiesten met haar willen samenwerken. Meest recent is er een verzoek geweest van hiphopartiest Jack Harlow.

Kom november zullen fans van Dolly Parton over de hele wereld zien hoe hun heldin haar welverdiende plaats inneemt in The Rock n Roll Hall of Fame.

Het is gewoon weer een stap op het pad van de grote artiest.

Aanbevolen: