Hoe kreeg 'Space Force' op Netflix een seizoen twee?

Inhoudsopgave:

Hoe kreeg 'Space Force' op Netflix een seizoen twee?
Hoe kreeg 'Space Force' op Netflix een seizoen twee?
Anonim

Steve Carell en TV waren van midden jaren 2000 tot begin 2010 even synoniem als pindakaas en jam. Na het verlaten van The Office in zijn 7e seizoen, richtte Carell zich tot voor kort vooral op film. Enter: Space Force. Space Force durfde te gaan waar niemand eerder was geweest (leuk, toch?) Om Steve Carell te herenigen met het platform dat hem beroemd heeft gemaakt: TV. Deze langverwachte terugkeer naar tv was echter niet wat fans van Carell verwachtten.

Met dat gezegd zijnde, hoe kreeg de show het startsein voor een tweede seizoen? Netflix heeft geenszins een tekort aan geld (vraag het maar aan Carell, die een flink bedrag kreeg om in de show te schitteren; hij is echter niet de rijkste ster van de show), maar gaat verder met een show die niet waarmaakte aan de hype lijkt enigszins onlogisch. Laten we eens nader bekijken hoe en waarom Space Force een tweede seizoen heeft gekregen, zullen we?

6 Wat is ‘ruimtekracht?’

Space Force is een werkplekkomedie die zich afspeelt in de ruimte Het geesteskind van Greg Daniels en Steve Carell, de Netflix-serie debuteerde in mei 2020 en draait om de oprichting van de zesde vestiging van de Amerikaanse strijdkrachten. In de show speelt Steve Carell de rol van generaal Mark Naird, de man die door de president de taak heeft gekregen om tegen 2024 "laarzen op de maan" te krijgen. De show combineert gekke capriolen met elementen van drama en, zou je denken, is een recept voor gegarandeerd succes. Nou… ja, niet zo veel. Dat brengt ons bij het volgende item in de lijst.

5 Fans waren minder blij met 'Space Force' seizoen één

Kijkers waren volledig voorbereid om de langverwachte streaming-serie te omarmen toen deze voor het eerst werd aangekondigd. Met een gestapelde cast en de schrijftalenten van voormalig The Office-schrijver Greg Daniels, wachtten fans met ingehouden adem op de première van de serie. Helaas kreeg de show weinig kijkers en een ondermaatse programma-ranglijstop Netflix. Hoewel het hoofdpersonage van Space Force in feite een meer gespannen versie van Michael Scott is, waren kantoorfans teleurgesteld. Hoewel kijkers bij andere shows veel harder zijn geweest, was de eerste ontvangst van Space Force nauwelijks aangenaam.

4 'Space Force' scoort laag op Rotten Tomatoes

Oh, Rotten Tomatoes. Wanneer kijkers een handige gids nodig hebben in de richting van kwaliteitsprogrammering, ben je daar, nietwaar? Rotten Tomatoes 'beoordeling voor het eerste seizoen van Space force was een deprimerende 39%. De consensus van de site was: "Een cast met alle sterren en blockbuster-waardige speciale effecten zijn niet genoeg om te voorkomen dat Space Force's ongelijke mix van ernst en satire snel uit de komische baan verdwijnt." Niet de meest hartelijke opmerkingen, maar de site was grotendeels gereserveerd.

3 'Space Force' doet het ook niet goed bij andere critici

Critici waren niet al te aardig voor Space Force, met recensies variërend van tam tot borderline brutaal. Nick Allen, van RogerEbert.com, zei: "Space Force heeft de ondersteunende karakters om zijn huiveringwekkende absurditeit te kleuren." Terwijl Richard Roeper van de Chicago Sun-Times vriendelijke woorden had voor het optreden van Carell, daarbij verwijzend naar zijn "onberispelijke komische timing en zijn griezelige vermogen om weer een ander personage te spelen dat vaak een onuitstaanbare hansworst is zonder een greintje zelfbewustzijn" (is dat sarcasme? Moeilijk te zeggen), bekeek hij vervolgens de "hit-and-miss-humor en het niet-gerealiseerde potentieel", en zei: "Begrijp me niet verkeerd; ik heb genoten van Space Force … Het is gewoon, met alle referenties van de belangrijkste bijdragers, we hoopte op grootsheid en kreeg … behoorlijk goed." Andere critici zoals Framke van Variety zeiden: "Voor al het gewicht dat erachter zit, zou Space Force een gemakkelijke overwinning moeten zijn. Tien afleveringen later is het veiliger om te zeggen dat Space Force eigenlijk gewoon goed is." De critici hebben gesproken.

2 Wat de cast van 'Space Force' te zeggen heeft over het werken met Carell?

Hoewel kijkers en critici niet erg aardig zijn geweest voor Space Force, heeft de cast hun mening over de show op verschillende sites en in interviews gedeeld over het werken met Carell Volgens Eonline.com, Ben Schwartz zei dit: "Steve Carell, denk ik, is net magie. Hij is zo grappig en zo snel - en hij doet dit al zo lang op zo'n niveau dat het voor mij erg inspirerend is." Tawny Newsome (die Angela Ali speelt in de show) had dit te zeggen: "Weet je, Steve Carell is als, hij is de koning. Ik wou dat ik zelfs kon zeggen dat het intimiderend was, maar hij is zo aardig dat er een rare dynamiek zou moeten zijn, en het is gewoon zo leuk om naar te kijken en in de buurt te zijn." De cast lijkt blij te zijn met het werken met Carell aan de show.

1 Dus, hoe kreeg 'Space Force' een tweede seizoen?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Netflix heeft veel geïnvesteerd in Space Force. Steve Carell weg te lokken van het grote scherm was waarschijnlijk een moeilijke taak, bovenop het ruziën van een topcast om zich bij de voormalige Office-ster te voegen. Het lijkt er dus op dat Netflix, in plaats van al dat harde werk en geld te verspillen, de serie zal blijven pushen en er alles aan zal doen om de serie tot een succes te maken. (En tot nu toe doet seizoen 2 het een stuk beter dan de eerste.)

Aanbevolen: