Meat Loaf is overleden, rocklegende en Rocky Horror Picture Show-acteur was 74

Inhoudsopgave:

Meat Loaf is overleden, rocklegende en Rocky Horror Picture Show-acteur was 74
Meat Loaf is overleden, rocklegende en Rocky Horror Picture Show-acteur was 74
Anonim

Meat Loaf, de legendarische rockster en acteur, is op 74-jarige leeftijd overleden. Bat Out of Hell van de zanger is een van de best verkochte albums aller tijden, en de beroemde hardwerkende artiest was ook in films verschenen zoals Fight Club en The Rocky Horror Picture Show.

Legendary Rocker Meatloaf had een carrière van zes decennia en ging verder dan muziek

De familie van de rockster bevestigde het nieuws in een verklaring op zijn Facebook-pagina.

"Onze harten zijn gebroken om aan te kondigen dat de onvergelijkbare Meat Loaf vanavond is overleden met zijn vrouw Deborah aan zijn zijde", stond in het bericht. "Dochters Pearl en Amanda en goede vrienden zijn de afgelopen 24 uur bij hem geweest."

"We weten hoeveel hij voor zo velen van jullie betekende en we waarderen echt alle liefde en steun terwijl we door deze tijd van verdriet gaan bij het verliezen van zo'n inspirerende artiest en mooie man", voegde zijn familie eraan toe. "Van zijn hart tot je ziel … stop nooit met rocken!"

De zanger verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen platen in zijn decennialange carrière, en Bat Out Of Hell blijft een van de top 10 best verkochte albums aller tijden, naast Michael Jackson's Thriller en AC/DC's Back In Black. Zijn hit uit 1993 I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That) leverde hem een Grammy Award op.

De rocker, die een reeks memorabele filmrollen had, wordt herinnerd als wonderbaarlijk getalenteerd

Voordat Bat Out Of Hell en een reeks albums, waarvan sommige succesvoller waren dan andere, was er The Rocky Horror Picture Show. Meatloaf schitterde als de ongelukkige ex-bezorger Eddy, die Hot Patootie uitha alt in de film uit 1975, die een enorme cult-aanhang heeft vergaard.

Hij speelde vervolgens in een reeks films, waaronder Fight Club uit 1999 en Wayne's World uit 1992.

De rocker, geboren als Marvin Lee Aday in Texas, stond in de loop der jaren open voor zijn gezondheidsproblemen. Meatloaf gaf toe aan astma te hebben, waardoor hij tijdens een concert in 2011 in elkaar was gestort.

Tributes beginnen al binnen te stromen voor de legendarische rocker. Nadat hij van zijn overlijden hoorde, ging Piers Morgan naar Twitter om de zanger 'een wonderbaarlijk getalenteerde, flamboyante, grappige, buitensporige en rebelse kameleon' te noemen, en dat het horen van zijn overlijden was 'droevig nieuws'.

Rocky Horror co-ster Stephan Fry volgde met "Ik hoop dat het paradijs is zoals je het je herinnert van het dashboardlampje, Meat Loaf."

Aanbevolen: