Hoe rocklegende Dave Grohl zijn fortuin van $ 320 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe rocklegende Dave Grohl zijn fortuin van $ 320 miljoen vergaarde
Hoe rocklegende Dave Grohl zijn fortuin van $ 320 miljoen vergaarde
Anonim

Rockmuzikanten die het groot willen maken, hebben een zware taak voor de boeg, maar degenen die de top bereiken, staan klaar om geld te verdienen. Bands als Metallica en de Red Hot Chili Peppers hebben door de jaren heen miljoenen platen verkocht en ze hebben de bankrekeningen om dat te bewijzen.

Dave Grohl is al jaren een enorm succesvolle muzikant en de artiest heeft een nettowaarde van $ 300 miljoen verzameld. De weg die hij nam om daar te komen was zwaar, maar hij had een paar ijzers in het vuur om het voor elkaar te krijgen.

Laten we eens kijken hoe Dave Grohl zijn enorme fortuin van $300 miljoen vergaarde.

Grohl steeg naar roem in het Nirvana

Als we kijken naar Dave Grohls tijd in de muziekindustrie en hoe hij zijn fortuin heeft kunnen vergaren, kunnen we gewoon niet verder kijken dan wat hij in Nirvana heeft kunnen bereiken. De vroege jaren 90 markeerden een enorme verschuiving van de muziek die de radio domineerde in de jaren 80, en Nirvana hielp een geheel nieuw muziektijdperk in te luiden toen ze in 1991 "Smells Like Teen Spirit" uitbrachten.

Hair metal was op zijn retour en de jaren 90 waren toe aan een nieuw geluid. 1991 eindigde en veroorzaakte een diepgaande verschuiving in de industrie, en Nirvana liep hierin voorop. Binnen een maand tijd lagen Pearl Jam's Ten, Blood Sugar Sex Magik van de Red Hot Chili Peppers en Nevermind van Nirvana allemaal in de schappen van platenwinkels. In een oogwenk was niets meer hetzelfde.

Tijdens zijn tijd in Nirvana was Grohl de drijvende kracht achter de grootste band ter wereld, en hun vervolgalbum, In Utero, zou het laatste zijn voor het vroegtijdig overlijden van Kurt Cobain. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar Nirvana's korte tijd samen was lucratief en de band genereert tot op de dag van vandaag miljoenen aan merchandising.

In een van de belangrijkste bands aller tijden zitten is een ongelooflijke onderscheiding om te hebben, maar in plaats van daar tevreden mee te zijn, begon Grohl een andere band die hem door de jaren heen miljoenen heeft opgeleverd.

De Foo Fighters hebben hem bankroet gemaakt

Slechts twee jaar na Nirvana's In Utero brachten de Foo Fighters hun debuutalbum uit, waarin Dave Grohl eigenlijk alles zelf deed. Naarmate de tijd verstreek, rekruteerde Grohl enkele uitzonderlijke muzikanten en veranderde de Foo Fighters in een van de meest succesvolle rockbands aller tijden.

Tot op heden hebben de Foo Fighters 10 studioalbums uitgebracht, waarvan er 7 door de RIAA ten minste platina zijn gecertificeerd. In 2018 schatte Telegraph dat de band wereldwijd 30 miljoen albums had verkocht, wat een duizelingwekkend aantal is. Albumverkopen zijn over het algemeen niet meer wat ze waren, maar de band is het goed voor zichzelf blijven doen ondanks de verschuiving in de industrie.

De band heeft niet alleen miljoenen platen verkocht, maar ze hebben ook de grootste zalen over de hele wereld uitverkocht en hebben overal op grote festivals gestaan. Dit was een belangrijke inkomstenstroom voor de jongens en het is door de jaren heen een enorme boost geweest voor het vermogen van Grohl.

Nirvana en de Foo Fighters hebben van Dave Grohl een rijk man gemaakt, maar hij heeft ook andere ondernemingen.

Hij is op andere amusementsgebieden terechtgekomen

In de wereld van acteren en regisseren heeft Dave Grohl zijn voeten nat gemaakt, wat voor fans leuk was om te zien. Grohl verschijnt meestal als zichzelf in projecten, maar hij speelde met name de duivel in Tenacious D in The Pick of Destiny. Grohl verscheen ook op The X-Files, en hij leende zijn stem aan Is It Fall Yet? terug in 2000.

Grohl heeft achter de camera gewerkt als regisseur van Sound City, een documentaire over de geschiedenis van de legendarische muziekstudio. De muzikant produceerde ook het project, dat in 2013 werd uitgebracht en een aantal stevige recensies kreeg van critici.

Buiten zijn grote bands heeft Grohl ook talloze artiesten in de studio geholpen en succesvolle nevenprojecten gehad. Grohl heeft gewerkt met bands als Nine Inch Nails, The Queens of the Stone Age, Tenacious D en Them Crooked Vultures. Zijn oeuvre is uitgebreid en het bewijst hoe waardevol hij is als muzikant.

Dave Grohl is een rocklegende die niets meer te bewijzen heeft, maar dit weerhoudt hem er niet van om knallers te maken tot de dag dat hij het voorgoed ophangt.

Aanbevolen: