Sorry Tigers, Joe Exotic probeerde eigenlijk de wolfskoning te worden voor zijn arrestatie

Inhoudsopgave:

Sorry Tigers, Joe Exotic probeerde eigenlijk de wolfskoning te worden voor zijn arrestatie
Sorry Tigers, Joe Exotic probeerde eigenlijk de wolfskoning te worden voor zijn arrestatie
Anonim

Netflix' Tiger King zette de fascinerende en dramatische wereld van grote katten in de schijnwerpers, maar volgens een nieuw rapport van TMZ overwoog de excentrieke dierenverzorger Joe Exotic voor zijn arrestatie in 2018 zijn aandacht te richten op wolven. Joe kort voegde 28 grijze wolven toe aan zijn verzameling gevaarlijke beesten, maar hij kon zichzelf niet uitroepen tot Wolf King omdat de dieren te moeilijk te hanteren waren. Bijgewerkt op 7 november 2021, door Val Barone: In zijn boeiende show Tiger King heeft Joe Exotic nooit echt gezinspeeld op de mogelijkheid om zijn fascinatie voor tijgers te veranderen voor een ander dier. Hij leek kort voor zijn arrestatie in 2018 dol te zijn op wolven, maar die interesse was vluchtig, maar interessant voor zijn fans natuurlijk. Tegenwoordig voert Joe een juridische strijd om vrijgelaten te worden uit de gevangenis, en vecht hij ook tegen een schurende ziekte.

Joe probeerde in 2018 kort de wolvenkoning te worden

Toen een dierentuin in Minneapolis begin 2018 schuldig werd bevonden aan het overtreden van de federale wet op de bedreigde diersoorten, verloren ze hun verzameling grijze wolven. Joe Exotic werd op de een of andere manier hun nieuwe eigenaar, maar het Animal Legal Defense Fund probeerde ze toen ook bij Joe weg te halen.

De advocaat van de ALDF, Christopher Berry, vertelde onlangs aan TMZ dat hij Joe een juridische brief had gegeven waarin hij hem beschuldigde van het illegaal transporteren van wolven over staatsgrenzen zonder vergunning en van het proberen om beschermde dieren te verkopen, een schending van de federale wet.

Terwijl Berry's brief aanbood om het probleem in der minne op te lossen, belde Joe hem en "kauwde hem uit in een godslasterlijke tirade", ontkennend dat hij wetten had overtreden.

Hij gaf wolven op kort voor zijn arrestatie

De brief van de ALDF weerhield Joe er niet van om te proberen zijn aandacht te verleggen van tijgers naar wolven, maar zijn toekomstige heerschappij als Wolf King was nog steeds extreem kort.

Joe's poging om wolven onder controle te krijgen, bleek een grotere uitdaging te zijn dan hij had verwacht. De wolven ontsnapten herhaaldelijk uit hun verblijven bij G. W. Exotic Animal Park, en Berry zegt dat Joe het snel opgaf en de wolven overdroeg aan Lockwood Animal Rescue Center.

Het was in 2018 dat alle plannen om de wolvenkoning te worden definitief tot een einde moesten komen, als er enige twijfel in zijn gedachten was. Hij zit momenteel een gevangenisstraf van 22 jaar uit voor zijn aandeel in een huurmoord. Hij werd beschuldigd van een poging om zijn rivaal, de eigenaar van een dierenasiel, Carole Baskin te vermoorden. Hij is ook veroordeeld voor dierenmishandeling.

Na een reeks tegenslagen vecht Joe nog steeds voor zijn vrijheid

Nadat bij Joe Exotic prostaatkanker was vastgesteld, verdubbelde hij zijn inspanningen in zijn strijd voor zijn vrijheid. Zijn advocaat, John M. Phillips, deelde een verklaring waarin hij uitlegde hoeveel Joe moest worden vrijgelaten.

Dit is echter niet de eerste keer dat Joe publiekelijk heeft gevraagd om vrijgelaten te worden. In 2020 publiceerde hij een handgeschreven brief waarin hij uitlegde dat de pandemie hem de toegang heeft ontzegd tot de technologie die hij nodig heeft om zijn zaak te bepleiten.

"Sorry voor de handgeschreven brief", schreef hij. "Ik word echter geïsoleerd in het Federaal Medisch Centrum Fort Worth en heb GEEN toegang tot een computer, telefoon, e-mail of bibliotheek om te reageren op het laatste verzoek van de regering."

Dit maakte deel uit van zijn valse arrestatieproces van $ 89 miljoen, en hoewel hij de rechtszaak niet won, behaalde hij wel een overwinning toen de rechter zijn verzoek om uitstel inwilligde om bezwaar in te dienen in de civiele zaak.

Aanbevolen: