Hoe het vermogen van Robert Pattinson veranderde na 'Twilight

Inhoudsopgave:

Hoe het vermogen van Robert Pattinson veranderde na 'Twilight
Hoe het vermogen van Robert Pattinson veranderde na 'Twilight
Anonim

Robert Pattinson is nu een begrip, maar dat was niet altijd het geval. Hij begon op zijn vijftiende met acteren in het theater, maar stapte al snel over op film. Zijn eerste filmoptreden was toen hij Cedric Diggory speelde in Harry Potter And The Goblet of Fire (2005).

Daarna verscheen Robert Pattinson in een paar kleine, onafhankelijke films. Pas in 2008 kreeg Pattinson wereldwijde erkenning toen hij Edward Cullen speelde in de Twilight Saga.

Vanaf daar kreeg Pattinson rollen in andere populaire films zoals Remember Me, Water For Elephants en meer, en daarna speelde hij een tijdje in onafhankelijke films. Pattinson keert nu terug naar reguliere films, wanneer hij de titelrol speelt in de aankomende film, The Batman.

Twilight heeft hem zeker op de Hollywood-kaart gezet, maar hij is daar ver voorbij gegaan. Hier is hoe het vermogen van Robert Pattinson is veranderd sinds Twilight.

9 Hoeveel Robert Pattinson waard was vóór 'Twilight' en 'Harry Potter'

Before Twilight speelde Pattinson in een aantal indiefilms en maakte hij zijn eerste grote verschijning in Harry Potter and the Goblet of Fire. Hoewel hij lang niet zoveel verdiende als voor Twilight, leefde Pattinson redelijk comfortabel met het geld dat hij verdiende. "Ik heb veel tijd besteed aan het leven van het ' Harry Potter'-geld. Ik ben verhuisd naar een appartement in Soho in Londen", vertelde hij aan GQ in een recent interview. Het bedrag dat hij verdiende, werd echter niet gespecificeerd.

8 De 'Twilight'-franchise

Door een rechtszaak tussen het productiebedrijf en de filmdistributeur kwamen de acteurs in aanmerking voor contant geld met terugwerkende kracht en Pattinson verdiende er $300.000 mee en kreeg $2 miljoen betaald als salaris voor de eerste film. Met vijf films in de Saga zou zijn vermogen alleen maar toenemen. Tegen de tijd dat de derde film ronddraaide, verdiende hij $ 25 miljoen per film. Om nog maar te zwijgen van de inkomsten uit de films buiten Twilight. Volgens Celebrity Net Worth verdiende hij tegen de tijd dat de tweedelige laatste film ronddraaide, $ 40 miljoen per film.

7 Robert Pattinson was te zien in 'Forbes Celebrity 100 List'

In 2010 stond Pattinson op de Forbes Celebrity 100 Power List en stond hij op nummer 50. Volgens de lijst verdiende hij tussen 2009 en 2010 $ 17 miljoen. Dit was een grote prestatie voor iemand van zijn leeftijd bij de tijd en voor iemand die geen ervaren acteur was. Hij is momenteel nummer 53 op de Forbes-lijst van best betaalde acteurs.

6 Robert Pattinson's onbekende muziekcarrière

Iedereen kent Pattinson als een goede acteur, maar niet veel mensen weten dat hij eigenlijk een tijdje muziek wilde nastreven. Hoewel dat nu meer een hobby is geworden, verdiende hij volgens Bustle wel wat geld door twee van zijn nummers, "Let Me Sign" en "Never Think", in Twilight te laten horen. Hij had ook twee nummers in de film, How To Be, en heeft andere nummers die hij eerder live uitvoerde, hoewel nooit professioneel uitgebracht.

5 Robert Pattinson's andere acteercredits

Hoewel Robert Pattinson vooral bekend is geworden door zijn rollen in Harry Potter en Twilight, verdiende hij nog meer geld aan kassafilms. Volgens ShowBiz Cheat Sheet verdiende hij $ 1 miljoen voor het boek dat de film werd, Water For Elephants. Hij speelde ook de hoofdrol en produceerde de film uit 2010, Remember Me. Een paar jaar lang speelde Pattinson in een aantal onafhankelijke films, waaronder The Lost City of Z, Good Time en Damsel, die allemaal zijn vermogen hebben vergroot.

4 Robert Pattinson werd het gezicht van Dior Homme

Bij succesvolle franchises en filmdeals horen merkdeals. Sinds 2013 is Pattinson het gezicht van de geur Dior Homme. Hij kreeg naar verluidt $ 12 miljoen betaald om het contract met het bedrijf te ondertekenen en verdient er vandaag nog steeds geld mee, waardoor hij in de top 10 van best betaalde beroemdheidsmerken staat.

3 Zijn liefdadigheidsdonaties

Pattinson heeft verschillende goede doelen gesteund en is een groot voorstander van GO Campaign, die armoede helpt bestrijden door beurzen te verstrekken aan kinderen, meestal kwetsbare kinderen of wezen, over de hele wereld. Als ambassadeur van de campagne heeft Pattinson veel van zijn geld en tijd aan het goede doel geschonken.

2 'The Batman' en andere Box Office-films

Vanaf 2019 keerde Robert Pattinson terug naar reguliere films toen hij speelde in The King, The Lighthouse, Waiting For Barbarians en Tenet. Daarna speelde hij de rol van een onzedelijke predikant in een kleine stad in The Devil All The Time. Nu zet de 35-jarige vleermuisvleugels weer op en speelt hij de hoofdrol in The Batman, die in maart uitkomt. Als dit is zoals elke andere superheldenfilm, zal het zeker veel geld verdienen aan de kassa en zal het vermogen van Pattinson aanzienlijk toenemen, aangezien hij naar verluidt $ 3 miljoen voor de rol kreeg.

1 Robert Pattinson's huidige nettowaarde

Volgens Celebrity Net Worth is het huidige vermogen van Pattinson $ 100 miljoen. Ondanks dat hij al vele jaren een jaarsalaris van $ 25 miljoen heeft, is het vermogen van Pattinson gedaald vanwege zijn investeringen in onroerend goed en liefdadigheidsinstellingen. Nu hij terug is in kassafilms, zou zijn vermogen de komende jaren drastisch moeten toenemen.

Aanbevolen: