Hoe het vermogen van R. Kelly veranderde nadat zijn beschuldigingen aan het licht kwamen

Inhoudsopgave:

Hoe het vermogen van R. Kelly veranderde nadat zijn beschuldigingen aan het licht kwamen
Hoe het vermogen van R. Kelly veranderde nadat zijn beschuldigingen aan het licht kwamen
Anonim

In de jaren negentig en tot ver in de jaren 2000 werd R. Kelly ooit beschouwd als een van de grootste spelers in de entertainmentwereld. De r&b-artiest had een enorm succesvolle carrière opgebouwd en leefde zijn leven in luxe. Hij had alles waartoe fans zich konden inbeelden waartoe een grote ster toegang zou hebben, en een enorm en schijnbaar eindeloos fortuin om in te duiken. R. Kelly woonde in een enorm herenhuis, had onbeperkte toegang tot privéjets en bezat het chicste van alles wat zijn hartje begeerde.

Zijn nummers als I Believe I Can Fly, Bump N' Grind en Ignition waren wereldwijd enorm en het geld bleef maar binnenstromen. Dat wil zeggen, totdat beschuldigingen van ongepast gedrag tegen vrouwen de krantenkoppen begonnen te sijpelen. Het duurde niet lang voordat R. Kelly's hele wereld om hem heen instortte en hij zijn hele fortuin verloor.

10 R. Kelly was ooit de meest succesvolle r&b-artiest in de geschiedenis

R. Kelly's fans werden getrakteerd op hit na hit tijdens zijn heerschappij in de muziekindustrie, en de artiest steeg naar succes voor zijn zwoele liedjes en megahits. De met een Grammy bekroonde artiest sleepte een aantal onderscheidingen in de wacht en nadat hij in 2010 meer dan 75 miljoen platen had verkocht, werd hij door Billboard Magazine uitgeroepen tot de meest succesvolle R&B-artiest in de geschiedenis. Zijn ster was snel gestegen en hij was klaar om miljoenen dollars in de muziekindustrie te blijven binnenhalen. Op dat moment wist niemand dat de rally van R. Kelly net zo snel zou zijn als zijn roem.

9 Hoeveel R. Kelly waard was op het hoogtepunt van zijn carrière

Op het hoogtepunt van zijn carrière was R. Kelly's singles werden herhaald op elk groot radiostation over de hele wereld, en zijn concerten waren meteen uitverkocht. Zijn ranzige teksten schrikten de critici van tijd tot tijd af, wat hem nog meer gewenst leek te maken en bijdroeg aan de intriges rond zijn persona op het podium. Op het hoogtepunt van zijn carrière werd het fortuin van R. Kelly geschat op ongeveer $ 100 miljoen, en het leek erop dat de zanger, songwriter, entertainer en muziekproducent blijvende macht in de industrie had.

8 Nieuws over R. Kelly's seksuele misdrijven begonnen zijn fans af te schrikken

Dingen begonnen te veranderen voor de artiest in de jaren negentig toen Tiffany Hawkins naar voren kwam met beschuldigingen die fans versteld deden staan en R. Kelly's leven en carrière opschudden. Ze beweerde dat ze betrokken was geweest in een seksuele relatie met R. Kelly toen ze nog maar 15 jaar oud was, waardoor dit een duidelijke criminele overtreding en uitbuiting was. In een poging om deze situatie tot rust te brengen met minimale schade aan zijn reputatie. R. Kelly betaalde Hawkins $ 250.000 aan schikkingskosten. Dit zou al snel een ongelukkig patroon worden.

7 R. Kelly's scheiding bloedde zijn financiën droog

R. Kelly's situatie werd nog stressvoller toen hij ruzie kreeg met zijn vrouw, Andrea Kelly. Het echtpaar ging door een zeer openbare en ongelooflijk rommelige scheiding, waarbij R. Kelly Andrea een eenmalig bedrag van $ 1 miljoen betaalde, evenals $ 250.000 per jaar aan kinderbijslag. Daarnaast eisten de rechtbanken dat hij Andrea ook maar liefst $ 10.000 per maand aan alimentatiebetalingen zou betalen, die doorgingen totdat ze later hertrouwde.

6 De IRS en een reeks rechtszaken

Toen het gerommel over R. Kelly's ongepaste gedrag steeds gangbaarder en algemeen bekend begon te worden, was de reputatie van de artiest aangetast, en de pers was diep aan het graven om meer vuil op de ster te krijgen en te ontdekken hoe zijn leven achter gesloten deuren was deuren. Er was niet veel voor nodig om een reeks rechtszaken en belastinggerelateerde problemen aan het licht te brengen die R. Kelly stond tegenover. R. Kelly schikte zich buiten de rechtbank met talrijke vermeende slachtoffers, met betalingen uit 2001 aan een voormalige stagiair bij Epic Records en twee extra vrouwen in 2002.

In 2009 werd hij gevangen gezet wegens het niet betalen van 161.000 dollar aan achterstallige alimentatie, en hij besteedde een absoluut fortuin aan het betalen van zijn eigen borgtocht, voor een bedrag van honderdduizenden dollars. Misschien wel de meest schokkende financiële onthulling kwam toen R. Kelly toegaf dat hij een schuld van $ 20 miljoen aan de IRS verschuldigd was.

5 R. Kelly werd uit twee huizen gezet wegens onbetaalde huur

Eens een man die in luxe leefde, met personeel en assistenten op zijn wenken, gleed R. Kelly snel af en al snel merkte hij dat hij de huurbetalingen niet kon betalen. De man die ooit een multimiljonair was, worstelde in de diepten van financiële wanhoop, werd uit twee huurwoningen gezet nadat hij zijn huurbetalingen niet kon betalen. Hij verdiende $ 31.000 aan onbetaalde huur voordat hij werd uitgezet.

4 De bank blokkeerde zijn huis

Natuurlijk had R. Kelly activa waar hij gebruik van had kunnen maken tijdens zijn tijd van nood, maar helaas, met beschuldigingen van aanranding die tegen hem opdoemden, merkte hij dat hij niet in staat was de winst te genereren die hij gewend was. Zijn enorme schuld betekende dat hij niet langer een gezagspositie had over zijn vermogen. Met zijn reputatie permanent beschadigd en zijn inkomstenpotentieel bijna verbroken, zette de bank zijn huis van $ 5 miljoen op een veiling af voor slechts $ 950.000.

3 R. Kelly werd gedropt door Sony Music

R. Kelly's belangrijkste bron van inkomsten was natuurlijk zijn muziek, dus zijn vermogen en toekomstige inkomsten kregen een enorme hit toen hij werd afgezet door zijn platenlabel, Sony Music. Niet langer in staat of bereid om zich te associëren met zijn reeks seksuele beschuldigingen en strafrechtelijke vervolgingen, verliet Sony Music R. Kelly zonder enige hoop om inkomsten te genereren uit zijn opnames. Dit was de officiële beëindiging van de carrière van R. Kelly, zonder dat een ander platenlabel bereid was om een reddingsoperatie uit te voeren. De in ongenade gevallen zanger was niet langer in staat zijn manier van leven vol te houden of de stijgende juridische kosten bij te houden.

2 Projecties schatten dat hij $200 miljoen waard zou zijn geweest zonder criminele banden

Een aantal jaren had R. Kelly echt alles. Roem, fortuin en succes lagen voor de deur en hij leefde een leven van extreme luxe - een leven waar de meeste mensen alleen maar van konden dromen. Nadat zijn criminele daden aan het licht kwamen en hij formeel was veroordeeld voor de gruwelijke misdaden waarvan hij werd beschuldigd, verloor R. Kelly zijn fanbase en het respect van de fans die hem ooit aanbaden. Gezien het feit dat hij op het hoogtepunt van zijn carrière $ 100 miljoen waard was en dat hij nog zoveel jaren voor de boeg had, schatten de projecties dat als hij zijn strafblad schoon had gehouden en zich gepast had gedragen tegenover vrouwen, R. Kelly zou hebben geniet vandaag van een nettowaarde van $ 200 miljoen.

1 R. Kelly's huidige netto waarde

Eens ter waarde van $ 100 miljoen en naar verwachting meer dan $ 200 miljoen te verdienen, vernietigden de strafrechtelijke veroordelingen van R. Kelly in 2021 zijn vermogen om in de toekomst geld te verdienen met zijn muziek. Zijn bankrekening werd niet alleen droog, maar R. Kelly stortte zich ook in ernstige schulden. Sinds hij is veroordeeld, wordt zijn nettowaarde nu geschat op negatief $ 2 miljoen, een verre schreeuw van het fortuin dat hij ooit had.

Aanbevolen: