Hoe het vermogen van Anya Taylor-Joy veranderde na 'The Queen's Gambit

Inhoudsopgave:

Hoe het vermogen van Anya Taylor-Joy veranderde na 'The Queen's Gambit
Hoe het vermogen van Anya Taylor-Joy veranderde na 'The Queen's Gambit
Anonim

The Queen's Gambit was een van de beste shows van 2020. De miniserie uit de coming-of-age periode werd in oktober beschikbaar gesteld om te streamen op Netflix, en binnen een maand, was de meest bekeken miniserie met scripts van het platform geworden.

In de hoofdrol in de gelimiteerde serie was de beginnende actrice Anya Taylor-Joy, in wat tot nu toe het grootste deel van haar carrière zou worden. Op dat moment was ze nog maar 22, en het proces om het personage te belichamen was zo ontmoedigend dat het haar in een emotionele achtbaan achterliet.

Deze mentale tol was een opeenstapeling van andere factoren die dateerden van vóór haar tijd in The Queen's Gambit, waardoor ze in feite op het punt stond te stoppen met acteren. Gelukkig gaf ze nooit op en mocht ze een van de beste tv-optredens van de afgelopen jaren afleveren.

Het succes van de zeven afleveringen van de show heeft ervoor gezorgd dat fans zich afvragen of Netflix misschien een tweede seizoen van The Queen's Gambit plant. Hoewel producenten hebben gesuggereerd dat dit zeer onwaarschijnlijk is, kan Taylor-Joy nog steeds nadenken over een ervaring die haar leven volledig heeft veranderd. Een van deze grote veranderingen was haar vermogen, dat in de paar jaar daarna is verdrievoudigd.

8 Anya Taylor-Joy's netto waarde voor 'The Queen's Gambit'

Variety kondigde voor het eerst het nieuws aan dat Anya Joy Taylor was gecast in de Scott Frank-show in maart 2019. Dit was ongeveer vijf maanden voordat het filmen begon, waarbij de meeste scènes werden opgenomen in Duitsland en een paar anderen in Canada.

Destijds werd het vermogen van Taylor-Joy geschat op ongeveer $ 1 miljoen. De actrice zou in de huid kruipen van hoofdpersoon Beth Harmon, die voor het eerst werd gecreëerd door W alter Tevis in zijn gelijknamige roman uit 1983.

7 Anya Taylor-Joy's werk voor 'The Queen's Gambit'

Anya Taylor-Joy werd geboren in april 1996 in Miami, Florida. Omdat haar grootvader van moederskant een Britse diplomaat was, verhuisde ze als jong meisje de wereld rond, eerst in Buenos Aires en later in Londen.

Het was in het VK waar ze haar acteervaardigheden begon aan te scherpen, op Hill House en Queen's Gate Schools. Nadat ze haar eerste schermrollen op 18-jarige leeftijd had gekregen, speelde Taylor-Joy vervolgens in meerdere grote rollen, waaronder in films als Split, Glass en Emma, evenals de BBC-fantasie-dramaserie Atlantis.

6 Anya Taylor-Joy's salaris op 'The Queen's Gambit'

The Queen's Gambit zou de status van Anya Taylor-Joy als actrice naar een geheel nieuwe stratosfeer helpen verheffen. Voor de show had ze echter niet hetzelfde soort sap. Als gevolg daarvan nam ze slechts een relatief mager salaris mee naar huis, naar schatting ongeveer £ 500.000.

Vertaald naar USD vandaag, zou dat bedrag meer dan $ 650.000 bedragen. Hoewel dat achteraf gezien misschien een grote verandering lijkt, was het destijds evenredig met het profiel van Taylor-Joy.

5 Reactie op Anya Taylor-Joy's optreden in 'The Queen's Gambit'

Simpel gezegd, Anya Taylor-Joy blies critici en publiek weg met haar uitvoeringen in de miniserie. De kritische consensus op Rotten Tomatoes noemde haar levering 'magnetisch', terwijl Darren Franich van Entertainment Weekly opmerkte dat ze 'uitblinkt in de stille momenten'.

Voor haar problemen liep Taylor-Joy weg met zowel een Golden Globe als een Screen Actors Guild Award.

4 Anya Taylor-Joy's echte schaakvaardigheden

Anya Taylor-Joy's personage Beth wordt beschreven als 'een wees die uitgroeit tot een competitieve jonge volwassene, gevoed door een verlangen om de beste schaker ter wereld te worden'. In het echte leven gaf de actrice toe dat haar vaardigheden behoorlijk roestig waren vóór de serie, en ze moest zich opfrissen voor de rol.

Taylor-Joy moest ook elke beweging in het verhaal onthouden om de scènes volledig authentiek te maken.

3 Hoe 'The Queen's Gambit' het leven van Anya Taylor-Joy veranderde

Na alle toejuiching die gepaard ging met haar uitstekende optreden in The Queen's Gambit, is het leven van Anya Taylor-Joy niet helemaal hetzelfde geweest. Van het kaliber van sterren op haar snelkiesnummer tot het soort optredens dat ze heeft geland, het is een compleet andere wereld dan wat ze eerder gewend was.

Desalniettemin houdt de 25-jarige haar voeten stevig op de grond en vertelt Vanity Fair dat ze zich alleen probeert te concentreren op het verschijnen voor haar werk, collega's en vrienden.

2 Anya Taylor-Joy's werk sinds 'The Queen's Gambit'

Anya Taylor-Joy's wereld is geen moment gestopt met draaien sinds ze haar stint op The Queen's Gambit heeft afgerond. In hetzelfde jaar dat ze werd gecast in de Netflix-serie, begon ze ook te spelen in Peaky Blinders van BBC One. In totaal verscheen ze in 11 afleveringen van de misdaaddramaserie, waaronder in vijf van het laatste seizoen 6.

Taylor-Joy speelde een personage genaamd Sandie in de film Last Night in Soho uit 2021. The Northman, Canterbury Glass en The Menu zijn allemaal aankomende films waarin ze de hoofdrol zal spelen.

1 Anya Taylor-Joy's huidige netto waarde

Dankzij haar relatief nieuwe status is het vermogen van Anya Taylor-Joy aanzienlijk verbeterd sinds ze aan het filmen was voor The Queen's Gambit. De £ 500.000 die ze van dat optreden mee naar huis nam, zou dat zeker aanzienlijk hebben geholpen.

Met alle andere banen die ze sindsdien heeft aangenomen, is het vermogen van Taylor-Joy sindsdien gestegen tot naar schatting $ 3 miljoen, volgens Celebrity Net Worth.

Aanbevolen: