Hoe Mandy Moore haar stem terugkreeg en na zo lang haar weg terug naar muziek maakte

Inhoudsopgave:

Hoe Mandy Moore haar stem terugkreeg en na zo lang haar weg terug naar muziek maakte
Hoe Mandy Moore haar stem terugkreeg en na zo lang haar weg terug naar muziek maakte
Anonim

Mandy Moore is officieel teruggekeerd naar muziek na een aantal jaren pauze. Ze was pas 15 toen ze in 1999 een platina-gecertificeerde artiest werd, op het keerpunt van de heropleving van de tienerpop. Samen met Mandy Moore werden Britney Spears, Christina Aguilera en zoveel anderen in die tijd allemaal iconen van de popmuziek en elk had hun eigen unieke aantrekkingskracht. Britney was de brave meid die slecht was geworden, Christina was de slechte meid en Mandy Moore was de lieve en onschuldige.

Toen Mandy Moore opgroeide, werd ze meer een prominente actrice en begon ze al snel afstand te nemen van het tieneridool terwijl ze ouder werd. Haar talenten zijn op het scherm tot bloei gekomen in verschillende succesvolle films en televisieshows, maar nu keert Moore, net als veel van haar tijdgenoten, terug naar muziek. Hier is het volledige verhaal.

9 Mandy Moore werd beroemd door haar hit uit 1999

Een jonger publiek kent Mandy Moore misschien alleen als actrice, maar millennials herinneren zich hoe instrumentaal Moore was voor popmuziek. De hype die opkwam als boybands en popdiva's begon de muziekscene te domineren, en Moore was een van de meest succesvolle. Haar eerste single "Candy" piekte op nummer 41 in de Billboard Top 100-hitlijst in 1999 en haar eerste album, So Real, werd binnen een jaar na de release door de RIAA platina gecertificeerd.

8 Ze was een kassamagneet in 2001

Moore waagde zich al snel aan acteren toen haar succes en populariteit toenam. Haar acteercarrière begon met een bijrol in de hitkomedie The Princess Diaries, waarmee ook de carrière van Anne Hathaway op gang kwam. Kort daarna werd ze gecast als de hoofdrol in de romantische film A Walk To Remember uit 2002. De film was een hit en bracht meer dan $ 40 miljoen dollar op.

7 Mandy Moore begon rond 2006 langzaam weg te stappen van muziek om zich te concentreren op acteren

Mandy Moore nam veel op tussen 1999 en 2003, en liet zelden meer dan twee jaar voorbijgaan zonder een album uit te brengen. In de eerste jaren van haar carrière bracht ze So Real (1999), Mandy Moore (2001) en Coverage (2003) uit. Daarna realiseerde ze pas in 2007 een nieuw album en dan weer in 2009. Amanda Leigh, haar album uit 2009, zou haar laatste studioalbum zijn tot 2020. Gedurende deze tijd was Mandy Moore echter niet inactief. Ze verscheen in verschillende tv-shows, zoals Scrubs en How I Met Your Mother, en films als Tangled, License to Wed en Midway.

6 Ze eindigde in een prijswinnend drama

Moore's carrière kende nooit een stilte, een zeldzaam voorrecht. Uiteindelijk zou al het werk van Moore haar een hoofdrol opleveren in de bekroonde dramaserie Dit zijn wij. Moore speelt Rebecca Pearson, een moeder die worstelt met de wrede realiteit van het moderne leven. Volgens een interview dat ze deed met Jimmy Fallon, hielp de rol haar om terug te keren naar muziek.

5 Ze deed ook aan mode

Rond 2005 dompelde Moore ook haar tenen in de wateren van de mode-industrie. Ze begon een kledinglijn genaamd Mblem en specialiseerde zich in kleding voor langere vrouwen zoals zij. Het merk is sindsdien stopgezet, maar Moore blijft geïnteresseerd in het bedrijf.

4 Mandy Moore werd ook een politiek activist

Naast al haar andere werk tot nu toe, is Moore ook bezig geweest om politiek actiever te worden. Ze steunde en voerde campagne voor Hillary Clinton bij de presidentsverkiezingen van 2016 en deed hetzelfde voor Pete Buttigieg in de voorverkiezing van de Democratische Partij van 2020 voor het presidentschap. Ze post ook regelmatig op haar sociale media-accounts over zaken als LGBTQIA-rechten en Black Lives Matter. Zoals je kunt zien, heeft ze het de afgelopen jaren erg druk gehad, maar de omstandigheden lijken de zaken rijp te maken voor haar comeback.

3 Veel van haar tijdgenoten hebben al een comeback gemaakt

Het lijkt erop dat veel mensen uit de hoogtijdagen van de millenniumpopmuziek terugkeren. Britney Spears heeft een aantal grote persoonlijke overwinningen behaald nadat ze eindelijk haar conservatorium verloor, waardoor de deur werd geopend voor haar terugkeer. Laten we ook niet vergeten dat vrijwel elke show- en filmfranchise uit de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 steeds opnieuw wordt opgestart. Waarom zou Moore niet terugkomen tijdens de gouden eeuw van comebacks en reboots?

2 Mandy Moore begon in 2020 opnieuw muziek op te nemen

Moore keerde in 2020 voor het eerst terug naar muziek met haar album Silver Landings. Haar nieuwste album, In Real Life, zal haar eerste zijn sinds 2020, maar het markeert ook de herstart van haar oude patroon, ze is weer terug om elke twee jaar een nieuw album te maken. Dit zou een teken kunnen zijn dat Moore in de toekomst meer muziek zal uitbrengen.

1 Ze is terug en treedt op

Voor iedereen die zich afvraagt: ja, er komt een tour om het album te promoten. De data van de In Real Life Tour zijn eenvoudig online te vinden. Na een lange succesvolle carrière als acteur voor films en televisie, is Moore klaar om terug te keren naar de plek waar ze eerst een succes was. Volgens Billboard verkocht Moore in 2009 meer dan 2 miljoen albums.

Aanbevolen: