Dit zijn de bestverkochte albums van Alicia Keys

Inhoudsopgave:

Dit zijn de bestverkochte albums van Alicia Keys
Dit zijn de bestverkochte albums van Alicia Keys
Anonim

Het v alt niet te ontkennen dat de in New York geboren muziekmagnaat Alicia Keys al vroeg in haar carrière een begrip werd. De meervoudig Grammy-winnende zangeres is niet alleen een succesvolle artiest, maar ook een inspiratie voor velen over de hele wereld. Ze blinkt niet alleen uit in haar vakgebied, maar Keys is ook een uitgesproken sterke vrouwenfiguur die zeer betrokken is bij activisme en de strijd voor sociale verandering. Keys is niet bang om haar kwetsbare delen voor de wereld te dragen, van haar kenmerkende make-uploze look die jonge meisjes wil inspireren om comfortabel in hun vel te zitten, tot haar open benadering om over problemen uit de echte wereld te praten.

De manier waarop Keys haar enorme platform gebruikt, is niet alleen inspirerend voor haar fans, maar ook voor talloze anderen wereldwijd. Maar hoe kon ze zo'n enorme aanhang opbouwen? Met haar reputatie als een van de grootste vrouwelijke muzikale artiesten ter wereld intact, is het gemakkelijk te zien hoe haar carrière Keys heeft verheven tot de lagen die ze nu heeft. De albums van de muzikant hebben voortdurend bewezen niet alleen haar talent te laten zien, maar ook haar vermogen om te verkopen en te overtreffen in haar vakgebied. Laten we dus eens kijken naar enkele van de bestverkochte albums aller tijden van Keys.

8 'Here' uitgebracht in 2016

Op de eerste plaats in deze indrukwekkende lijst met albums is Keys' zesde studioalbum Here. Dit album bevatte de single "Blended Family (What You Do For Love)" met raplegende A$AP Rocky. In een NME-recensie van het album wordt het werk van Keys op het album geprezen omdat het haar beschrijft als "een meer eerlijke en sociaal bewuste kant van haar songwriting."

Sinds de release in 2016 heeft het album naar schatting ongeveer 42.000 verkopen in de VS gemaakt.

7 'Alicia' uitgebracht in 2020

Volgende is het zevende studioalbum van Keys uit haar carrière, Alicia. Het album werd in 2020 uitgebracht na verschillende vertragingen als gevolg van de COVID-19-pandemie. Het omvatte singles zoals "Show Me Love" met de Californische zanger Miguel, en "Perfect Way To Die". Tijdens een optreden op Good Morning America legde Keys uit hoe het album haar leven in die tijd weerspiegelde.

Ze verklaarde: Ik heb zoveel kanten aan mezelf, dat doen we allemaal, en ik heb dat omarmd op deze muziek. Je zult er dol op zijn, het zal je naar zoveel plaatsen en veel reflecties.”

Sinds de release heeft het album naar schatting 51.000 in de VS verkocht.

6 'Girl On Fire' uitgebracht in 2012

Op de zesde plaats hebben we het iconische album Girl On Fire van Keys. Het album bevatte enkele vrij bekende singles zoals haar wereldwijde succes "Girl On Fire" en "Fire We Make" met de Amerikaanse zanger en songwriter Maxwell. Er wordt geschat dat het album ongeveer 755.000 verkopen in de VS maakte en de platinastatus bereikte.

5 'Unplugged' uitgebracht in 2005

De volgende keer dat we binnenkomen, hebben we het enige live-album dat de lijst met Unplugged van Keys maakt. Het album, uitgebracht in 2005, maakte deel uit van de MTV Unplugged-serie en bevatte nummers van haar allereerste 2 studioalbums Songs In A Minor en The Diary Of Alicia Keys. Ook het behalen van de platina-status, wordt geschat dat het album ongeveer 1.000.000 Amerikaanse verkopen heeft gerealiseerd.

4 'The Element Of Freedom' uitgebracht in 2009

Op de vierde plek en net een plek mis in de top 3 van best verkochte Keys-albums, is het vierde studioalbum van Keys getiteld The Element Of Freedom. Uitgebracht in 2009 bevatte het album hits als "Try Sleeping With A Broken Heart" en het enorm succesvolle "Empire State Of Mind (Part II) Broken Down". Het dubbel platina album heeft naar schatting een enorme verkoop van 1.650.000 in de VS.

3 'As I Am' uitgebracht in 2007

En nu de top drie best verkochte Keys-albums. Op de derde plaats hebben we het album As I Am uit 2007 van de muzikale legende. Dit album was het derde studioalbum van de zanger en bevatte de nummer 1 single "No One" en de platina single "Like You'll Never See Me Again". As I Am is erin geslaagd om op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten te komen. Nog een dubbel platina-album, As I Am, heeft naar schatting 3.700.000 verkochte exemplaren in de VS.

2 'The Diary Of Alicia Keys' uitgebracht in 2003

Op de tweede plaats hebben we het tweede studioalbum van Keys, The Diary Of Alicia Keys, uitgebracht in 2003. Het album bevatte enkele van de vroegste hits van Keys, zoals het indrukwekkende 4x platina "If I Ain't Got You", en "Je kent mijn naam niet". Het album zelf behaalde ook een 5x platina-titel en sinds de release, bijna 2 decennia geleden, heeft het naar schatting 4.900.000 verkopen in de VS bereikt.

1 'Songs In A Minor' uitgebracht in 2001

En eindelijk binnenkomen op nummer 1 en de kroon pakken voor het bestverkochte album van Keys', is haar allereerste studioalbum-release, Songs In A Minor. Dit iconische album bevat enkele van de grootste en bestverkochte hits van Keys, zoals 'Fallin'', 'A Woman's Worth' en 'How Come You Don't Call Me'. Er wordt geschat dat dit ongelooflijke 7x platina album een absoluut maar liefst 7.500.000 Amerikaanse verkopen heeft vergaard sinds de release in 2001.

Aanbevolen: