Dit zijn de bestverkochte albums van Christina Aguilera

Inhoudsopgave:

Dit zijn de bestverkochte albums van Christina Aguilera
Dit zijn de bestverkochte albums van Christina Aguilera
Anonim

Aan het eind van de jaren negentig en het begin van de jaren 2000 zou het moeilijk zijn om een grotere ster op aarde te vinden dan Christina Aguilera. Samen met haar hedendaagse Britney Spears bracht Aguilera bubblegumpop terug in de mainstream, waarmee ze een nieuwe generatie popsterren in hun kielzog inluiden. Aguilera zou het fenomenale succes dat ze behaalde met haar debuutalbum gebruiken om een steeds veranderend muzikaal landschap te verkennen met al haar volgende releases, waarbij ze van genre wisselde, samen met haar visuele esthetiek bij elk nieuw muzikaal tijdperk.

In de loop der jaren, tussen het opnemen van muziek door, heeft Aguilera zich op andere wegen in de entertainmentindustrie gewaagd, waaronder het spelen in een film naast muziek en filmlegende Cher, en als jurylid in het muziektalentenprogramma The Stem. Tussen deze andere kansen en de verschillende onderbrekingen die ze heeft genomen om zich op haar gezin te concentreren, is Aguilera altijd teruggekeerd naar muziek.

Onlangs bracht ze "Pa Mis Muchachas" uit, de eerste single van haar aankomende Spaanstalige album, haar eerste Latin-muziek in twee decennia, en een duidelijke afwijking van haar vorige release Liberation, a pop, R&B en hiphopplaat, met soul, reggaeton, trap, Southern rock en dancehall-elementen. Aguilera gedijt duidelijk creatief met het vermogen om meerdere genres te verkennen, maar staat dit altijd gelijk aan commercieel succes voor de 41-jarige zangeres? Laten we eens kijken welke van haar albums haar bestsellers waren.

10 'Liberation' is de laagste verkoper van Aguilera

We beginnen de lijst met Liberation, Aguilera's nieuwste volledige release uit 2018 die arriveerde na een pauze van zes jaar en jarenlange beloften van de zanger dat het album binnenkort zou komen. Liberation kwam binnen op nummer zes in de Billboard Hot 100 met 68.000 album-equivalente eenheden (AEU's), Aguilera's laagste verkoop in haar twintigjarige geschiedenis van het uitbrengen van muziek. Het album zou 100.000 AEU's gaan verkopen.

9 'Lotus' is gecertificeerd goud

Lotus arriveerde in 2012, twee jaar nadat ze haar vorige twee albums binnen vijf maanden na elkaar had laten vallen. Voorafgegaan door lead single "Your Body", was Lotus een popplaat met elementen van dance-pop en rock, evenals verschillende piano-geleide ballads, waaronder "Just A Fool", haar samenwerking met collega The Voice-jurylid Blake Shelton. Er zijn 303.000 exemplaren van verkocht en het is goud gecertificeerd voor het verplaatsen van 500.000 AEU's.

8 'Bionic' werd illegaal gedownload

Aguilera's zesde studio Bionic arriveerde in de zomer van 2010 met 110.000 exemplaren, maar dat betekent niet dat meer mensen niet luisterden, want het heeft het ongebruikelijke onderscheid dat het het op één na meest illegaal gedownloade album van 2010 is. Aguilera geeft de schuld aan de daling van de albumverkoop van haar vorige releases omdat de toekomstige pop-plaat "zijn tijd te ver vooruit was voor bepaalde mensen." Het zou uiteindelijk gecertificeerd goud worden voor het verplaatsen van 500.000 AEU's, plus nog eens 100.000 wereldwijd.

7 Christina Aguilera's eerste Greatest Hits-collectie verkocht meer dan 1 miljoen exemplaren

Aguilera bracht Keeps Gettin' Better: A Decade of Hits uit in 2008, ruim voor het streamen introduceerde ze afspeellijsten en maakte compilaties van de grootste hits in wezen onbespreekbaar. Van het album zijn 614.000 exemplaren verkocht in de VS en 1. 038.500 wereldwijd.

6 Christina Aguilera zorgde voor de soundtrack van 'Burlesque'

In 2010 maakte Aguilera haar speelfilmdebuut met Cher in Burlesque, een backstage musical die zich afspeelt in een burlesque club in Los Angeles. De begeleidende soundtrack, die slechts vijf maanden na Bionic werd uitgebracht, bevatte tien nummers, acht uitgevoerd door Aguilera en twee door Cher. Aguilera werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar uitvoering van het nummer "Bound to You", maar werd verslagen door de bijdrage van haar medespeler Cher, "You Haven't Seen the Last of Me". Van het album zijn wereldwijd 1. 049.000 exemplaren verkocht.

5 Christina Aguilera's kerstalbum werd platina

Het is een soort recht van doorgang voor een popster om een kerstalbum uit te brengen, en Christina Aguilera deed dat slechts een jaar na haar debuutalbum. My Kind of Christmas bevat een mix van kerststandaarden en originele opnames, en kreeg gemengde recensies van critici, maar is een favoriet van Ty Dolla $ign. Het album had een langzame eerste release, met een verkoop van 25.000 in de openingsweek van 200, maar zou later platina worden voor een verkoop van meer dan 1 miljoen.

4 'Mi Reflejo' was haar eerste Spaanstalige album

Dertien maanden na de release van haar eerste studioalbum, bracht Aguilera, die van vaderskant Ecuadoriaanse afkomst heeft, Mi Reflejo uit, haar tweede studioalbum, volledig opgenomen in het Spaans. Bestaande uit een mix van originele liedjes, covers en Spaanse heropnames van nummers van haar debuut, was Mi Reflejo een kritische succesfactor die resulteerde in het ontvangen van de Latin Grammy Award voor Best Female Pop Vocal Album. Het heeft wereldwijd meer dan 2,2 miljoen albums verkocht.

3 'Back To Basics' verkocht 5 miljoen exemplaren

Ondanks dat er niet de meeste exemplaren zijn verkocht, is Aguilera's vijfde studioalbum Back to Basics commercieel en kritisch haar meest succesvolle, positieve recensies ontvangen van critici en in een tiental landen bovenaan de hitlijsten belanden. Back to Basics was een dubbelalbum geïnspireerd op Aguilera's idolen uit de jaren 1920-1950, en de fusie van old-school jazz en soul was een compleet nieuw geluid voor haar. De ster adopteerde een alter ego dat ze Baby Jane noemde, die werd geïnspireerd door klassieke Hollywood-actrices, om het album te promoten. Van Back to Basics zijn wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht.

2 'Gestript' 10 miljoen exemplaren verkocht

Na de release van haar eerste studioalbum, haar eerste Spaanstalige album en haar eerste kerstalbum, was Aguilera ontevreden over het beeld van haar dat haar managementteam op de markt bracht, en probeerde ze meer creatieve controle over haar te krijgen beeld en geluid. Het resulterende product, Stripped, werd zo genoemd naar de zangeres die "emotioneel werd uitgekleed" en haar hart en ziel blootlegde op het album, zoals uitgedrukt door de persoonlijkheid van Xtina waarnaar ze haar imago heeft gevormd. Het twintig nummers tellende album luidde vijf singles in en werd genomineerd voor vijf Grammy Awards, waarvan er één won. Stripped heeft meerdere Gold- en Platinum-certificeringen over de hele wereld ontvangen en heeft meer dan 4,4 miljoen exemplaren verkocht in de VS en meer dan 10 miljoen wereldwijd.

1 'Christina Aguilera' verkocht 14 miljoen exemplaren

Ondanks het uitbrengen van nog zeven studioalbums, een soundtrack en een verzameling greatest hits, heeft Aguilera het succes van haar allereerste album, Christina Aguilera, niet kunnen evenaren. Het album kwam binnen op nummer één, produceerde drie nummer één singles en leverde Aguilera de Grammy Award voor Beste Nieuwe Artiest op. Met meer dan 9 miljoen verkochte exemplaren in de VS en meer dan 14 miljoen wereldwijd, blijft Christina Aguilera een van de best verkochte vrouwelijke albums aller tijden, verdient ze een plaats op de 200 definitieve albumlijst van de Rock and Roll Hall of Fame en stuurt Aguilera naar nummer 58 op Rolling Stone's lijst van de 100 beste zangers.

Aanbevolen: