Hoeveel geld verloor James Franco in de rechtszaal?

Inhoudsopgave:

Hoeveel geld verloor James Franco in de rechtszaal?
Hoeveel geld verloor James Franco in de rechtszaal?
Anonim

James Franco is de afgelopen jaren een outcast geweest in Hollywood. De acteur van de Disaster Artist bevond zich aan het verkeerde eind van de MeToo-beweging nadat meerdere beschuldigingen van seksuele ongepastheid tegen hem waren geuit door zowel zijn collega's als ondergeschikten in de industrie.

Franco's laatste grote rol was in een van de korte verhalen in de westerse anthologiefilm van de gebroeders Coen uit 2019, The Ballad of Buster Scruggs. Hij is niettemin blijven werken als acteur en producent in een aantal verschillende projecten, zij het zonder de brede steun die hij ooit genoot.

De naam van de 44-jarige is de afgelopen weken weer in het nieuws geweest, na zijn links naar de Amber Heard en Johnny Depp-rechtszaak. Hij werkte met Heard in de misdaaddramafilm The Adderall Diaries uit 2015, en hun omgang met elkaar viel niet erg in de smaak bij haar toenmalige echtgenoot, Depp, die hen ervan verdacht achter zijn rug om vals te spelen.

Hoewel het erop lijkt dat een comeback naar acteren niet helemaal uitgesloten is voor Franco, staat hij voor een lange weg om zowel zijn imago als zijn carrière te herstellen. Al het toekomstige werk dat hij doet, zal ook gaan om het terugkrijgen van een bedrag van meer dan $ 2 miljoen dat hij in de rechtbank verloor, als schikking voor een rechtszaak tegen seksueel wangedrag tegen hem.

James Franco stelde een tienermeisje voor op Instagram

De eerste keer dat er beschuldigingen van ongepastheid werden geuit tegen James Franco was in 2014, toen een 17-jarig Europees meisje onthulde dat hij haar een voorstel had gedaan op Instagram. Die beschuldigingen werden al snel terecht bewezen, en de tiener leverde screenshot-bewijs van hun gesprek.

Ondanks het feit dat de wettelijke meerderjarigheid in New York 17 is, veroorzaakte het debacle veel opschudding tegen Franco en werd het de eerste druppel van een stortvloed van beschuldigingen van zijn ongepast gedrag. Hij gaf later ook toe dat hij toenadering had gezocht naar het meisje, maar hij bestempelde het als een vergissing omdat sociale media 'lastig' waren.

In 2018 woonde hij de Golden Globes-ceremonie bij in het Beverley Hilton-hotel in Californië, waar zijn film, The Disaster Artist, die avond twee gongs luidde. Een Time's Up-reversspeld die hij droeg uit solidariteit met MeToo leidde tot verontwaardiging tegen hem en opende het spervuur van beschuldigingen dat zou volgen.

Ally Sheedy en Sarah Tither-Kaplan belden James Franco op sociale media

The Breakfast Club-ster Ally Sheedy was de eerste persoon die naar sociale media ging om James Franco uit te roepen voor zijn schijnbare hypocrisie bij het dragen van een Time's Up-speld, en de rest van de Hollywood-broederschap omdat ze hem toestonden op het evenement op allemaal. Hoewel de actrice later de reeks tweets die ze uitstuurde zou verwijderen, was dit de aanzet voor meer beschuldigingen tegen hem.

'Waarom mag James Franco binnen?' Sheedy schreef op het sociale mediaplatform. Toen Franco de Golden Globe won voor Best Performance in a Motion Picture – Musical of Comedy, voegde ze eraan toe: 'James Franco heeft zojuist gewonnen. Vraag me alsjeblieft nooit waarom ik de film-/tv-industrie heb verlaten.'

Een andere actrice - Sarah Tither-Kaplan - luchtte ook haar eigen verhaal over Franco op Twitter. 'Hey James Franco, leuke timesup-pin bij de GoldenGlobes', schreef ze. 'Weet je nog dat je me een paar weken geleden vertelde dat de volledige naaktheid die je me in twee van je films liet doen voor $ 100 per dag niet uitbuiting was omdat ik een contract had getekend om het te doen? Tijden op dat!'

Wat waren de juridische beschuldigingen tegen James Franco?

Binnen een week na het Golden Globes-evenement werd gemeld dat vijf vrouwen van plan waren juridische stappen te ondernemen tegen James Franco. De dames beweerden dat de acteur ongepast had gehandeld en hen seksueel had uitgebuit terwijl hij een toneelschool leidde.

Onder degenen die verhaal nastreven tegen Franco was Sarah Tither-Kaplan, die zich had ingeschreven voor zijn Studio 4 acteerschool. Samen met collega-actrice Toni Gaal leidde Kaplan de rechtszaak tegen Franco, op zoek naar de vernietiging of teruggave van alle beelden die volgens hen ongepast of uitbuitend waren, en een niet-gespecificeerd bedrag in geld terug.

In februari 2021 werd bekend dat Franco een deal had gesloten met de eisers, waarin hij ermee instemde om afstand te doen van een totaalbedrag van $2.235.000 om het geschil te beslechten. Dit leek de laatste nagel aan de doodskist van Franco's carrière te zijn, aangezien dit in wezen als een schuldbekentenis werd beschouwd.

Ongeveer 10 maanden later deed The Deuce-acteur ook een volledige concessie dat hij in feite met zijn studenten op school naar bed was geweest en beweerde dat hij worstelde met seksuele verslaving.

Aanbevolen: