Een geschiedenis van Ryan Stiles en Colin Mochrie's vriendschap

Inhoudsopgave:

Een geschiedenis van Ryan Stiles en Colin Mochrie's vriendschap
Een geschiedenis van Ryan Stiles en Colin Mochrie's vriendschap
Anonim

Sinds de oprichting in 1988 is Whose Line Is It Anyway een geliefde en veelgeprezen improvisatie-komedieshow met vier artiesten die een verscheidenheid aan ongeoefende schetsen maken van prompts gepresenteerd door de gastheer met af en toe suggesties van het publiek. De show kwam oorspronkelijk van de Britse televisie met Clive Anderson als presentator. Voordat de Britse versie eindigde in 1999, kwam de Amerikaanse versie van Whose Line met Drew Carey als presentator uit in 1998 op ABC. Samen met Carey verschenen drie vaste gasten in de meeste afleveringen, waaronder Wayne Brady, Colin Mochrie en Ryan Stiles.

De twee laatste sterren zijn een onstuitbaar duo en maken miljoenen kijkers altijd aan het lachen. Hun chemie is onmiskenbaar in alles waar ze aan werken, of het nu Whose Line is of andere komische projecten. Hoe hebben de twee elkaar ontmoet en hoe is hun vriendschap?

Hoe begon de relatie tussen Ryan Stiles en Colin Mochrie?

Het zijn de jaren 80 en Mochrie bezoekt Nieuw-Zeeland bij een vriend. Terwijl hij daar was, deed Stiles destijds comedy bij Punchlines en de twee ontmoetten elkaar voor de eerste keer. De twee begonnen uiteindelijk samen te werken bij de Vancouver TheatreSports League. en later in The Second City in Chicago, waar andere beroemde komieken hun startpunt kregen, waaronder Dan Aykroyd, Chris Farley, Mike Meyers en vele anderen. In 1989 werd Stiles ontdekt door de producers van Whose Line en toen hij debuteerde in de Britse show, kreeg hij lovende kritieken van het publiek en een toegewijde fan.

Mochrie deed in hetzelfde jaar auditie, maar haalde het destijds helaas niet, vertelde hij aan Ross Carey in een podcast. Hij deed opnieuw auditie en stapte in, om na één opname te worden opgestart. De derde keer is de charme toen hij het opnieuw probeerde en uiteindelijk verdiende hij een plek als een vaste klant. De twee werkten ook samen met andere Amerikaanse vaste klanten zoals Brad Sherwood, Greg Proops en Wayne Brady. Zowel Stiles als Mochrie bleven verschijnen in de Britse Whose Line voordat deze eindigde, en stapten vervolgens over op de Amerikaanse versie.

Wat deden Ryan en Colin toen 'Whose Line' voor het eerst eindigde in 2007?

Whose Line eindigde zijn achtste seizoen in 2007, waardoor er meer mogelijkheden overbleven voor de vaste gasten en hun andere verplichtingen die ze samen met de improvisatieshow hebben gedaan. Voordat de show uit de lucht ging, zou Mochrie samen met andere Whose Line-stamgasten een spelshow hosten, in de Canadese versie van Are You Smarter Than A 5th Grader?. Dit gebeurde toen Proops Head Games organiseerde, Wayne met Don't Forget the Lyrics! en Let's Make A Deal, Sherwood met The Dating Game, en Carey met Power of 10 en The Price is Right. Mochrie verscheen in andere Canadese programma's, zoals Degrassi en She's The Mayor.

Wat Stiles betreft, hij verzorgde de stem van Mr. Mustachio in de Amerikaanse bewerking van Astro Boy uit 2009, waarin andere stemtalenten te horen waren, zoals Kristen Bell, Samuel L. Jackson en Nicolas Cage. Helaas faalde de film aan de kassa, maar wordt ondanks gemengde recensies beschouwd als een van de betere aanpassingen van Japanse manga/anime-franchises. Hij kreeg ook erkenning voor zijn rol in Two and a Half Men in een terugkerende rol van Dr. Herb Melnick.

De twee, samen met andere vaste klanten van Whose Line, sloten zich in 2011 naast Carey aan in Drew Carey's Improv-A-Ganza van GSN. Ondanks de annulering van de show na één seizoen, bevestigd door Carey, ontving de show lovende kritieken en maakte in wezen een Whose Line reünie met oude en nieuwe artiesten. Twee jaar later zouden Mochrie en Stiles hun werk weer met elkaar voortzetten.

Hun werk voortzetten op 'Whose Line'

Whose Line kwam terug op de CW met Aisha Tyler als presentator omdat Carey zich inzet als presentator voor de langlopende spelshow The Price is Right. Tyler is erin geslaagd om net zo goed te zijn als Carey als de gastheer, maar het is de chemie tussen de vaste gasten die ervoor zorgde dat de show vertrouwd aanvoelde, maar in de loop der jaren werd bijgewerkt. De twee zijn misschien begin 60, maar ze doen het nog steeds goed in de nieuwe afleveringen, net als in de vroege jaren 90 toen ze samen verschenen in de Britse versie van Whose Line.

Terwijl de twee hun rol blijven hernemen in de geliefde komische improvisatieshow, kondigde Mochrie in 2017 aan dat zijn dochter Kinnley uit de kast kwam als transgender, wat de aandacht trok van trollen om zijn dochter lastig te vallen, maar het oogstte nog steeds een veel liefde en steun voor de familie van fans en de LGBTQ+-gemeenschap. Stiles ging zelfs door de potentiële nachtmerrie van een ouder toen bij een van zijn dochters kanker werd vastgesteld. Gelukkig deelde hij eind 2021 een tweet met het goede nieuws dat ze officieel kankervrij is.

Naast het voortzetten van hun werk aan Whose Line, heeft Mochrie een aankomende show genaamd LOL: Last One Laughing Canada die momenteel in pre-productie is. Stiles heeft momenteel niets in de maak voor 2022, maar we kunnen iets verwachten gezien zijn ongelooflijke talent.

Aanbevolen: