De nieuwe Percy Jackson-serie begint serieuze buzz te genereren

Inhoudsopgave:

De nieuwe Percy Jackson-serie begint serieuze buzz te genereren
De nieuwe Percy Jackson-serie begint serieuze buzz te genereren
Anonim

In 2010 veroverde de release van FOX's Percy Jackson And The Lighting Thief de wereld stormenderhand. De film volgde enigszins zijn literaire voorganger geschreven door Rick Riordan en speelde The Perks Of Being A Wallflower-acteur Logan Lerman in de titulaire rol. De film volgde de jonge Percy toen hij ontdekte dat zijn ware erfenis die van de zoon van de Griekse god Poseidon was en dus zelf een halfgod was. Nadat hij werd beschuldigd van het stelen van de bliksemschicht van Zeus, moest de jonge halfgod hem vinden en terugbrengen naar Olympus om de vrede te herstellen.

In de jaren na de release van de eerste film ging FOX verder met de filmreeks, waarbij nog een van de romans werd aangepast tot een schermspektakel. Velen waren echter van mening dat de films de vonk van het originele bronmateriaal misten en noemden ze daarom als mislukkingen. Alle hoop is echter niet verloren voor de wereld van Percy Jackson op het scherm. In 2020 werd aangekondigd dat een potentiële Disney+-serie deze personages en verhaallijnen op een heel andere manier zou kunnen doen herleven. Fans van de boeken waren extatisch om dit te horen en hebben sindsdien sterk geanticipeerd op de release van het aanstaande project. Laten we dus eens kijken naar alles wat we weten over de aankomende Disney+ Percy Jackson-serie.

8 Opwinding voor de nieuwe Percy Jackson-serie borrelt al sinds 2020

In mei 2020 begonnen ideeën voor dit nieuwe en opwindende project op internet te circuleren. De auteur van de originele Percy Jackson-roman, Rick Riordan, en zijn vrouw, Becky Riordan, uploadden een korte clip van 18 seconden op zijn officiële website om het nieuws van het aanstaande project aan te kondigen.

Het bijschrift onder de aankondiging luidde: Hey Percy Jackson-fans, het afgelopen decennium hebben jullie hard gewerkt om een getrouwe on-screen adaptatie van Percy Jackson's wereld te promoten. Sommigen van jullie hebben zelfs gesuggereerd dat het een geweldige serie zou zijn voor Disney+. We zijn het er helemaal mee eens!”

7 De originele aquatische demi-god – Logan Lerman – is er helemaal voor

Na de aankondiging van het potentiële Disney+-project, richtten alle ogen zich op de oorspronkelijke halfgod zelf, Logan Lerman. Nadat hij aan het begin van zijn carrière 3 jaar het iconische personage Percy Jackson had geportretteerd, sprak Lerman over zijn wensen voor de toekomstige serie. Tijdens een gesprek met Access Hollywood in juni 2020, vertelde Lerman hoe hij zich voelde over de heropleving van de serie en plaagde hij zelfs zijn bereidheid om erbij betrokken te zijn!

De acteur zei: "Ik ben benieuwd wat er mee gaat gebeuren. Ik ben gewoon blij dat Rick Riordan, de schrijver, de touwtjes in handen heeft – het lijkt alsof hij de touwtjes in handen heeft of veel te zeggen heeft. Ik weet niet zeker hoeveel zeggenschap hij had over de Fox-producties die we tien jaar geleden deden.” Voordat ik later toevoeg: "Ik zou benieuwd zijn om te zien hoe het verder gaat, en als er een goede rol voor mij en die dingen is, en ik heb er gelijk in, weet je natuurlijk dat ik het zou overwegen.”

6 De nieuwe Percy Jackson-serie werd bevestigd in 2022

Na 2 jaar van borrelende anticipatie, verheugden fans zich in januari 2022 over de aankondiging dat de serie officieel groen licht had gekregen door het team van Disney+. In een YouTube-video die is gepost door het officiële Disney+-account, sprak Riordan zelf het publiek rechtstreeks aan en bracht het nieuws.

Hij verklaarde: Het wachten is voorbij, halfgoden, ik ben verheugd om de eerste te zijn om jullie te vertellen dat Percy Jackson en de Olympiërs echt, echt en zeker naar jullie schermen komen. De slimme mensen van Disney+ hebben ons groen licht gegeven.”

5 Dit wordt het creatieve team achter de nieuwe Percy Jackson-serie

Later, in de video-aankondiging, benadrukte Riordan dat de regisseur van Alice In Wonderland: Through the Looking Glass, James Bobin, de pilootregisseur van de serie zou zijn. Terwijl Riordan en zijn vrouw Becky zijn aangemeld als uitvoerend producenten van de serie, zal Riordan ook optreden als schrijver in de show naast Black Sails-schrijver Jonathan E. Steinberg.

4 Deze doorbraakster werd gecast als de hoofdrolspeler

Anticipatie voor de serie schoot opnieuw omhoog in april 2022 toen werd aangekondigd dat de doorbraakacteur Walker Scobell was gecast als het nieuwe gezicht van Percy Jackson. De jonge 13-jarige acteur had eerder veel succes in zijn doorbraakrol in Netflix's The Adam Project, waarin hij samen met Ryan Reynolds speelde als het jongere zelf van de iconische acteur. Riordan zelf sprak op 11 april over deze casting via zijn website.

De auteur verklaarde: "Walker Scobell is een ongelooflijk getalenteerde jonge man die ons wegblies met zijn auditietapes voor de rol van Percy." Voordat hij later toevoegde: "Het was duidelijk voor mij en de rest van het team dat Walker de perfecte mix van komische timing, zoetheid, rebellie, snark en heldhaftigheid had om onze held Percy Jackson te belichamen."

3 Het karakter van Annabeth werd kort daarna gecast

Na de aankondiging van de hoofdrol van de serie, begonnen velen te speculeren wie Scobell zou vergezellen als de iconische Annabeth Chase, dochter van Athena. Op 5 mei werd een Variety-artikel uitgebracht waarin eindelijk het nieuws werd bekendgemaakt over wie de rol van de machtige vrouwelijke halfgod zou op zich nemen. Volgens het artikel zal de 12-jarige actrice Leah Sava Jeffries Annabeth vertolken in de komende serie. Voordat ze de langverwachte rol verwierf, speelde de jonge actrice in de alom geprezen serie Empire als Lola voor 6 afleveringen in 2015.

2 Het centrale trio werd voltooid na deze castingaankondiging

Naast de aankondiging van de casting van Annabeth in het Variety-artikel, werd ook aangekondigd dat de rol van Percy's beste vriend Grover Underwood, de halfjongen halfgeit sater die eerder werd gespeeld door Brandon T. Jackson in de films, waren ook gegoten. De aankondiging van het casten van beide personages betekende dat het centrale trio van de serie eindelijk hun identiteit had gevonden. De 16-jarige Aryan Simhadri speelt de komische Grover in de serie. Voordat Simhadri de rol van Percy Jackson verwierf, had hij al verschillende acteercredits op zijn naam staan. Met name de jonge acteur speelde de rol van Norvin Schnuckle in Just Roll With It.

1 Zo zal de nieuwe Percy Jackson-serie de verhaallijn van de roman volgen

In tegenstelling tot de filmserie die voor de aankomende Disney+ show kwam, zal de nieuwe Percy Jackson-aanpassing het originele bronmateriaal uit de boeken van Riordan volgen met veel meer aandacht voor detail. In de originele aankondiging van de 2020-serie op de website van Riordan, vermeldde hij zelfs expliciet dat elk van de verhaallijnen van het boek zou worden verkend in elk afzonderlijk seizoen van de komende show, te beginnen met The Lightning Thief in seizoen 1.

Aanbevolen: