Deze popster wierp een serieuze schaduw op Natalie Portman, hier is waarom

Inhoudsopgave:

Deze popster wierp een serieuze schaduw op Natalie Portman, hier is waarom
Deze popster wierp een serieuze schaduw op Natalie Portman, hier is waarom
Anonim

Gedurende haar hele carrière heeft Natale Portman bewezen een ongelooflijk toegewijde acteur te zijn. Naast het ene geweldige optreden na het andere, speelde Portman in verschillende blockbuster-films. Zo heeft Portman tot nu toe een paar Marvel Cinematic Universe-films als headliner gehad en ze is van plan om in de nabije toekomst terug te keren naar die enorme franchise.

Hoewel Natalie Portman haar bekendheid te danken heeft aan de carrière die haar tot een enorme ster maakte, heeft ze haar schijnwerpers gebruikt voor dingen die niets met acteren te maken hebben. Portman heeft bijvoorbeeld een lange geschiedenis in het ter sprake brengen van belangrijke maatschappelijke kwesties tijdens haar interviews en optredens op de rode loper. Helaas leidde Portman's bereidheid om zich uit te spreken er ooit toe dat een van haar medesterren haar ter verantwoording riep.

Natalie Portman Eerste verklaring

In december 2018 deed Natalie Portman de ronde om haar film Vox Lux te promoten, waarin ze een popster portretteerde. Tijdens een gesprek met USA Today over de film, onthulde Portman dat popster zijn "een soort kinderdroom" van haar was en dat ze vroeger optrad "met een haarborstel voor een spiegel".

Nadat ze had gesproken over haar kinderdromen, sprak Natalie Portman verder over het effect dat Madonna op haar vroege jaren had. "Ik voelde me echt gelukkig om haar als klein kind te hebben, omdat ik iemand zag die brutaal en ongehoorzaam en provocerend was en probeerde met mensen te rotzooien en altijd veranderde - ik vond het geweldig om te zien hoe een vrouw opgroeide." Van daaruit begon Portman te praten over de ongelukkige manier waarop de media vrouwelijke popsterren aan het eind van de jaren '90 en het begin van de jaren 2000 behandelden.

"Ik herinner me dat ik een tiener was en Jessica Simpson op de cover van een tijdschrift zei: 'Ik ben een maagd' terwijl ik een bikini droeg, en ik was in de war. Ik weet niet wat dit me probeert te vertellen als vrouw, als meisje." Toen je dat citaat voor het eerst las, zou het gemakkelijk kunnen zijn om te geloven dat Natalie Portman Jessica Simpson bekritiseerde. Maar als je Portmans woorden nader en in de volledige context bekijkt, is het duidelijk dat ze kritiek had op de media die miljoenen verdienden door geobsedeerd te zijn door de seksualiteit van vrouwelijke popsterren.

Jessica's reactie

Toen Natalie Portman's 2018 USA Today-interview uitkwam, reageerden veel mensen onmiddellijk op de opmerkingen van de acteur over popsterren zonder ze als geheel te bekijken. Als gevolg daarvan was er een hele reeks koppen waarin werd beweerd dat Portman Jessica Simpson riep en veel van die artikelen werden snel gedeeld op sociale media. Helaas kreeg Simpson duidelijk lucht van die berichtgeving, wat ertoe leidde dat ze naar Instagram ging om wat serieuze schaduw naar Portman te werpen.

“@Natalieportman - Ik was vanmorgen teleurgesteld toen ik las dat ik je in de war bracht door een bikini te dragen op een gepubliceerde foto die van mij werd gemaakt toen ik nog maagd was in 1999. Als publieke figuren weten we allebei dat we ons imago niet altijd volledig in de hand hebben, en dat de industrie waarin we werken vaak probeert ons te definiëren en ons in te sluiten', begon Simpson. "Ik heb echter geleerd mezelf te zijn en de verschillende manieren waarop alle vrouwen zich uitdrukken te eren, daarom geloofde ik toen - en geloof ik nu - dat sexy zijn in een bikini en trots zijn op mijn lichaamskunst niet synoniem is met seks hebben. Ik heb altijd omarmd om een rolmodel te zijn voor alle vrouwen om hen te laten weten dat ze eruit kunnen zien zoals ze willen, dragen wat ze willen en seks hebben of geen seks hebben met wie ze maar willen. De kracht ligt in ons als individuen. Ik heb er mijn gewoonte van gemaakt om andere vrouwen niet te schamen voor hun keuzes. In dit tijdperk van Time's Up en al het geweldige werk dat je voor vrouwen hebt gedaan, moedig ik je aan hetzelfde te doen."

Portman verontschuldigt zich

Nadat Jessica Simpson Natalie Portman op Instagram had gebeld, reageerde de beroemde acteur snel in het commentaargedeelte van de post van de popster. Bedankt voor je woorden. Ik ben het helemaal met je eens dat een vrouw zich moet mogen kleden zoals ze wil en zich moet gedragen zoals ze wil en niet veroordeeld mag worden. Ik wilde alleen maar zeggen dat ik in de war was - als een meisje dat rond dezelfde tijd in de publieke belangstelling volwassen werd - door de gemengde berichten van de media over hoe meisjes en vrouwen zich moesten gedragen. Het was niet mijn bedoeling om je te schande te maken en het spijt me voor de pijn die mijn woorden mogelijk hebben veroorzaakt. Ik heb niets dan respect voor je talent en je stem die je gebruikt om vrouwen over de hele wereld aan te moedigen en te empoweren.”

Omdat ze haar opmerkingen nog steeds wilde verduidelijken, verontschuldigde Natalie Portman zich toen ze met Entertainment Tonight sprak. "Ik zou nooit van plan zijn iemand te schande te maken en dat was absoluut niet mijn bedoeling. Ik had het echt over mixed media-berichten voor jonge vrouwen en verontschuldig me volledig voor de pijn die het misschien heeft veroorzaakt, want dat was absoluut niet mijn bedoeling. Wat ik zei Ik was in de war door gemengde berichten toen ik een jong meisje was dat opgroeide, en er zijn veel berichten over hoe vrouwen zouden moeten zijn, en vrouwen zouden moeten kunnen doen wat ze willen. Het is een vergissing om iemands naam te zeggen. Ik had mijn bericht kunnen plaatsen zonder te noemen."

Volgens Entertainment Tonight was Jessica Simpson "dankbaar" dat Portman zich zo snel verontschuldigde. Gezien het feit dat Simpson onlangs heeft gesproken over geseksualiseerd worden in haar jeugd, lijkt het waarschijnlijk dat Jessica graag zou willen weten wat Portman probeerde te zeggen.

Aanbevolen: