De echte reden waarom Renée Zellweger zes jaar verdween

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Renée Zellweger zes jaar verdween
De echte reden waarom Renée Zellweger zes jaar verdween
Anonim

Renée Zellweger is een actrice die al van een Hollywood-ster is uitgegroeid tot een Hollywood-legende. Het is zeker moeilijk te geloven dat deze inwoner van Texas ooit begon als louter een extra film, met slechts een kleine rol in de klassieker Dazed and Confused uit de jaren 90, waarin Matthew McConaughey, Ben Affleck en Milla Jovovich samenkwamen op het grote scherm.

Sindsdien is Zellweger een grotere ster geworden dan de meesten, met haar eigen filmfranchise en het winnen van twee Oscars. Om nog maar te zwijgen, de actrice heeft ook een behoorlijk fortuin verdiend met alle rollen die ze heeft gespeeld. Het is geen wonder dat fans zeker geschokt en verward waren toen er zes jaar lang niemand iets van Zellweger hoorde. Het blijkt dat daar een prima reden voor is.

Renée Zellweger had zoveel dingen aan de hand en verdween toen

Nu ik erover nadenk, het duurde niet lang voordat Zellweger voet aan de grond had in Hollywood. Nadat ze tegenover Tom Cruise speelde in Jerry Maguire, speelde de actrice in 2000 de komedie Me, Myself & Irene met komiek Jim Carrey (met wie ze uiteindelijk romantisch werd in het echte leven).

Slechts een jaar later introduceerde Zellweger fans in de wereld van Bridget Jones. Het succes van de film Bridget Jones's Diary leidde uiteindelijk tot nog twee afleveringen, Bridget Jones: The Edge of Reason en Bridget Jones's Baby.

Tussen deze films door bleef Zellweger ook Hollywood betoveren en kreeg ze veel lof nadat ze samen met Catherine Zeta-Jones en Richard Gere speelde in de met een Oscar bekroonde film Chicago. Zellweger volgde dit vervolgens op met een rol in de Oscar-winnende film Cold Mountain naast Nicole Kidman en Jude Law.

Slechts een paar jaar later kreeg Zellweger opnieuw lovende kritieken voor haar optreden als de vrouw van een aangespoelde bokser James J. Braddock in de voor een Oscar genomineerde film Cinderella Man. Daarna speelde de actrice in verschillende andere films. Maar toen, na 2010, was Zellweger nergens meer te bekennen. En het was zeker niet omdat de rollen niet meer kwamen.

Dit is waarom Renée Zellweger zes jaar lang MIA was

In 2010 was Zellweger het gesprek van de dag en kwam er constant werk binnen. Toen besefte ze dat ze een stap terug moest doen. "Ik moest niet altijd iets te doen hebben", legde de Oscarwinnaar uit. “Om van tevoren niet te weten wat ik de komende twee jaar ga doen. Ik wilde wat ongelukken toestaan.”

In die tijd wisselde Zellweger vrolijk af tussen haar eigendommen - een strandhuis in de Hamptons, een huis in Santa Barbara en een boerderij in Connecticut. De actrice stortte zich ook op haar studie, begon scenario's te schrijven aan de UCLA en schreef uiteindelijk een tv-piloot. Zellweger besteedde tijd aan persoonlijke ontwikkeling, waar ze veel waarde aan hecht.

"Ik wilde groeien", legde de actrice uit. "Als je andere dingen niet onderzoekt, word je 20 jaar later wakker en ben je nog steeds diezelfde persoon die alleen iets leert als ze eropuit gaat om een personage te onderzoeken. Je moet groeien!” Zellweger volgde ook lessen in internationaal recht en openbare orde. Ze reisde ook naar het buitenland.

Na haar pauze maakte Zellweger zich weer zichtbaar, maar niet zo vaak als voorheen. Afgezien van de derde film van Bridget Jones, portretteerde ze slechts een paar jaar later actrice Judy Garland in Judy omdat ze het gewoon niet kon laten om dat te doen.

Van het maken van de film beschreef Zellweger het zelfs als een "heel leuke manier om mijn liefde voor het proces weer aan te wakkeren." De actrice pakte vervolgens haar tweede Oscar voor haar optreden in Judy. En zo leek ze vastbesloten om weer te verdwijnen. Zoals Zellweger zich herinnerde van haar Oscar-winnende avond in 2020: "We hebben de hele nacht gedanst, naar huis gegaan en de deuren op slot gedaan.”

Renee Zellweger maakt een comeback

Gelukkig voor de fans is Zellweger er weer. Meest recentelijk portretteerde de actrice de echte veroordeelde moordenaar Pam Hupp in de NBC-serie The Thing About Pam. De show gaat ook dieper in op de zaak rond de moord op Betsy Faria in 2011 en hoe Hupp uiteindelijk werd gepakt.

Het bleek dat Zellweger zo geïntrigeerd raakte door de zaak toen ze erover hoorde op Dateline's podcast dat ze haar productiepartner, Carmella Casinelli, vertelde dat ze dieper moesten graven.

“Het voelde als een goed moment om verhalen te vertellen die ik interessant vond en om materiaal te ontwikkelen - niet alleen voor mezelf, maar ook voor dingen die ik graag gemaakt zou zien”, legde de actrice uit. En dus, toen de rol haar werd gepitcht door uitvoerend producent Jason Blum, zei ze meteen ja. "Voordat we de zin afmaken, zegt ze: 'Ik ken het hele verhaal, ik weet er alles van, ik wil het doen'", herinnert Blum zich.

Ondertussen is Zellweger ook gehecht aan een aankomende film van Michael Patrick King genaamd The Back Nine. De film vertelt het verhaal van een golfprofessional (Zellweger) die afstand doet van haar carrière om een toegewijde echtgenote en moeder te worden. Wanneer haar huwelijk echter op de klippen loopt, besluit ze terug te keren naar de sport.

Aanbevolen: