Was Beyoncé de reden dat Amerie uit de muziekscene verdween?

Inhoudsopgave:

Was Beyoncé de reden dat Amerie uit de muziekscene verdween?
Was Beyoncé de reden dat Amerie uit de muziekscene verdween?
Anonim

Voordat haar naam aan Kourtney Kardashian werd gehecht omdat ze haar lookalike was, stond Amerie halverwege de jaren 2000 bekend om haar kortstondige muziekcarrière. Ze werd beroemd met haar single 1 Thing uit 2005. Het leverde haar meerdere prestigieuze prijsnominaties op, zoals de Grammy Award voor Best Female R&B Vocal Performance in 2006. Maar na een paar jaar begon haar carrière af te brokkelen. In 2011 werd ze een onafhankelijke artiest en sindsdien is ze nooit meer teruggegaan naar de reguliere muziek.

Onlangs, toen geruchten de ronde deden dat Jennifer Lopez de vocalen van andere artiesten "stal" voor haar doorbraakhits, werd Amerie's naam weer ter sprake gebracht. Maar in haar geval is ook Beyoncé erbij betrokken. De 28-voudige Grammy-winnaar steelde niet de zang van de Why R U-zangeres, maar fans beweren dat ze Amerie's melodieën en muziekvideo-ideeën 'kopieer'. Hier zijn de bonnetjes van de fans.

Hoe Amerie's producer 'haar geluid weggaf'

Amerie worstelde met het naar buiten brengen van haar muziek. Toen ze in 2004 aan haar tweede album werkte, zocht ze de hulp van producer Rich Harrison, die bekend staat om zijn samenwerking met zowel JLo als Beyoncé. Eerder hielp hij Amerie bij haar eerste album, All I Have. De producer en zijn team voltooiden de eerste single van het tweede album, 1 Thing, in slechts twee tot drie uur. Iedereen voelde zich goed bij het nummer dat het meteen naar het label van Amerie, Columbia, werd gestuurd.

De platenmaatschappij vond het niet leuk. Ze wilden "grotere" refreinen. Amerie en Harrison gingen snel weer aan het werk en probeerden het nummer zoals gevraagd te verbeteren. Het label bleef elke versie die ze inleverden afwijzen. De zanger zei dat "mensen het gewoon niet begrepen." Eindelijk, na zes maanden van het opnemen van de uiteindelijke uitvoer, besloten ze het in plaats daarvan naar radiostations te lekken. Maar blijkbaar probeerde Columbia de single te vermoorden omdat JLo op het punt stond haar eigen album op te nemen, Rebirth.

Met radiostations die weigerden 1 Thing uit hun afspeellijsten te halen, kreeg Amerie de officiële release die ze verdiende. De hitmaker Let's Get Loud deed uiteindelijk Get Right, een ander nummer geproduceerd door Harrison. Fans vonden het allemaal verdacht.

Sommige internetdetectives begonnen de oorsprong van Beyoncé's hit Crazy in Love uit 2003 te traceren naar Amerie's 1 Thing and Why Don't We Fall in Love. In een interview met MTV in 2004 zei het voormalige lid van Destiny's Child dat wat Crazy in Love een hit maakte, "de hoornhaak" was. Ze legde uit dat "het een go-go-gevoel heeft, een ouderwets gevoel. Ik wist niet zeker of mensen het zouden snappen." Fans beweren dat het allemaal de handtekening van Amerie was.

Hoewel de Beyhive beweert dat speculanten te ver reiken, zijn velen het erover eens dat het "fishy" is hoe Harrison eerst met Amerie werkte, maar later door Matthew Knowles werd "gebracht" naar Beyoncé en Kelly Rowland. Ze denken ook dat hij in deze verklaring van Harrison met betrekking tot Crazy in Love misschien doelde op het geluid van Amerie:

"Ja, ik had het in de kamer", zei hij over het vinden van de juiste artiest voor het nummer. "Ik had het niet echt veel gewinkeld, want soms wil je niet uit de zak komen voordat het goed is. Mensen snappen het niet echt en je laat ze achter met een vieze smaak in hun mond. Dus het is was gewoon iets waar ik aan vasthield tot ik het telefoontje kreeg van B."

In een niet-gerelateerde verklaring zei Amerie dat "je go-go buiten D. C. niet hoort." Ze besprak haar reis om mensen in de industrie zover te krijgen dat ze voor haar go-go-geluid gingen. "We deden het de eerste keer op Need You Tonight, een nummer op het laatste album, maar we hebben het veel vertraagd. En deze keer deden we het op een up-tempo [nummer]. Ik dacht: 'We moet het op een up-tempo manier doen, want als je het op de radio in D. C. hoort, is het snel.'… Dus het is een fris geluid voor iedereen, behalve voor mensen in de regio D. C./Maryland/Virginia. Ze weten [al] wat het is."

Uit die verklaring maakten Amerie's supporters op dat het heel goed mogelijk was dat Harrison "geïnspireerd werd" door hun samenwerkingen. Afgezien daarvan merkten fans ook dat Beyoncé rond die tijd Amerie's funkstijl begon te "imiteren" in haar muziekvideo's. Maar sinds Crazy in Love als eerste uitkwam, gelooft koningin B stans dat de beschuldigingen gewoon belachelijk zijn.

Een fan schreef op een Lipstick Alley-forum: "Dus waar is het stelen? Omdat Amerie verloofd was met Rich Harrison, maar niet de ballen had om te go-go te doen totdat Bey dat deed?" De Koreaans-Amerikaanse zangeres is nu overgestapt naar andere ondernemingen, zoals het schrijven van de New York Times-bestseller Omdat je me graag haat en het managen van Amerie's Book Club. De auteur is sinds 2011 ook getrouwd met Lenny Nicholson, voormalig executive van Columbia. Ze delen samen een zoon, de 16 maanden oude River.

Aanbevolen: