Benedict Cumberbatch zegt dat het tijd is voor nieuwe superhelden na 'Spider-Man: No Way Home

Inhoudsopgave:

Benedict Cumberbatch zegt dat het tijd is voor nieuwe superhelden na 'Spider-Man: No Way Home
Benedict Cumberbatch zegt dat het tijd is voor nieuwe superhelden na 'Spider-Man: No Way Home
Anonim

Benedict Cumberbatch heeft misschien niets te maken gehad met de creatie van het Marvel Cinematic Universe, maar toen hij Doctor Strange werd, was het moeilijk om de MCU zonder hem voor te stellen. De voor een Oscar genomineerde acteur maakte zijn Marvel-debuut met zijn eerste op zichzelf staande film, Doctor Strange. Vervolgens verscheen hij kort in Thor: Ragnarok voordat hij de hoofden stootte met Robert Downey Jr.'s Iron Man in Avengers: Infinity War en vervolgens werd verwelkomd uit de blip in Avengers: Endgame.

Na de gebeurtenissen van Marvel's Infinity-saga, wilden fans graag meer Doctor Strange. Gelukkig voor fans is er Doctor Strange in the Multiverse of Madness (een film die de loop van de gebeurtenissen in de MCU zou kunnen veranderen). Tegelijkertijd voegde Cumberbatch zich onlangs bij Marvel co-ster Tom Holland in zijn op zichzelf staande film, Spider-Man: No Way Home.

De betrokkenheid van de acteur bij een Spider-Man-film is zeker iets dat niemand in het verleden had kunnen voorzien (misschien, met uitzondering van Spider-Man-trilogieregisseur Sam Raimi zelf). Interessant is dat Cumberbatch zelf onlangs sprak over het werken aan Marvel's nieuwste kaskraker.

Benedicts Doctor Strange werd al vroeg in 'Spider-Man: No Way Home' geschreven

Na het schokkende einde van Spider-Man: Far from Home hadden schrijvers Eric Sommers en Chris McKenna al vroeg een goed idee van wat ze met Peter Parker moesten doen. "OK, we weten dat we te maken hebben met de gevolgen daarvan, wat zou er gebeuren?" McKenna uitgelegd. "Dat leidde ons langs verschillende verhaalwegen die niet dit verhaal waren."

Plots kwam het idee om alle Spider-Man-universums samen te brengen van Marvels topbaas zelf."Ik denk, ik weet niet of het Kevins idee was, het idee om iets met de andere schurken te doen en helemaal aan het einde hiervan te plagen, bijna in een tag, werd gedreven," herinnerde McKenna zich.

Ze besloten om met het idee aan de slag te gaan. Al snel realiseerden ze zich dat ze de Sorcerer Supreme moesten binnenhalen.

“Omdat we het al hadden over het idee van It's a Wonderful Life met Peter die naar Doctor Strange gaat en probeert de gevolgen van alles terug te draaien, dus het hing al in de lucht dat hij naar Doctor Strange ging om te helpen ruim deze gigantische existentiële puinhoop op die hem was overkomen, 'legde McKenna verder uit. "Dus toen begon het allemaal samen te komen."

“Ik denk dat we aangetrokken werden door Doctor Strange,” voegde Sommers eraan toe. "De sterkste reden is waarschijnlijk dat als Peter deze rotzooi op de een of andere manier ongedaan wil maken, dat gewoon een logische persoon lijkt waar je naartoe zou gaan." En zo werd besloten dat Cumberbatch zich bij Holland zou moeten voegen in zijn nieuwste Spider-Man-film.

Hier is hoe Benedict Cumberbatch echt voelt over het zijn in 'Spider-Man: No Way Home'

Cumberbatch en Holland hebben mogelijk al een paar keer samengewerkt in de MCU (beide mannen speelden in Infinity War en Endgame). Spider-Man: No Way Home is echter de eerste keer dat Doctor Strange het universum van Spider-Man betrad.

Voor Cumberbatch was de hele ervaring nogal surrealistisch. Tegelijkertijd voelde de ervaren acteur zich ook bevoorrecht om een Spider-Man-film te kunnen maken na het kassucces van Spider-Man: Far From Home (de film uit 2019 haalde naar schatting $ 1,13 miljard wereldwijd op de kassa).

"Het betekent de wereld, als een vriend, en iemand die ervaart wat jij ervaart", vertelde Cumberbatch zelf aan Holland tijdens een gesprek voor The Hollywood Reporter. “Om een beetje Spider-Man met je te hebben gedeeld, en het fenomeen dat dat is geworden, en gewoon om je te hebben bekeken en ook op andere manieren met je samen te werken.”

Ondertussen, met alles wat er de afgelopen jaren in de MCU is gebeurd, gelooft Cumberbatch dat het tijd is voor een nieuwe generatie Marvel-superhelden om deel te nemen aan de toekomstige Marvel-films (en shows). Wat betreft wie hen zal leiden, de Oscar-genomineerde kan maar één MCU-co-ster bedenken en dat is niemand minder dan Nederland.

"Het is verbazingwekkend om te bedenken dat je bijna nog maar aan het begin staat", zei Cumberbatch tegen zijn jongere tegenspeler. "Je hebt al zoveel bereikt." Als reactie prees Holland ook Cumberbatch, vooral voor zijn recente werk in de met een Oscar bekroonde film The Power of the Dog. "Eerlijk gezegd, maat, ik werd weggeblazen door de film en jou net zo goed kennend als ik, heb je me niet nodig om je te vertellen wat een geweldige acteur je bent, maar het is een ongelooflijke film", merkte de Spider-Man-ster op..

Cumberbatch's Doctor Strange in the Multiverse of Madness staat gepland voor release op 4 mei. Daarnaast zal de acteur naar verwachting ook in meer MCU-projecten verschijnen. Hopelijk bevat dat ook nog een Spider-Man-film, waar Marvel en Sony naar verwachting nog een keer samen aan zullen werken. "Ik wil niet dat fans een scheidingstrauma meemaken zoals wat er gebeurde na Far From Home", bevestigde Feige. "Dat zal deze keer niet gebeuren."

Aanbevolen: