Wie heeft Mary J. Blige eigenlijk ontdekt?

Inhoudsopgave:

Wie heeft Mary J. Blige eigenlijk ontdekt?
Wie heeft Mary J. Blige eigenlijk ontdekt?
Anonim

De afgelopen 30 jaar heeft Mary J. Blige, met een reputatie als de koningin van de hiphopgeest, uitstekende R&B-muziek gemaakt. Ze is een icoon van empowerment, revolutie en motivatie, en ze is een van de leidende stemmen van het moderne muziektijdperk.

Blige heeft zichzelf gevestigd als een wereldwijd fenomeen, met acht multi-platina platen, negen Grammy Awards met maar liefst 32 nominaties, twee Academy Award-nominaties, twee Golden Globe-nominaties en een SAG-nominatie naast vele andere onderscheidingen.

Mary J. Blige's muzikale carrière begin

Mary's debuutalbum, What's the 411?, werd uitgebracht in juli 1992. Het was een zeldzame samensmelting van twee verschillende muziekstijlen, soul en hiphop, maar werd goed ontvangen door het publiek.'Real Love' en 'You Remind Me', twee hits van de plaat, werden enorm bekend en de Amerikaanse muziekindustrie verwelkomde een nieuwe periode die bekend staat als Mary J. Blige.

My Life, haar tweede album, werd gelanceerd in 1995. Het verzachtte het hiphop-aspect terwijl het uiting gaf aan het lijden dat ze in haar privéleven heeft doorgemaakt. Het leek te streven naar een innerlijke verbinding met het publiek, wat het bereikte.

' My Life ' oogstte in 1996 een Grammy-nominatie voor 'Best R&B Album'. 'My Life' leidde ook tot het einde van haar samenwerkingen met vele goede vrienden en het label 'Uptown'. Blige heeft ook geliefhebberd met acteren. In 2001 verscheen ze voor het eerst met het nummer 'Prison Song'. Ze had een cameo in The Jamie Foxx Show.

Ze speelde verder in films als Rock of Ages en Mudbound, een historisch drama. Voor haar vertolking in Mudbound kreeg Mary wereldwijd lovende kritieken en een hele reeks lofbetuigingen en nominaties. Lezers kunnen afleiden hoe belangrijk Mary J. Blige bevindt zich in de hiphop-soulmuziekwereld op basis van haar carrière, maar de vraag is, wie heeft Mary J. Blige ontdekt?

Hoe werd Mary J. Blige ontdekt?

Geen discussie over het succes van Blige zou compleet zijn zonder Andre Harrell te noemen, de oprichter van Uptown Records, die haar zag in de Schlobohm-woningcomplexen in Yonkers en haar meteen ondertekende. Blige, geboren in New York, begon het publiek te boeien met haar diepe stem toen ze in 1989 op 18-jarige leeftijd een deal tekende met Harrell's Uptown Records en de jongste en eerste zangeres van het label werd op de door MCA gedistribueerde plaat.

Harrell, die stierf op 7 mei 2020, werd geïnterviewd voor zijn dood voor Mary Blige's Amazon Prime Documentary, My Life. Blige vertelde The Hollywood Reporter dat ze nog steeds niet genoeg woorden heeft om zijn impact op haar leven uit te drukken. "In de muziekwereld is André eigenlijk mijn vader. Ik zou hier nu niet zijn als hij die dag niet naar mijn flat was gekomen voor die projecten", beweerde ze, benadrukkend dat de plaat op dat moment aan het rollen was met toptalenten zoals Jodeci en Guy.

Wie was Andre Harrell?

Andre Harrell's identiteit is altijd geplaatst onder de elite van iconische figuren als het gaat om visionairs die op significante manieren een grote impact hebben gehad op de zwarte cultuur. Zijn baanbrekende werk op het gebied van muziek, televisie en film maakte hem tot een van de machtigste figuren van de zwarte cultuur en opende de weg voor andere futuristen om in zijn voetsporen te treden. Hij was hiphop, maar in een handgemaakte smoking, en hij was altijd gekleed om indruk te maken.

Andre Harrell was een inventieve muziekzakenman die eind jaren tachtig Uptown Records lanceerde, een onmisbare schakel tussen hiphop en R&B. Harrell was degene die Sean Combs zijn eerste doorbraak gaf, waardoor hij een van de hiphopgiganten en wereldwijde ambassadeurs werd.

Andre Harrells vroegtijdige dood op 9 mei 2020 schokte de muziekindustrie. Harrell, die 59 was op het punt van zijn overlijden, concentreerde zich op zijn meest recente project, een miniserie over de erfenis van Uptown Records, het bedrijf dat hij begon.

Andre Harrell's bijdragen aan de industrie

Mr. Harrell bevond zich in het epicentrum toen hiphop begin tot midden jaren tachtig explodeerde als rapper en ondernemer. Maar zijn muzikale perspectief was niet noodzakelijk hetzelfde als dat van zijn collega's; hij zocht een vleugje elegantie en een stijl die zowel oudere als jongere generaties kon aanspreken.

Andre Harrell vestigde een plek voor artiesten die hiphop-bravoure combineerden met conventionele R&B-finesse, die zowel een gladde textuur als harde randen had toen hij Uptown Records in 1986 oprichtte. Het was een van de meest muzikaal belangrijke en commercieel succesvolle platenmaatschappijen in de VS voor ongeveer een decennium.

Uptown was snel succesvol en in 1988 vormden ze een relatie met MCA, een grote platenmaatschappij. Uptown was begin jaren negentig een van de meest consistente hitmakers in de muziekwereld. Het introduceerde ook twee van de belangrijkste R&B-artiesten van de jaren negentig en daarna: Jodeci, een viermans vocale groep die rauwe vitaliteit vermengde met kerkgeoefende emotie, en Mary J. Blige, die haar eeltige verdriet verfijnde en een van de grootste talenten van geestmuziek werd.

Harrell had een claim kunnen indienen door te helpen bij het creëren van twee stijlen van zwarte muziek die de industrie de komende drie decennia en daarna zouden blijven beïnvloeden.

Mary J. Blige is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke figuren in de hiphop-soul en de muziekwereld, evenals een van Harrells talentscouts. Hoewel de muziekbusiness het geluk heeft Blige te hebben, zijn ze evenzeer verwoest door de vroegtijdige dood van Harrell.

Aanbevolen: