Van TikTok tot Hollywood: TikTokers die acteurs werden

Inhoudsopgave:

Van TikTok tot Hollywood: TikTokers die acteurs werden
Van TikTok tot Hollywood: TikTokers die acteurs werden
Anonim

De status van 'filmster' verdienen in de jaren 2020 is heel anders dan in de jaren 2000 of 1990. Vroeger ging je door een lang proces van audities voordat je hun eerste rol kreeg. Sterker nog, hun eerste rollen waren niet altijd even goed. Het kan jaren duren voordat een aspirant-acteur door Hollywood wordt erkend.

Tegenwoordig lijkt het erop dat sociale media het woord populariteit een nieuwe betekenis hebben gegeven, vooral in de nasleep van de populariteit van TikTok in 2018 en 2019. Veel populaire persoonlijkheden van het videodeelplatform hebben hun geluk beproefd met acteren. Hoewel het voor hen gemakkelijk was om TikTok te domineren vanwege hun bereik, is dit niet altijd het geval als het gaat om acteren in een film met een groot budget. Hier zijn enkele TikTok-sterren die acteerden in professionele producties.

6 Eric Montanez

Eric Montanez begon in 2019 naam te maken op TikTok. De inwoner van San Diego heeft tot nu toe ongeveer 2, 9 miljoen volgers op het platform. Hij tekende zelfs in 2019 bij Vertex Management Group als model.

Over Eric's acteercarrière gesproken, de social media-beïnvloeder speelde in Brat TV's Attaway General als Holden voor 18 afleveringen van 2020 tot 2021. Helaas doet de show het niet zo goed kritisch en is negatief gepand door recensenten. Het heeft een 1.0 rating op IMDb van meer dan 2.000 stemmen.

5 Loren Gray

Loren Gray is een van de OG's van TikTok. Oorspronkelijk heette het destijds Musical.ly, de 19-jarige begon in 2015 met posten en is sindsdien sterk bezig. Haar volger telt tot nu toe 54,4 miljoen klokken, waardoor ze een van de meest gevolgde accounts op het platform is.

Ze verzorgde voice-overs voor Twitchy voor de Engelse versie van de tekenfilmfilm 100% Wolf uit 2020. Ze heeft ook een cameo als Cleme Crane in No Running en speelde in de muziekvideo van "The Man" voor Taylor SwiftOver haar muziekcarrière gesproken, Loren had een contract bij Virgin en Capitol Records alvorens volledig onafhankelijk te worden in februari 2021.

4 Baby Ariel

Ariel Martin - professioneel bekend als Baby Ariel - behoort ook tot de OG's van het platform. Ze post sinds 2015 op Musical.ly "uit verveling". Nu heeft de inwoner van Florida 35,6 miljoen volgers op het platform en wordt sindsdien sterker.

Dankzij haar succes gaf Disney Channel haar een acteercontract als Wynter Barkowitz in Zombies 2, een vervolg uit 2020 van de originele Zombies uit 2018. Volgens haar IMDb-pagina maakt de voormalige Forbes-beïnvloeder zich nu op voor de derde Zombie-film, naast haar verschijning in de miniserie-spin-off Addison's Monster Mystery.

3 Addison Rae

Addison Rae's roem op TikTok begon toen ze in de zomer van 2019 haar dansvideo's begon te posten. Sindsdien is de inwoner van Louisiana niet te stoppen. Ze heeft 86,6 miljoen volgers op het platform en tot nu toe staat ze op de vierde plaats op de lijst van meest gevolgde persoonlijkheden op TikTok.

Over haar acteercarrière gesproken, Addison maakte vorig jaar haar acteerdebuut in He's All That, maar critici werden gehinderd door het gebrek aan chemie tussen de hoofdrollen. De film debuteerde op Netflix op 27 augustus 2021 en de sociale media werden gek. Ze zingt ook en brengt in maart van datzelfde jaar haar debuut-dance-pop-single "Obsessed" uit.

"Nu is het gewoon tijd voor mij om die extra stap te zetten, die extra stap te zetten om ervoor te zorgen dat mensen mijn passie voor acteren in de toekomst kunnen zien", vertelde ze aan de Los Angeles Times, "Ik hoop echt dat mensen [de film] een kans - geef me een kans om mezelf als actrice te laten zien en ga er niet met een negatieve instelling in."

2 Charli D'Amelio

Charli D'Amelio is momenteel de meest gevolgde contentmaker op het platform, maar daar stopt het niet. De grootste TikTok-beroemdheid maakte haar acteerdebuut met een stemrol in StarDog en TurboCat in 2020. Hoewel het niet bepaald een live-action acteerrol is, speelt Charli momenteel de hoofdrol in haar eigen Hulu realityshow, The D'Amelio Show, sinds vorig jaar. jaar.

"Ik denk dat als je een acteur bent en je speelt een personage en mensen houden niet van je personage, je kunt zeggen: 'Dat ben ik niet als persoon'", zei ze in een interview met Paper Magazine, die zegt dat het moeilijker is om een TikTok-celeb te zijn dan een filmster te zijn. "Maar toen je kwam waar je bent vanwege wie je bent -"

1 Chase Hudson

De in 2002 in Californië geboren Chase Hudson, ook bekend als Lil Huddy, werd beroemd door medeoprichter van het 'Hype House'. Hij heeft tot nu toe meer dan 30 miljoen volgers op het platform en behoorde tot de frontmensen van de poppunk-revival van de jaren 2020. In 2020 werkte hij samen met Euphoria-actrice Sydney Sweeney voor de korte verfilming van Machine Gun Kelly's Tickets to My Downfall-album. De video is in februari 2022 meer dan 24 miljoen keer bekeken op YouTube.

Aanbevolen: