Rhea Seehorns leven en carrière die haar leidden tot 'Better Call Saul

Inhoudsopgave:

Rhea Seehorns leven en carrière die haar leidden tot 'Better Call Saul
Rhea Seehorns leven en carrière die haar leidden tot 'Better Call Saul
Anonim

Rhea Seehorn had een behoorlijke carrière als gezel in acteren voordat ze de rol van Kim Wexler in Better Call Saul in 2015 belandde. van de paardenstaart-sportieve scherpzinnige advocaat is een waar bewijs van hoe je een sterk ondersteunend vrouwelijk personage kunt schrijven. Met een nieuw seizoen voor de deur, maken fans zich meer dan zorgen over haar onvermijdelijke lot in de finale.

Dat gezegd hebbende, de actrice heeft echter zoveel meer te bieden dan alleen de co-ster van Bob Odenkirk te zijn. Natuurlijk begon haar roem met Better Call Saul, maar daarvoor had ze ook een indrukwekkende acteerportfolio. Om het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul te vieren, hier een terugblik op enkele interessante feiten over de rijzende ster.

6 Rhea Seehorns jeugd

Geboren in Norfolk, Virginia, in 1972, kwam de jonge Rhea Seehorn uit een familie van een uitvoerend assistent-moeder van de marine en een vader van een Naval Investigative Service-agent. In een interview met Rolling Stones uit 2020 leidde dit werk ertoe dat de familie van Seehorn een nogal nomadisch leven leidde, aangezien ze moesten worden gestationeerd in Washington, Arizona en zelfs in Japan.

"Ik heb nooit foto's gezien, maar je zou verhalen horen", zegt ze over haar vader, die stierf toen ze 18 was. "Hij was in Rusland voordat het IJzeren Gordijn naar beneden kwam, en blijkbaar [poseerde als] een vrouw op een gegeven moment

5 Rhea Seehorn Idolized 'Golden Girl' Star Bea Arthur

Toen ze opgroeide, begon Rhea Seehorn interesse te ontwikkelen in de beeldende kunst van schilderkunst en architectuur. Acteren was nooit in haar plan, maar haar carrièretraject veranderde toen ze kennismaakte met het hedendaagse theater toen ze naar de George Mason University in Fairfax, Virginia ging. Haar idool? Golden Girls en Maude ster Bea Arthur.

“Godzijdank was het geen feelgood, laten we gewoon op de grond gaan liggen, voelen hoe we ons voelen over onszelf tijdens de les”, herinnert ze zich tijdens het interview. “Het was allemaal ambacht. Het was praktische esthetiek, een handboek voor acteurs - hier is hoe je een script afbreekt, dit is wat een doel is, dit is een obstakel. Ik was in zo'n hemel dat ik daarna nooit meer achterom heb gekeken.'

4 Rhea Seehorn was een vaste klant van ABC's 'I'm With Her'

Haar fascinatie voor Bea Arthur had echter op de een of andere manier haar carrière gevormd, waarbij ze getypeerd werd als deze 'zeer wrange, sarcastische, wetende vrouw'. Van 2003 tot 2004 speelde de actrice samen met Teri Polo, David Sutcliffe en Danny Comden in de sitcom I'm With Her van ABC, en haar karakter lijkt op wat de overleden grote Emmy-winnende acteur uit de jaren zeventig zou hebben geportretteerd. Daarnaast speelde ze ook in primetime comedy-drama Head Cases op Fox en tv-film Romy and Michele: In the Beginning naast toekomstige Grey's Anatomy-ster Katherine Heigl, en in Whitney als Roxanne Harris voor 38 afleveringen van 2011 tot 2013.

3 Rhea Seehorns horrorfilm met Amanda Seyfried

Na haar succesvolle periodes als Kim Wexler in Better Call Saul, ging Seehorn verder met haar acteercarrière. Hoewel de meeste van haar acteercredits voor speelfilms bestaan uit korte of indiefilms, sloot ze zich vorig jaar aan bij Amanda Seyfried voor een epische horrorrit van twee uur in Things Heard & Seen. De film, uitgebracht op Netflix, vertelt het leven van een kunstenaar uit Manhattan terwijl ze worstelt om de punten van haar sinistere huwelijk met elkaar te verbinden.

2 Het huwelijk van Rhea Seehorn

Over haar persoonlijke leven gesproken, Seehorn heeft de zaken op een laag pitje gehouden. Ze is momenteel getrouwd met makelaar Graham Larson, met wie ze in 2018 in het huwelijksbootje stapte. De twee zijn in ieder geval sinds 2013 samen, uitgaande van deze Instagram-post uit 2016 waar Larson haar feliciteerde met hun 3e verjaardag. Ze is nu de stiefmoeder van zijn twee zonen uit zijn vorige relatie.

1 Rhea Seehorn op het podium

Voordat ze groot werd in het tv-landschap, had Rhea Seehorn een paar theateroptredens op haar naam staan. In feite bracht ze het grootste deel van haar carrière vóór Better Call Saul door in theaterproducties aan de oostkust. Ze had rollen in Stop Kiss, How I Learned to Drive, Marat/Sade, All My Sons, evenals in de Broadway-productie van 45 Seconds from Broadway.

"Toen ik theater deed, deed ik net zoveel drama als komedie. Niet iedereen die een dramatische acteur is, heeft een komische timing, dus het is niet altijd een heen en weer, maar veelzijdigheid wordt zeker gezien als een deugd, een aanwinst, "herinnerde ze zich in een interview met Vox en voegde eraan toe: "Niet zo toen ik hier uitkwam. Ik werd overweldigd door het geheel: 'Nou, ze is een sitcom-actrice, toch? We roepen haar niet op voor dit drama.' Ik kon niet opgeroepen worden voor een drama, en zo ja, dan was het nogal vluchtig."

Aanbevolen: