Hoe Josh Brolin bijna werd gecast als 'Batman

Inhoudsopgave:

Hoe Josh Brolin bijna werd gecast als 'Batman
Hoe Josh Brolin bijna werd gecast als 'Batman
Anonim

Als het gaat om superheldenpersonages, zou het argument kunnen worden aangevoerd dat niemand iconischer is dan Batman. De burgerwacht werd oorspronkelijk gemaakt voor DC Comics door kunstenaars Bob Kane en Bill Finger in de jaren 1930.

Acteur Lewis Wilson was de eerste persoon die Batman ooit op het grote scherm speelde, in de gelijknamige film uit 1943. In recentere decennia zijn Christian Bale, Michael Keaton, Ben Affleck - en zelfs George Clooney - in die gewaardeerde schoenen gestapt.

De nieuwste Hollywood-ster die de rol speelde, was Robert Pattinson in de veelgeprezen film van dit jaar, The Batman. Pattinson werd echter naar verluidt onderbetaald in vergelijking met andere Batman-acteurs uit de moderne tijd.

De 35-jarige zal niettemin trots zijn om deel uit te maken van zo'n heilig bedrijf. Een andere A-lijstacteur die bijna lid werd van het pantheon van Batman-acteurs, is Josh Brolin. De Dune-ster is vooral bekend vanwege het vertolken van Thanos, de ultieme schurk in het Marvel Cinematic Universe.

Het is nu echter duidelijk geworden dat hij net zo'n belangrijke rol (zo niet meer) in het DC Extended Universe had kunnen spelen, als hij met succes de rol had geland als een van de twee grootste superhelden van de franchise - naast Superman.

Josh Brolin's carrièrepad

Josh Brolin acteert al sinds het midden van de jaren tachtig, toen hij overging van tiener naar begin twintig. Enkele van zijn vroegste rollen kwamen in de films The Goonies en Thrashin'. Hij had ook een terugkerende rol in de NBC-misdaaddramaserie, Private Eye.

Na de millenniumwisseling nam Brolin meerdere iconische rollen op zich, te beginnen met voormalig president George W. Bush in W. en San Francisco-politicus die huurmoordenaar werd, Dan White in Milk. Voor dat laatste werd hij genomineerd voor een Oscar in de categorie 'Beste Mannelijke Bijrol'.

In 2014 kondigde Marvel officieel aan dat ze hem hadden gecast in de rol van Thanos, 'vaak aangeduid als de 'Mad Titan' [en] een lid van The Eternals (een groep goddelijke wezens met enorme vermogen)'.

Het was rond dezelfde tijd dat DC Films en Warner Bros. Pictures hem ook aanspoorden voor de rol van Batman.

Brolin debuteerde datzelfde jaar met het personage Thanos in Guardians of the Galaxy, zij het alleen in een niet-gecrediteerde cameo. Hetzelfde gebeurde in Avengers: Age of Ultron het jaar daarop, voordat hij voor het eerst echt verscheen in Avengers: Infinity War uit 2018.

Wie versloeg Josh Brolin in de rol van Batman?

DC had veel succes met hun film Man of Steel uit 2013, waarin het personage Superman, gespeeld door Henry Cavill, centraal stond. Om te profiteren van de positieve ontvangst, ging de franchise snel aan de slag met een vervolg, dat hun twee beste superheldpersonages tegen elkaar zou uitzetten.

Zack Snyder had de eerste film geregisseerd en kreeg opnieuw de leiding over het vervolg, dat Batman v Superman: Dawn of Justice zou gaan heten.

De synopsis van de film op Rotten Tomatoes luidt als volgt: 'Ervan overtuigd dat Superman een bedreiging voor de mensheid is, begint Batman aan een persoonlijke vendetta om zijn heerschappij op aarde te beëindigen, terwijl de achterbakse Lex Luthor (Jesse Eisenberg) zijn eigen kruistocht tegen de Man van Staal.'

Destijds meldde The Hollywood Reporter dat DC 'op zoek was naar een 40-jarige' Batman en noemde Josh Brolin een van de koplopers. Naar verluidt waren onder meer Joe Manganiello en Richard Armitage in de race.

Uiteindelijk werd een buitenstaander van de race - Ben Affleck - gekozen om de rol te spelen.

Hoe vindt Josh Brolin het dat hij de rol van Batman misloopt?

Ben Affleck kreeg veel lof voor zijn optreden als Batman in Dawn of Justice, hoewel de film zelf een gemengde ontvangst kreeg van critici. Hij volgde dat op door de rol opnieuw te spelen in Suicide Squad (ook 2016), Justice League (2017), en natuurlijk daarom de later uitgebrachte Zack Snyder's versie van Justice League (2021).

De Good Will Hunting-ster liep weg van het personage van Batman na Justice League en zei dat de rol een acteur verdiende die 'op het punt stond het te doen', en dat hij dat op dat moment niet was.

Fans hebben echter aangedrongen om meer van hem als Batman te zien in toekomstige projecten, en de acteur zelf heeft toegegeven dat hij openstaat voor een terugkeer naar de rol.

Van zijn kant onthulde Josh Brolin dat hij enthousiast was over het vooruitzicht om Batman te worden, en dat hij het op een dag misschien nog steeds zal doen, als de kans zich voordoet. "Eerlijk gezegd zou dat een leuke deal zijn geweest", zei hij in een recent interview. "En misschien doe ik het [nog] als ik 80 ben.

Aanbevolen: