Wat is er gebeurd met Harry Osborn uit 'The Amazing Spider-Man 2'?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd met Harry Osborn uit 'The Amazing Spider-Man 2'?
Wat is er gebeurd met Harry Osborn uit 'The Amazing Spider-Man 2'?
Anonim

In Marvel's Spider-Man-universum hebben bepaalde centrale personages bijna altijd deel uitgemaakt van het verhaal. Om te beginnen is er Peter Parker's tante May, die wordt geportretteerd in het Marvel Cinematic Universe (MCU) door veteraan actrice Marisa Tomei. Natuurlijk kan niemand MJ, een van Peters grootste liefdesbelangen, ook vergeten, en zelfs Kirsten Dunst bewonderde Zendaya's optreden in haar vertolking van MJ.

Ondertussen is er aan de slechterikkant Peter's voormalige vriend Harry Osborn. Voorlopig moet het personage nog worden geïntroduceerd in de MCU. Dat gezegd hebbende, fans kunnen de Harry die ze hebben gezien in The Amazing Spider-Man 2 (met Andrew Garfield als de webslinger) nog steeds niet vergeten. Sindsdien is er echter niet veel bekend over de acteur die later werd omgevormd tot de Green Goblin.

Wie heeft Harry Osborn geportretteerd in 'The Amazing Spider-Man 2'?

Terwijl James Franco de rol van Harry op zich nam in de door Tobey Maguire geleide Spider-Man-trilogie, was het Dane DeHaan die werd getikt om het personage te spelen in Sony's Spider-Man-reboot. De acteur maakte zijn filmdebuut slechts een paar jaar voordat hij zich bij de superheldenfranchise aansloot, samen met Oscarwinnaar Chris Cooper in het oorlogsdrama van 2010 Amigo. Rond dezelfde tijd kreeg DeHaan ook een rol in de HBO-serie In Treatment, met als kop Uzo Aduba en Gabriel Byrne.

Dat gezegd hebbende, kwam de doorbraakrol van DeHaan slechts een paar jaar later in het sci-fi-drama Chronicle uit 2012. In de film speelt de acteur, samen met mede-sterren Michael B. Jordan en Alex Russell, middelbare scholieren die eindigen met telekinetische krachten.

Het bleek echter dat het niet zijn optreden in Amigo was dat de aandacht van Chronicle-regisseur Josh Trank trok, maar eerder zijn tv-rol."Dane DeHaan was een van onze eerste keuzes", vertelde Trank aan Complex. "Hij voelde zich echt het soort acteur dat een optreden kon dragen waarin je sympathie voor hem hebt, maar je bent ook een beetje bang dat hij knapt en de controle verliest."

Ondertussen speelde de acteur ook in films als Lawless, Kill Your Darlings, Life After Beth, Devil's Knot en het misdaaddrama The Place Beyond the Pines met Bradley Cooper, Eva Mendes, Ryan Gosling en Ray Liotta.

Dit is wat Dane DeHaan heeft gedaan sinds hij Harry Osborn speelde

Kort na het afronden van The Amazing Spider-Man 2 ging DeHaan verder met verschillende andere filmprojecten. Onder hen is Gore Verbinski's fantasy-horror A Cure For Wellness, waarin ook Jason Isaacs en Mia Goth te zien zijn. En het bleek dat het een van DeHaan's pre-Spider-Man-uitvoeringen was die Verbinski's aandacht trok.

"Ik ben gewoon altijd een fan van hem geweest en ik zag hem in een klein deel in A Place Beyond the Pines en ik dacht meteen: 'Wie is dat?'", vertelde Verbinski aan Collider."Ik wilde hem in mijn volgende film stoppen en een rol voor hem zoeken. Toen we begonnen met het ontwikkelen van The Cure, kon ik hem niet uit mijn hoofd krijgen voor de rol.”

Niet lang daarna kreeg DeHaan ook de hoofdrol in Luc Bessons avonturenfantasie Valerian and the City of a Thousand Planets. De cast bestaat ook uit Cara Delevingne, Rihanna, Clive Owen en Ethan Hawke. Gebaseerd op een stripboekserie, schittert DeHaan als majoor Valerian, een van de speciale agenten die op een missie gaat om Alpha te redden, een metropool die de thuisbasis is van soorten van duizend planeten.

Voor DeHaan was hij meer dan blij om de film te maken, omdat het altijd een dram van hem is geweest om met Besson te werken. "Het was het telefoontje dat elke acteur wil krijgen - dat een visionaire regisseur DE film maakt die hij zijn hele leven al wilde maken en hij wil dat jij erin speelt", vertelde de acteur aan Heavy Mag.

In navolging van Lisey's verhaal, schittert DeHaan in de aankomende HBO Max-serie The Staircase. De cast omvat ook Colin Firth, Sophie Turner, Toni Collette, Rosemarie DeWitt en Patrick Schwarzenegger. De serie is gebaseerd op de spraakmakende moordzaak rond de Amerikaanse romanschrijver Michael Petersen die wordt gespeeld door Firth. Ondertussen speelt DeHaan zijn zoon, Clayton.

Ondertussen voegde DeHaan zich onlangs ook bij de cast van Christopher Nolan's aankomende biopic Oppenheimer. De film heeft ook een cast met Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Rami Malek, Kenneth Branagh, Michael Angarano, Josh Hartnett en Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer.

Afgezien hiervan is DeHaan ook gehecht aan een andere aankomende biopic, McCarthy. De cast bevat ook Emilia Clarke, Scoot McNairy en Oscar-genomineerde Michael Shannon als voormalig politicus Joseph McCarthy.

En voor het geval iemand zich afvraagt of DeHaan bereid is om binnenkort lid te worden van de MCU, fans kunnen teleurgesteld zijn om te horen dat de acteur deze superheldenwereld al lang heeft verlaten."Op dit punt in mijn leven zou ik veel liever iets nieuws doen", vertelde hij aan The Playlist. “Ze zijn superleuk om te maken en fantastisch om deel van uit te maken. Maar ik denk niet dat ik terug zou willen om iets te doen wat ik zeven jaar geleden deed…”

Aanbevolen: