Deze 10 kindacteurs vermeden de veelvoorkomende valkuilen en werden succesvolle sterren

Inhoudsopgave:

Deze 10 kindacteurs vermeden de veelvoorkomende valkuilen en werden succesvolle sterren
Deze 10 kindacteurs vermeden de veelvoorkomende valkuilen en werden succesvolle sterren
Anonim

Kinderacteurs zullen vaak uit de gratie vallen als ze de drempel naar volwassenheid overschrijden. Sommigen zullen ten prooi vallen aan drugs en alcohol, maar hoewel dat een algemeen stereotype is, studeren velen af van de wereld van het kindersterrendom om beroemde acteurs en muzikanten te worden.

Veel van de meest succesvolle sterren die tegenwoordig werken, begonnen zich als kinderen te gedragen. Sommigen begonnen hun filmcarrière op zeer jonge leeftijd, terwijl anderen bekendheid kregen dankzij rollen op televisienetwerken zoals Nickelodeon en The Disney Channel. Kenan Thompson ging van All That naar Saturday Night Live. Hillary Duff, die ooit een Disney Channel-instelling was, heeft nu haar eigen succesvolle sitcom. Zelfs Jason Bateman, de man die van Ozark en Arrested Development de succesvolle shows maakte die ze begonnen te acteren voordat hij 18 was. Hier zijn enkele van de voormalige kindacteurs die geweldige carrières hebben kunnen maken.

10 Keke Palmer

Palmer verwierf bekendheid toen ze amper een tiener was voor haar rol in Akeelah And The Bee. Kort daarna landde ze haar eigen Nickelodeon-televisieserie True Jackson, VP. Palmer was geen fan van de identiteit en persona die Nickelodeon voor haar creëerde. Ze zou zeggen dat bedrijven als Nickelodeon hun sterren "pigeonhole" geven om er netter uit te zien dan ze in werkelijkheid zijn. "Niet alleen als je met hen werkt, werk je aan hun show, maar je werkt ook met hun merk, zodat je de identiteit wordt waarin ze willen dat je bent …" Palmer zei ook dat ze het gebrek aan authenticiteit die dit creëert, "is niemand die PG."

9 Ryan Gosling

De hartenbreker uit het notitieboekje had als jonge jongen en als tiener verschillende televisierollen. De Canadese acteur bevestigde zijn carrière permanent toen hij als Mouseketeer lid werd van The Mickey Mouse Club. Veel van de grootste sterren van vandaag zijn Musketier-alums, waaronder Christina Aguilera, Justin Timberlake en Britney Spears.

8 Hillary Duff

Millennials zullen zich gemakkelijk de uren herinneren die ze aan hun scherm hebben gekluisterd terwijl ze naar Hillary Duff keken die Lizzie McQuire speelde. De show was zo succesvol dat het zijn eigen in de bioscoop uitgebrachte film kreeg, een zeldzaamheid voor elke Disney Channel-show. Toegegeven, velen van hen kregen speelfilms, maar de meeste werden uitgebracht als films voor tv, niet in de bioscoop. Duff blijft comedy doen, ook al is ze volwassen, en is nu de ster van How I Met Your Father. Een ander bekend gezicht uit de hoogtijdagen van Nickelodeon en Disney Channel is ook terug te vinden in haar nieuwe show.

7 Josh Peck

Peck is te zien in een paar afleveringen van How I Met Your Father als een van de mannen die geïnteresseerd zijn in het personage van Hillary Duff. Peck had een tumultueuze ervaring als kindacteur, hoewel hij geliefd was bij Nickelodeon-fans vanwege zijn rollen in Drake en Josh en The Amanda Show, leed hij veel achter de schermen. Hij werd niet mishandeld, maar Peck had als kind ernstige gezondheidsproblemen. Op een gegeven moment, voordat hij 18 jaar oud was, had Peck een gewichtsprobleem en woog hij 300 pond. Sommige fans waren teleurgesteld toen de ooit mollige kinderacteur afslankte, maar velen wisten niet dat zijn gewichtsprobleem zo erg was geworden. Peck is nu kerngezond en naast zijn doorlopende acteercarrière is hij nu ook een beetje een online beroemdheid.

6 Kenan Thompson

De ster van All That en later Kenan en Kel vervolgden zijn carrière in comedy als volwassene. Zijn ervaring op de set van All That gaf hem een perfecte achtergrond om zijn werk in sketch comedy voort te zetten, waardoor hij gemakkelijk in zijn rol als artiest kon stappen op Saturday Night Live, waar hij bijna twee decennia verbleef. Kenan Thompson keerde ook terug naar Nickelodeon in 2020 toen hij en enkele van zijn mede All That-alums de show opnieuw opstartten en af en toe cameo-optredens maakten.

5 Elia Wood

De man die Frodo werd in The Lord of The Rings begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd. Zijn eerste project was een zeer kleine rol in Back To The Future II toen hij nog maar 7 jaar oud was. Kort daarna maakte hij verschillende andere films, waaronder Avalon en Radio Flyer, allemaal voordat hij 10 jaar oud was. Een van Elijah Wood's kind-co-sterren uit de film North zou zich later in zijn leven bij hem voegen als een Hollywood-ster, de ongelooflijke Scarlet Johansson, die pas 9 jaar oud was in haar eerste filmrol.

4 Will Wheaton

Wheaton's personage in Star Trek The Next Generation was Wesly Crusher en hij was een van de meest gehate personages van de show. Fans van de show waren niet in het idee dat Star Trek om wat voor reden dan ook zou draaien om het verhaal over een "begaafd kind" zoals Wesly. Maar de impopulariteit van het personage werd uiteindelijk een soort gimmick onder Star Trek-fans en nu is Wheaton een geliefd en institutioneel onderdeel van de franchise, deels dankzij zijn terugkerende rol als zichzelf in The Big Bang Theory. Een andere iconische rol van Wheaton was zijn rol in de Stephen King-klassieker Stand By Me.

3 Jason Bateman

Bateman had een uitgebreide carrière als kindsterretje. Hij was in Silver Spoons, Little House on The Prairie en de NBC sitcom The Hogan Family. Het was zijn rol in de laatstgenoemde show die hem de status van tieneridool opleverde en al snel ontwikkelde hij zijn carrière als leidende man en leidde hem naar Arrested Development in 2003.

2 Selena Gomez

Nu een ervaren actrice die optreedt tegenover legendarische comedians zoals Martin Short en Steve Martin, de bestverkopende popzangeres, danseres en actrice, vestigde haar carrière door te schitteren in The Wizards of Waverly Place op The Disney Channel toen ze nog maar 15 jaar oud. Voordat ze 30 jaar oud werd, verzamelde Gomez een vermogen van meer dan $ 80 miljoen.

1 Ariana Grande

Grande's sterrendom explodeerde nadat ze vertrok uit Nickelodeon's Sam and Cat en haar werk aan de show Victorious, ook voor Nickelodeon, hielp om de jonge popdiva in de ogen van haar publiek te vestigen. Ariana Grande was pas 16 toen ze voor Nickelodeon begon te werken, maar haar acteercarrière begon eerder dan dat. Ze was pas 14 toen ze begon te acteren op Broadway in het populaire toneelstuk 13.

Aanbevolen: