Waarom Hollywood lachte om Ryan Reynolds voor het maken van 'Deadpool' voordat het een succes werd

Inhoudsopgave:

Waarom Hollywood lachte om Ryan Reynolds voor het maken van 'Deadpool' voordat het een succes werd
Waarom Hollywood lachte om Ryan Reynolds voor het maken van 'Deadpool' voordat het een succes werd
Anonim

In sommige opzichten was Ryan Reynolds altijd voorbestemd om Deadpool te spelen. De Canadese acteur raakte naar verluidt voor het eerst geïnteresseerd in de rol nadat hij hoorde dat hij zichzelf in de stripversie van het Marvel-personage op een gegeven moment 'Ryan Reynolds gekruist met een Shar-Pei' noemde.

Reynolds moest nog steeds door de wringer gaan om Deadpool te worden, met maximaal acht uur per keer op de make-upstoel. Dit gedoe zou uiteindelijk de moeite waard blijken te zijn, want de film uit 2016 werd een doorslaand succes bij publiek en critici, en verdiende zelfs het recht op een vervolg in 2018. Een derde vervolg is momenteel ook in ontwikkeling.

Hoewel Reynolds al een ster was vóór Deadpool, is zijn leven onmetelijk veranderd sinds hij de rol speelde, gezien het feit dat hij ook een producer van het project was. In feite had de Two Guys and a Girl-ster er jarenlang op aangedrongen dat de film groen verlicht zou worden voordat 20th Century Fox uiteindelijk beet en aan boord kwam om hem te produceren.

Zelfs toen suggereerde het budget dat de studio bood dat het concept in Hollywood-kringen niet al te serieus werd genomen.

Wat is er gebeurd met Ryan Reynolds en 'Deadpool'?

Deadpool is in feite een spin-off van de X-Men-filmserie. Op Rotten Tomatoes luidt de samenvatting van de plot voor de film: 'Wade Wilson is een voormalige Special Forces-agent die nu werkt als huurling. Zijn wereld stort in als de kwaadaardige wetenschapper Ajax (Ed Skrein) hem martelt, verminkt en transformeert in Deadpool.'

'Het malafide experiment laat Deadpool achter met versnelde helende krachten en een verwrongen gevoel voor humor. Met hulp van gemuteerde bondgenoten Colossus en Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) gebruikt Deadpool zijn nieuwe vaardigheden om de man op te sporen die bijna zijn leven verwoestte.'

Het Deadpool-project was al in 2000 in ontwikkeling, toen Marvel Enterprises een deal sloot om te werken aan het vertalen van meerdere strips naar het grote scherm. In de paar jaar die volgden raakte Reynolds gehecht aan het conceptontwikkelingsproces, samen met schrijver en regisseur David S. Goyer (Nick Fury: Agent of S. H. I. E. L. D.).

Het paar had samengewerkt aan Goyer's superheld-horrorfilm Blade: Trinity uit 2004, waarin Reynolds het personage Hannibal King speelde. Tegen de tijd dat het paar hun Deadpool-droom zag uitkomen, zou het bijna een decennium later zijn.

Reynolds en Goyer werden voortdurend afgewezen voordat ze de goedkeuring kregen

In de tijd dat Goyer en Reynolds hun passieproject naar verschillende studio's brachten, kreeg de acteur de kans om voor het eerst in de Deadpool te stappen. Het personage was in 2009 in X-Men: Wolverine van Hugh Jackman geschreven.

Hoewel deze kans een belangrijke rol zou hebben gespeeld bij Reynolds voorbereidingsproces om uiteindelijk zijn eigen film als Deadpool te hebben, bleek het aanvankelijk ook een soort hindernis te zijn. In Wolverine had het personage zijn mond dichtgenaaid en daarom stom gemaakt.

Deze eigenaardigheid viel niet erg in de smaak bij fans, en dit maakte naar verluidt studio's nog minder enthousiast over het vooruitzicht om de film te maken. Tegen de tijd dat 20th Century Fox het project uiteindelijk groen licht gaf, hadden de acteur en zijn creatieve medewerker 11 jaar achter de rug - en tot 47 afwijzingsbrieven van verschillende studio's.

In een gesprek met SCMP Magazine in 2017 opende Reynolds over deze reis. "We kregen 47 afzonderlijke afwijzingsbrieven voordat de film werd gemaakt", vertelde hij.

Reynolds zegt dat 'Deadpool' een les is in 'Doorzettingsvermogen en de lange winst'

De in Vancouver geboren ster was niettemin in staat om een zilveren randje te vinden in deze cyclus van afwijzing. "Ik denk dat er iets te zeggen v alt over doorzettingsvermogen en de lange winst", vervolgde hij in het SCMP-interview.

"Ik had het gevoel dat dat iets is dat ik echt wil uitdagen met betrekking tot Deadpool, dus ik gaf het nooit op. Op de een of andere manier hebben we die droom uiteindelijk waargemaakt." De film was ook Reynolds eerste ervaring als producer, iets waar hij ook de tijd voor nam om zich aan te passen.

Een deel van deze uitdaging was om van een relatief beperkt budget een film te maken die het publiek over de hele wereld kon raken. "We moesten elke dollar omzetten in wat voelde als honderd dollar", zei hij in een afzonderlijk, recenter interview met CBC News.

Dit soort innovatie heeft geholpen om een idee om te zetten in een franchise, waarbij fans nu speculeren over met wie Deadpool zal samenwerken in de aanstaande derde film van de serie.

Aanbevolen: