Margot Robbie was niet blij met Will Smith tijdens haar 'Focus'-auditie

Inhoudsopgave:

Margot Robbie was niet blij met Will Smith tijdens haar 'Focus'-auditie
Margot Robbie was niet blij met Will Smith tijdens haar 'Focus'-auditie
Anonim

Margot Robbie is een van die gezichten die het gevoel hebben dat ze er al eeuwen zijn. Ze begon haar acteercarrière inderdaad met het spelen van Donna Freedman in de Australische soap Neighbours in 2008.

Pas in 2013 kreeg ze echter haar grote doorbraak met een bekroonde uitvoering in Martin Scorsese's biografische misdaaddrama, The Wolf of Wall Street.

Sindsdien is haar carrière meedogenloos opwaarts gericht, met credits in onder meer Once Upon a Time in Hollywood en I, Tonya.

In 2015 speelde ze samen met Will Smith in het misdaadkomedie-drama Focus. Ze zouden ook gaan samenwerken in de cast van DCEU's Suicide Squad, wat uiteindelijk een gemengde ervaring voor de actrice werd.

Het begon echter niet helemaal goed tussen de twee sterren. Toen Robbie auditie deed voor de film, was Will Smith te laat voor hun screentest samen.

Deze misstap viel niet erg goed bij de actrice, die naar verluidt de halve wereld over was gereisd voor de auditie.

Wat is het uitgangspunt van de film 'Focus'?

In Focus portretteert Will Smith 'Nicky Spurgeon, een buitengewoon ervaren oplichter die een amateur-oplichter, Jess Barrett, onder zijn hoede neemt.' Dit is volgens een plotsamenvatting van de film op IMDb. Het personage Jess werd natuurlijk met veel zelfvertrouwen gespeeld door Margot Robbie.

'Nicky en Jess raken romantisch betrokken, en met Nicky's beroep van leugenaar en bedrieger voor de kost, realiseert hij zich dat bedrog en liefde dingen zijn die niet samen gaan', leest de synopsis verder. 'Ze gingen uit elkaar, om elkaar drie jaar later weer te zien… En het werd een chaos.'

Focus is geschreven en geregisseerd door filmmakersduo Glen Ficarra en John Requa, die ook bekend zijn van Cats & Dogs, I Love You Phillip Morris en Crazy, Stupid, Love.

Het werd geproduceerd met een budget van ongeveer $ 50 miljoen, dat meer dan drie keer meer terugkwam in de wereldwijde inkomsten aan de kassa. Desalniettemin werd de film overwegend gemengd ontvangen.

De kritische consensus over Rotten Tomatoes luidt: 'Focus schaatst bijna voorbij op zijn glamoureuze omgeving en de charme van zijn sterren.'

Hoe kreeg Margot Robbie haar rol in 'Focus'?

Margot Robbie werd geboren in juli 1990 in Queensland, Australië. Ze begon met acteren voor het grote scherm toen ze op de middelbare school zat en speelde in twee indie-thrillerfilms getiteld Vigilante en I. C. U.

Na haar afstuderen aan het Somerset College, waar ze drama studeerde, verhuisde ze naar Melbourne om een fulltime acteercarrière na te streven. Ze kreeg voor het eerst korte cameo's in verschillende Australische tv-shows, waaronder The Elephant Princess op Network Ten, waar ze samen met Liam Hemsworth te zien was.

Nadat ze zich bij de cast van Neighbours had gevoegd als gastpersonage, werd ze prompt gepromoveerd tot serieregulier. Na drie succesvolle jaren als Donna Freedman in de soapserie Seven Network, verhuisde ze naar de Verenigde Staten en kreeg ze prompt een rol in ABC's historische drama Pan-Am.

Dit werd gevolgd door haar Amerikaanse speelfilmdebuut in Richard Curtis' About Time in 2013 en haar baanbrekende rol in The Wolf of Wall Street datzelfde jaar.

Met deze hernieuwde toejuiching klopten er nu aanbiedingen op haar deur, waardoor ze in 2015 in vier films te zien was. Een daarvan was Focus, toen de producenten contact zochten met haar agent om haar uit te nodigen om auditie te doen voor de film.

Waarom was Margot Robbie zo boos op Will Smith omdat hij te laat was voor hun 'Focus'-auditie?

Toen Margot Robbie voor het eerst het nieuws ontving dat ze was gevraagd om auditie te doen voor Focus, was ze op vakantie in Kroatië. "Ik was een week aan het backpacken met mijn broer op een eiland voor de kust van Kroatië", zei ze in een interview in 2015.

"Ik heb uiteindelijk de gekste 24 uur van mijn leven", vervolgde ze. "Ik ben kletsnat omdat ik heb gezwommen, ik ben om 6 uur 's ochtends terug in het hostel, ik heb niet geslapen, zet mijn telefoon aan en ik heb al deze berichten: 'Ze willen dat je auditie doet voor Focus. vlucht vertrekt vanavond."

Toen ze eindelijk het gedoe had doorstaan om zichzelf terug te krijgen in de VS voor haar auditie, kwam Will Smith laat aan, maar hij was de hele tijd in de buurt geweest.

"Hij komt binnen en zegt: 'Sorry dat ik laat ben, ik kwam uit Queens'", herinnert Robbie zich. "En ik kijk naar Will, en ik dacht: 'Ja? Nou, ik kom net van een eiland voor de kust van Kroatië, en ik ben hier op tijd!"

Ondanks die slechte eerste indruk hebben Will Smith en Margot Robbie in de jaren daarna een zeer sterke vriendschap opgebouwd.

Aanbevolen: