Dit is het leven na 'Op deze manier geboren

Inhoudsopgave:

Dit is het leven na 'Op deze manier geboren
Dit is het leven na 'Op deze manier geboren
Anonim

Born This Way bevatte zeven volwassenen geboren met het syndroom van Down. De show deelde levenservaringen tussen deze sterren uit een minderheidsgroep, hoe ze omgaan met de dagelijkse uitdagingen die de wereld hen opwerpt. Deel uitmaken van een academie-winnende tv-serie verandert vaak het leven van velen in de entertainmentindustrie, zoals het geval was voor de zeven hoofdrolspelers van Born This Way.

Door het dagelijkse leven van de castleden te luchten, kan de wereld laten zien dat de samenleving het vaak bij het verkeerde eind heeft, vooral als het om speciale mensen gaat. Meer publieke optredens op televisie betekenen dat meer mensen je zien, en ondanks de groei die mensen doormaken in de entertainmentindustrie, zijn er ook veel gevallen van kritiek en pesterijen van fans.

Na het schetsen van hun capaciteiten, geweldige persoonlijkheden en het vermogen om onafhankelijk te zijn in het leven, zoals blijkt uit Born This Way, zijn hier de levens van de castleden na de show.

7 Rachel Osterbach is een inspirerende en motiverende spreker

A&E's Emmy Award-winnende docuserie Born This Way bracht Rachel Osterbach in de schijnwerpers van veel kijkers.

Sinds het einde van de serie heeft Osterbach haar platform gebruikt om inspirerende en motiverende gesprekken aan te bieden. Ze gebruikte haar ervaring als pleitbezorger en rolmodel voor iedereen die zich gestigmatiseerd voelt door zijn/haar lichaam en liet zien dat ook zij hun dromen kunnen verwezenlijken. Ze bezit en beheert ook een website, van waaruit ze contact maakt met haar publiek.

6 Elena Ashmore is nu een beroemde realityshow-ster

Show-maker Jonathan Murray gebruikte A&E's als platform om de wereld te laten zien dat deze sterren iets unieks te bieden hadden aan de industrie. Tijdens de show wees Elena Ashmore erop hoe ze worstelde om zichzelf te accepteren zoals ze is.

Later had ze een grote invloed op haar medecastleden toen ze een programma studeerde dat gespecialiseerd is in ontwikkelings- en intellectuele leerstoornissen aan UCLA Extension. Zonder zo'n platform zouden veel mensen Ashmore nooit kennen, omdat ze over het algemeen verlegen is en haar leven graag privé houdt. Sinds het einde van de show is Elena een kostbare realityster van beroemdheden geworden.

5 John Tucker is een allround entertainer

John Tucker neemt zijn dans-, rap- en acteervaardigheden serieus, zoals blijkt uit zijn Instagram-account. Hij leeft elk moment van zijn leven en als zelfadvocaat geniet hij van wat hij doet.

Onlangs filmde Dharman Studios een video waarin Tucker, naast andere acteurs, de dagelijkse strijd liet zien binnen de gemeenschap van mensen met het syndroom van Down. Daarnaast is hij ook muziekschrijver. Hij heeft een dansgezelschap waar ze later dit jaar hun talent zullen laten zien tijdens een Special Olympics World Game in W alt Disney.

4 Sean McElwee is een ondernemer die 'The Sean Show' runt

Sean McElwee is een keynote spreker en is dat al een tijdje. Daarnaast richtte hij een T-shirtbedrijf op, Seanese genaamd, met als voornaamste doel mensen voor te lichten over het belang van inclusie van mensen met een handicap.

Hij ontwerpt, maakt prototypes en produceert de T-shirts in meer dan honderd ontwerpen. Hij is de president en CEO van zijn bedrijf, en zijn moeder, Sandra, helpt. Sean heeft een YouTube-show genaamd The Sean Show, waar hij vlogt en interviews houdt. Hij sprak onlangs met de rest van de Born This Way-crew om te laten zien wat ze op dit moment aan het doen waren.

3 Megan Bomgaars heeft een boek geschreven, 'Born To Sparkle'

Megan Bomgaars is niet alleen succesvol op Born This Way, maar is ook ondernemer en internationaal spreker in het openbaar. Ze is ook een humanitaire, en onlangs tijdens de herdenking van de Nationale Dag van het Downsyndroom, werkte ze samen met het gigantische schoonheidsbedrijf SEPHORA om het bewustzijn binnen de gemeenschap van Downsyndroom te blijven vergroten.

Megan is ook een oppervlakteontwerper die originele stukken stoffen en textiel maakt. Als auteur staat haar boek Born to Sparkle op Amazon's nummer één bestsellerlijst.

2 Steven Clark Took geeft motiverende gesprekken

Uit de show heeft Steven Clark een zeldzame vorm van het syndroom van Down, het Mozaïek Down-syndroom. Dit betekent dat niet elke cel in zijn lichaam het extra 21e chromosoom draagt. Daarom bezit hij niet de kenmerken van een typische persoon met het syndroom van Down.

Dankzij Best Buddies California heeft Clark voor MOD pizza gewerkt en geeft hij ook af en toe motiverende lezingen waarin hij mensen aanmoedigt om zich te concentreren op hun capaciteiten en niet op handicaps.

1 Cristina Sanz is een influencer voor mensen met het syndroom van Down

Cristina Sanz is getrouwd met co-ster Angel Callahan, die bijna vijf jaar een relatie had voordat de show in première ging. Hoewel uit onderzoeken blijkt dat veel mensen in onder andere de Latijns-Amerikaanse gemeenschap niet graag in het openbaar over de handicap van kinderen praten vanwege veel negatieve stigma's, gaven Sanz' ouders het goede voorbeeld om het stereotype te doorbreken.

Momenteel is er niet veel bekend over haar huidige leven. Ze moedigt mensen met een handicap aan om te slagen in hun gekozen carrièrepad. In een artikel gepubliceerd door Respect Abilty zei Cristina dat toen ze trouwde, ze wilde dat de hele wereld wist dat zelfs mensen met een handicap kunnen trouwen.

Aanbevolen: