Waarom de reactie van Kim Cattrall op 'en zomaar' een 'hard nee' was

Inhoudsopgave:

Waarom de reactie van Kim Cattrall op 'en zomaar' een 'hard nee' was
Waarom de reactie van Kim Cattrall op 'en zomaar' een 'hard nee' was
Anonim

Fans hadden zeker gemengde reacties op de Sex and the City-revival And Just Like That… die eind 2021 werd uitgezonden. Het grootste probleem dat kijkers met de show hadden, behalve dat ze bepaalde personages en verhaallijnen niet leuk vonden, was de afwezigheid van een geliefd personage uit de originele serie: Samantha Jones, gespeeld door Kim Cattrall.

Nadat ze in zes Sex and the City-series en twee films had gespeeld, kondigde Kim Cattrall aan dat ze klaar was met het spelen van Samantha Jones. Toen ze zich niet aanmeldde om deel uit te maken van een derde film of de nieuwe serie, waren fans diepbedroefd, velen beweerden dat het verhaal niet hetzelfde zou zijn zonder Samantha.

De andere drie hoofdactrices uit de originele serie - Sarah Jessica Parker, Kristin Davis en Cynthia Nixon (die er alleen mee instemde haar rol als Miranda opnieuw te spelen op voorwaarde dat de show sterk verschilt van de originele serie) allemaal tekende voor And Just Like That… Maar fans waren er nog steeds kapot van dat Kim's reactie op de terugkeer "een harde nee" was.

Waarom Kim Cattrall niet terugkwam voor ‘En zomaar…’

In een interview met Variety maakte Kim duidelijk dat ze niet van plan is haar rol in toekomstige seizoenen van And Just Like That opnieuw te spelen… en had eerder bevestigd dat deel uitmaken van de serie "een harde nee" was.

Dus waarom had Kim er geen interesse in om Samantha weer tot leven te wekken?

"Het is een grote wijsheid om te weten wanneer genoeg genoeg is", vertelde ze aan Variety. “Ik wilde ook geen concessies doen aan wat de show voor mij was. De weg vooruit leek duidelijk.”

Hoewel Samantha een heel speciaal personage voor Kim is geweest, en ze met veel plezier terugkijkt op het werk dat ze deed voor Sex and the City, lijkt het erop dat ze officieel voorbij is aan het spelen van de rol.

"Ik heb niemand in de steek gelaten", zei ze, reagerend op fans die willen dat ze de iconische rol opnieuw vertolkt.

“Kun je je voorstellen dat je terug zou gaan naar een baan die je 25 jaar geleden deed? En het werk werd er niet gemakkelijker op; het werd ingewikkelder in de zin van hoe ga je verder met deze personages? Alles moet groeien, anders sterft het.”

"Ik voelde dat toen de serie eindigde, ik dat slim vond", ging ze verder. “We herhalen onszelf niet. En dan de film om alle losse eindjes te beëindigen. En dan is er nog een film. En dan is er nog een film?”

Waarom Kim Cattrall ook nee zei tegen de derde film

Naast het idee om Samantha te spelen in And Just Like That…, zei Kim ook nee tegen een derde Sex and the City-film. In haar Variety-interview legde ze uit dat ze geen aansluiting vond bij de verhaallijn, die volgens haar erg lijkt op de inhoud van de nieuwe serie.

Oorspronkelijk wilden de schrijvers dat Samantha naaktfoto's zou ontvangen van Miranda's zoon Brady. Op basis van deze verhaallijn en het algemene gevoel van het script wees Kim de kans af omdat ze niet het gevoel had dat Samantha vorderingen maakte op een manier waarop Kim trots zou kunnen zijn.

Als Kim Samantha's verhaallijn onder controle had gehad, had ze liever een ander conflict voor het personage gehad.

“Waarom kan Samantha, die haar PR-bedrijf bezit, niet – misschien moest ze het verkopen vanwege financiële problemen? 2008 was zwaar, vertelde ze aan Variety.

“Sommige mensen zijn nog aan het herstellen. Ze moest het verkopen aan een man die een hoodie draagt, en dat is het dilemma dat ze heeft. Ik bedoel, dat is een scenario dat een beetje uit het hoofd van een van mijn vertegenwoordigers was, en ik vond dat een geweldig idee. Dat is een conflict. In plaats van de …"

Ze legde verder uit dat, omdat ze zo vastbesloten was om niet in de derde film te verschijnen, de makers niet eens de moeite namen haar te benaderen voor de serie, omdat ze haar standpunt duidelijk had gemaakt.

Komt Kim oorspronkelijk helemaal niet in 'Sex And The City'?

Interessant is dat Kim oorspronkelijk ook de rol van Samantha Jones voor de Sex and the City-pilot afwees.

“Ik heb het drie keer afgewezen. Ik dacht niet dat ik het zou kunnen doen., "zei ze (via Cheat Sheet). "Op 42-jarige leeftijd dacht ik echt niet dat ik het zou redden. Ik zei uiteindelijk: 'Je maakt hier een fout.'"

Natuurlijk stemde Kim in met de piloot, maar ze had nog steeds het gevoel dat ze de essentie van Samantha pas later in de serie kon vatten.

“We hebben de pilot gedaan - het was goed, maar het was er niet. En toen begon het zijn weg te vinden. Ik realiseerde me dat, omdat ik nog nooit eerder een serie had gedaan, hoe meer je het personage speelt, zoals in het theater, hoe meer je eraan toevoegt en verandert. Ik herinner me dat er op een dag een lach uitkwam en ik dacht: 'Holy s---, dat is geweldig. Sam heeft net een nieuwe lach gekregen.'”

Fans zijn dankbaar dat Kim uiteindelijk instemde om Samantha Jones al die jaren geleden te spelen, want als ze dat niet had gedaan, had de serie misschien nooit de hoogten bereikt die het deed.

Aanbevolen: