Waarom SATC's Sarah Jessica Parker veel minder geld opnam en zomaar

Inhoudsopgave:

Waarom SATC's Sarah Jessica Parker veel minder geld opnam en zomaar
Waarom SATC's Sarah Jessica Parker veel minder geld opnam en zomaar
Anonim

Het is bijna een jaar geleden dat Sarah Jessica Parker in de geliefde Manolo Blahnik-pumps van Carrie Bradshaw stapte voor And Just Like That…, de heropleving van de iconische serie Sex and the City van HBO.

Het onmiskenbare gezicht van SATC (zij was het enige castlid dat in de openingscredits verscheen), Parker nam consequent een loonsverlaging om Carrie opnieuw te spelen. Maak je geen zorgen, want de actrice ontving nog steeds een salaris van zeven cijfers per aflevering van And Just Like That … dus het gaat waarschijnlijk prima met haar.

De Samantha-loze serie markeerde ook de terugkeer van Kristin Davis en Cynthia Nixon als Charlotte York en Miranda Hobbes, terwijl Kim Cattrall de beroemde afwezige was in dit nieuwe hoofdstuk. Hoewel de HBO Max-serie gemengde recensies ontving en oorspronkelijk werd aangekondigd als een beperkte serie, werd deze verlengd voor een tweede seizoen, wat bewijst dat fans hebben genoten van de chaotische energie.

Love it or hate it, And Just Like That… seizoen twee is officieel in de maak, wat betekent dat SJP & co. kan een loonsverhoging krijgen.

Hoeveel verdiende Sarah Jessica Parker voor seks en de stad?

Volgens de website Celebrity Net Worth verdiende Sarah Jessica Parker, nou ja, veel geld van Sex and the City.

De Hocus Pocus-ster verdiende ongeveer $ 50 miljoen voor de eerste drie seizoenen van de serie, maar dingen veranderden toen ze van seizoen vier tot en met zes als producer diende. Daarna zou ze $ 3,2 miljoen per aflevering verdienen, wat betekent dat ze $ 147 miljoen ontving voor de laatste drie seizoenen, voor een totaal van 46 afleveringen.

Dit cijfer lijkt nog wilder als we het vergelijken met het salaris van haar co-sterren. Davis, Nixon en Cattrall kregen "slechts" $ 350.000 per aflevering voor de laatste drie seizoenen van de show. Het verschil in beloning kan deels worden verklaard door het feit dat geen van de andere hoofdrolspelers een producer was bij de originele show.

Het salarisverschil tussen Sarah Jessica Parker en Kim Cattrall heeft misschien een einde gemaakt aan seks en de stad

Cattrall heeft naar verluidt gevraagd om $ 1 miljoen per aflevering te krijgen in het zevende seizoen van Sex and the City. Zoals fans weten, is er nooit een zevende hoofdstuk gekomen, wat zou kunnen betekenen dat Cattralls verzoek om een loonsverhoging niet werd goedgekeurd en tot het einde van de show zou leiden.

De ster van How I Met Your Father bevestigde in een interview in 2004 dat geld een van de redenen was waarom de originele show niet doorging na seizoen zes.

"Ik vond dat het na zes jaar tijd was voor ons allemaal om deel te nemen aan de financiële meevaller van Sex and the City", zei ze in een aflevering van Friday Night with Jonathan Ross.

"Toen ze daar niet enthousiast over leken, dacht ik dat het tijd was om verder te gaan," vervolgde ze, eraan toevoegend dat ze de rol van Samantha Jones zou hernemen als het script "fantastisch" was.

En ze keerde terug als Sam in twee SATC-films, uitgebracht in 2008 en 2010. Beide films werden aangestuurd door SATC-regisseur en co-schrijver Michael Patrick King en verdienden alle actrices een relatief hoger salaris. Toch had Parker nog steeds een aanzienlijk grotere snit dan haar co-sterren.

Cattrall verdiende $ 7 miljoen voor de eerste film en kreeg een verhoging tot $ 10 miljoen aangeboden om terug te keren voor het (eerlijk gezegd verschrikkelijke) vervolg. Parker, die uitvoerend producent was van beide films, verdiende $ 15 miljoen voor de eerste en $ 20 miljoen voor de tweede. Van hun kant verdienden Davis en Nixon slechts $ 3 miljoen voor de eerste film en $ 4 miljoen voor de tweede.

Sarah Jessica Parker verdiende minder geld voor en zomaar… dan voor seks en de stad

De situatie veranderde drastisch op And Just Like That… waar Parker, Nixon en Davis allemaal hetzelfde salaris per aflevering ontvingen.

Parker verdiende aanzienlijk minder in vergelijking met haar Sex and the City-dagen, gaande van de eerder genoemde maar liefst $ 3,2 miljoen tot $ 1 miljoen per aflevering. Nixon en Davis verdienden hetzelfde cijfer als dat ze naast Parker ook tot uitvoerende producenten van de serie werden gemaakt.

The And Just Like That… het salaris van de hoofdcast is het bewijs van een meer rechtvaardige productiebeslissing, waarbij de bijdragen van alle actrices aan de originele show en hun personages worden geëerd.

Het kan ook een weerspiegeling zijn van een verschuiving in de entertainmentindustrie en elders om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te overbruggen en een eerlijk loon voor vrouwelijke werknemers te garanderen, terwijl tegelijkertijd de vrouwelijke concurrentie op de werkplek wordt ontmanteld, een gevolg van het feit dat we moeten vechten voor minder kansen in vergelijking aan degenen die beschikbaar zijn voor hun mannelijke leeftijdsgenoten.

Wat en precies zoals dat… seizoen twee gaat over?

Aangezien Davis, Nixon en Parker officieel terugkeren voor een tweede seizoen van And Just Like That…, zal het interessant zijn om te zien of ze meer betaald zullen worden en of er een verhoging voor hen allemaal geldt.

Het tweede seizoen van de SATC-revival zal zich blijven concentreren op de levens van Carrie, Charlotte en Miranda, nu in de vijftig en omgaan met een geheel nieuwe reeks uitdagingen in de bruisende achtergrond van New York City.

Schepper Darren Star heeft bevestigd dat, net als in seizoen één, Samantha in geest - en via sms - aanwezig zal zijn in dit komende hoofdstuk.

And Just Like That… wordt gestreamd op HBO Max. Een tweede seizoen is officieel in productie.

Aanbevolen: