Jonathan Van Ness danst tegen zwarte, op Latinx gerichte massale opsluiting

Inhoudsopgave:

Jonathan Van Ness danst tegen zwarte, op Latinx gerichte massale opsluiting
Jonathan Van Ness danst tegen zwarte, op Latinx gerichte massale opsluiting
Anonim

Jonathan Van Ness heeft zijn moves laten zien in een nogal politieke TikTok-video.

De Queer Eye-verzorgingsexpert plaatste een TikTok terwijl hij danst op een nummer van de Tennessee-zanger/songwriter Chaz Cardigan. De teksten laten weinig twijfel over waar de zanger en Van Ness staan als het gaat om het bekritiseren van de huidige Amerikaanse regering.

"Bijna al je belastingen gaan naar militaire installaties op buitenlandse bases, 800 van hen, maar geen enkel ander land heeft een militaire basis in Amerika omdat het een angsttactiek is", luidt het lied.

"We zijn een fascistische politiestaat, hebben een fascistische politiesmaak, verspillen je geld dat naar onderwijs zou kunnen gaan, of maken miljoenen banen", vervolgt Cardigan.

Van Ness Vs. Het strafrechtsysteem dat zich richt op minderheden

Van Ness plaatste de video opnieuw in zijn Instagram-verhalen, waar hij een shout-out naar Cardigan toevoegde.

Hij deelde ook zijn eigen boodschap, in het bijzonder het afkeuren van het massale opsluitingssysteem dat "onevenredig zwarte en Latinx-mensen target" en hen gevangenzet voor niet-gewelddadige, kleine misdaden.

Bovendien moedigde hij zijn volgelingen aan om te gaan stemmen bij de voorverkiezingen voorafgaand aan de presidentsverkiezingen van november, waarbij president Donald Trump misschien voor een nieuwe termijn wordt gekozen.

De Gay Of Thrones-ster is altijd vocaal en uitgesproken geweest over actuele kwesties. In de nasleep van de moord op George Floyd door een politieagent afgelopen 25 mei, deelde Van Ness een boodschap van solidariteit met de Black Lives Matter-demonstranten.

Van Ness over het stigma van mensen met hiv

Van Ness haalde de krantenkoppen toen hij onthulde te leven met hiv voorafgaand aan zijn boekpresentatie vorig jaar. De kapper en podcaster deelde een inzicht in zijn situatie in zijn memoires Over The Top en is een uitgesproken pleitbezorger geweest voor mensen die hiv-positief zijn.

Afgelopen juni zat de 32-jarige met Elton John voor een aflevering van IGTV Advocates. John is al heel lang een activist voor hiv en aids door zijn werk voor de Elton John AIDS Foundation.

"Eén ding dat ik zou willen dat mensen wisten over mensen die met hiv/aids leven, is dat het iedereen treft, elke leeftijd, elk ras, waar je ook vandaan komt", vertelde Van Ness aan John over het stigma waarmee mensen geconfronteerd worden. mensen met hiv.

“Je kunt niet zien of iemand met hiv/aids leeft. Sterker nog, ik denk dat ik zou willen dat de meeste mensen wisten dat ze waarschijnlijk iemand kennen die met hiv/aids leefde en er niet over praat, omdat er schaamte en stigma aan verbonden zijn.”

Aanbevolen: