Waarom Robert Downey Jr. naar de gevangenis ging en de duistere waarheid over zijn ervaring

Inhoudsopgave:

Waarom Robert Downey Jr. naar de gevangenis ging en de duistere waarheid over zijn ervaring
Waarom Robert Downey Jr. naar de gevangenis ging en de duistere waarheid over zijn ervaring
Anonim

Tegenwoordig weet iedereen dat het Marvel Cinematic Universe al vele jaren de boventoon voert aan de kassa. Toen Iron Man uit 2008 werd uitgebracht, was de film echter een enorme gok die gelukkig zijn vruchten afwierp. Natuurlijk zijn er veel redenen waarom Iron Man erin slaagde, maar de filmster Robert Downey Jr. is een van de grootste. Veel fans denken tenslotte dat Downey Jr. net als Tony Stark is zonder het superpak.

Toen werd aangekondigd dat Robert Downey Jr. was gecast als Tony Stark, merkten veel mensen op dat de acteur en het personage veel gemeen hadden vanwege hun middelenmisbruik. Er is echter iets dat veel mensen zijn vergeten, net zoals Tony Stark gevangen zit tijdens het eerste deel van de film, Downey Jr.tijd achter de tralies doorgebracht. Naast het feit dat veel mensen vergeten dat Downey Jr. naar de gevangenis ging, wordt de duistere waarheid van zijn ervaring zelden besproken.

Waarom Robert Downey Jr. naar de gevangenis ging

Volgens alle bronnen is Robert Donwey Jr. sinds 2003 volledig nuchter en vertoont hij geen uiterlijke tekenen dat hij gevaar loopt op een terugval. Gezien het feit dat het overwinnen van een verslaving een dagelijkse strijd is, is de nuchterheid van Downey Jr. een werkelijk ongelooflijke prestatie. Op het hoogtepunt van zijn verslaving bevond Downey Jr. zich tenslotte in een heel slechte positie en belandde daardoor achter de tralies.

Van 1996 tot 2001 werd Robert Downey Jr. talloze keren gearresteerd op basis van een reeks aanklachten die allemaal verband hielden met zijn problemen met drugsmisbruik. Nadat de arrestaties van Downey Jr. begonnen op te lopen en hij de door de rechtbank bevolen illegale substantietests miste, werd Robert veroordeeld tot tijd achter de tralies. In tegenstelling tot sommige sterren die wegkomen met voorwaardelijke straffen, werd Downey Jr. uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. Na bijna een jaar achter de tralies te hebben gezeten, werd Downey Jr. vervroegd vrijgelaten.

Robert Downey Jr. over zijn tijd in de gevangenis

In de jaren sinds Robert Downey Jr. uit de gevangenis werd vrijgelaten, is hij een van de grootste sterren in Hollywood geworden. Met dat in gedachten is het logisch dat Downey Jr. vooral heeft geprobeerd de donkerste tijd in zijn leven achter zich te laten. Desondanks was Downey Jr. bereid om in het verleden over zijn tijd in de gevangenis te praten.

In het jaar 2000 sprak Robert Downey Jr. met Vanity Fair over wat hij doormaakte toen hij probeerde de waarheid te accepteren dat hij veel tijd achter de tralies zou doorbrengen. “Een symptoom dat de eerste fase kenmerkt, is shock. Onder bepaalde omstandigheden kan zelfs een schok voorafgaan aan de formele toelating van de gevangene tot het kamp. Het belangrijkste symptoom van de tweede fase is apathie, een noodzakelijk mechanisme van zelfverdediging.” Tijdens hetzelfde interview legde Downey Jr. uit dat hij snel de "regels" moest leren.“Weet je, het draait allemaal om gootstenen en toiletranden. Want daar komt het op neer. Ik was nieuw in de cel, dus het was niet echt mijn gootsteen. Ik was gewoon een gootsteengast.'

Verbazingwekkend genoeg, toen Robert Downey Jr. in 2010 met Rolling Stone sprak, onthulde hij dat zijn verslavingen zo erg waren dat hij zich veilig voelde toen hij in de gevangenis zat. De reden daarvoor is dat toen hij achter de tralies zat, Downey Jr. zich veilig voelde voor zijn verslavingen die hij 'indringers' noemde. “Als de deur dichtklikt, ben je veilig. Er is niets anders dan een malafide correctionele officier die je kwaad kan doen als je de juiste cellie hebt. Je bent eigenlijk op de veiligste plek op aarde. Veilig voor de indringers.”

Het is natuurlijk geen geheim dat mensen illegale stoffen in de gevangenis kunnen vinden, maar zoals Downey Jr. aan Rolling Stone uitlegde, wist hij dat hij daardoor in gevaar zou komen voor geweld. “Als je die impulsen volgt, zul je veel dank verschuldigd zijn aan iemand die een te grote bedreiging vormt voor de openbare veiligheid om zelfs maar in de gevangenis te zitten.”

Robert Downey Jr. is “dankbaar” dat zijn zoon werd gearresteerd

Natuurlijk zijn er veel te veel voorbeelden van mensen wiens leven is gedecimeerd door de plaag van verslaving. Aan de positieve kant heeft Robert Downey Jr. zeker bewezen dat verslaafden hun leven op een enorme manier kunnen veranderen. Toen Downey Jr. eenmaal clean was, bleef zijn gezin echter getroffen door de schade die illegale stoffen kunnen aanrichten. De reden daarvoor is dat in 2014 Downey Jr.'s zoon Indio werd gearresteerd wegens illegaal bezit van middelen.

In plaats van verwoest te zijn door de arrestatie van zijn zoon Indio Downey, legde Robert Downey Jr. een verklaring af waarin hij beweerde "dankbaar" te zijn. "We zijn de sheriff's Department dankbaar voor hun tussenkomst en geloven dat Indio een nieuw succesverhaal kan zijn in plaats van een waarschuwend verhaal." Nadat hij borgtocht voor zijn zoon had betaald, liet Downey Jr. Indio naar een afkickkliniek gaan en sindsdien heeft hij geen publiekelijk bekende juridische problemen meer gekregen.

Aanbevolen: