De tragische waarheid over de strijd van Zoë Kravitz met eetstoornissen

Inhoudsopgave:

De tragische waarheid over de strijd van Zoë Kravitz met eetstoornissen
De tragische waarheid over de strijd van Zoë Kravitz met eetstoornissen
Anonim

Zoë Kravitz is geen onbekende in de schijnwerpers. Hoewel ze worstelde met het opgroeien met beroemde ouders Lisa Bonet en Lenny Kravitz, merkte ze uiteindelijk dat ze in hun voetsporen trad. In de afgelopen jaren heeft ze bewezen een ster op zich te zijn. Kijk maar naar haar veelgeprezen optreden in HBO's Big Little Lies naast Oscar-winnaars Nicole Kidman, Reese Witherspoon en Meryl Streep.

Nu heeft ze de iconische rol van Catwoman (ook bekend als Selina Kyle) in The Batman op zich genomen en fans prijzen haar omdat ze het personage de emotionele diepte geeft die het verdient. Volgens Kravitz was het belangrijk voor haar om de antiheld te portretteren zonder zijn typische fetisjisering - een uitdaging die ze aanging te midden van enkele psychische problemen.

Zoë Kravitz was bang om Catwoman te spelen in 'The Batman'

In een recent interview met Glamour UK onthulde Kravitz dat ze niet had verwacht ooit Catwoman te spelen in zo'n high-budget film. "Het was heel, heel eng om in deze rol te stappen", vertelde ze. "Het is nog steeds wild. Het is een van die dingen waarvan ik nooit had gedacht dat het zou kunnen gebeuren. Zelfs de oproep krijgen om Matt [Reeves, de regisseur] te ontmoeten en auditie te doen; dat was op zich al surrealistisch. Ik denk dat het iets is dat ik nog steeds aardig vind en het is zeldzaam om deel uit te maken van een film waar het maken van de film net zo intens is als het uitkomen van de film. Dus ik ben nog steeds een beetje in ongeloof." Maar toen het eindelijk doordrong, zette de High Fidelity-ster zich in om haar karakter te ontwikkelen.

"Vrouwen zijn vaak accessoires voor mannen in film en verhalen vertellen", zei ze over het doorbreken van de fetisjisering van Catwoman. op het scherm. "En dus is het moeilijk om gewoon een ruimte te vinden waar het wordt verwelkomd en aangemoedigd, vooral in een film als deze. Het is zo mannelijk. Het is echt opwindend om een echt driedimensionaal vrouwelijk personage te hebben in een door mannen gedomineerde filmfranchise." Kravitz gelooft ook dat Selina Kyle's kracht in haar vrouwelijkheid ligt.

"Het was iets waar ik echt, echt op gefocust was en waarin ik geïnteresseerd was: hoe sta ik haar toe om tegelijkertijd kwetsbaar en krachtig te zijn?" ze legde uit. "Wat, vreemd genoeg, een combinatie is van dingen die we niet echt veel zien. Ik heb het gevoel dat vrouwen vaak specifiek in één ding worden gehokt - als ze stoer en boos is, dan kan ze niet zacht zijn - en je hebt om een kant te kiezen. En, weet je, vrouwen zijn zo ingewikkeld, en het was echt mooi om aangemoedigd te worden om al die verschillende delen van Selena in één keer te verkennen."

Inside Zoë Kravitz's strijd met eetstoornissen

Op de vraag hoe ze met haar geestelijke gezondheid omgaat, vertelde Kravitz openhartig over haar worsteling met eetstoornissen. "Iedereen heeft zijn eigen reis. Ik heb zelf geworsteld met eetstoornissen en de druk om er op een bepaalde manier uit te zien', bekende ze. 'Nu heb ik een geweldige balans gevonden door mijn mentale gezondheid en mijn lichaam op de eerste plaats te zetten. Ik kan niet optreden als ik geen brandstof heb en als ik me niet goed voel." Toch zei ze dat het filmen van The Batman nieuwe uitdagingen met zich meebracht die het zo'n zware reis voor haar maakten.

"Het was een heel intense tijd. Naast het spelen van een rol met veel druk eromheen en een zeer emotioneel verhaal, hebben we deze film ook tijdens Covid opgenomen", vervolgde ze. "Weet je, het was gewoon zwaar voor iedereen, we hebben veel moeten doorstaan. Ik probeerde zo gezond mogelijk te zijn, in termen van de lichamelijkheid ervan, en ik wilde in vorm zijn en me goed willen voelen, maar ook willen, weet je, ervoor zorgen dat ik gezond was. En het is moeilijk om die balans te vinden, soms gewoon veel druk."

Wat maakt dat Zoë Kravitz zich krachtig voelt

Het accepteren van de rol van Catwoman was zeker een moment van kracht voor Kravitz."Telkens wanneer ik iets overwin dat me bang maakt", zei ze over wat haar een sterk gevoel geeft. "Elke dag is er wel een moment van: 'Oh, dit is eng. Kan ik dit doen? Ik ben nerveus'. En ik denk dat dat de reden is waarom we graag films over avontuur kijken, toch? Het is zoiets als het idee om iets te overwinnen en het was echt eng om in deze rol te stappen. En nu ik dat heb gedaan, ben ik echt trots en voel ik me machtig om het te doen en de uitdaging aan te gaan"

De actrice voegde eraan toe dat ze nu veilig is met haar echte zelf. "Ik denk dat het terugkomt op het kiezen van je waarheid en het kiezen van je authenticiteit boven de druk van de wereld," zei ze. "Het is normaal om een beetje te experimenteren en van je pad af te gaan en te proberen op iemand anders te lijken, te proberen je als iemand anders te gedragen en te proberen in een hokje te passen waar jij niet in past. Er zijn altijd van die momenten in het leven waar je moeten kiezen: ga ik terug naar mezelf, of verander ik in iets anders omdat ik denk dat de wereld wil dat ik iets anders ben?"

Aanbevolen: