De waarheid over het ontstaan van de eerste grote strijd in 'Game Of Thrones

Inhoudsopgave:

De waarheid over het ontstaan van de eerste grote strijd in 'Game Of Thrones
De waarheid over het ontstaan van de eerste grote strijd in 'Game Of Thrones
Anonim

Game of Thrones heeft misschien een van de slechtste eindes in de hele televisiegeschiedenis gehad, maar dat betekent niet dat de show het niet waard is om als een meesterlijke prestatie te worden beschouwd. In feite bewijzen afleveringen zoals The Red Wedding dat Game of Thrones echt, echt speciaal was. In feite ging er zoveel detail, zorg en talent in elk aspect van de show dat het als ronduit verbazingwekkend moet worden gezien. Zelfs de sets waren delicaat en ingewikkeld gemaakt. En dit was van vitaal belang voor enorme decorstukken, zoals de grootste veldslagen van de show.

Hoewel Battle of the Basterds en Battle At The Wall de meeste aandacht krijgen, zouden deze epische momenten niets zijn zonder de eerste uitgezonden strijd van een show, The Battle Of Blackwater Bay uit seizoen twee. Deze aflevering verhoogde het spektakel van de show en plaatste het tussen de actiescènes van filmkwaliteit. Dankzij een fantastische mondelinge geschiedenis van de totstandkoming van de aflevering door GQ, weten we nu wat er precies in ging.

George R. R. Martin was verantwoordelijk voor het aanpassen van de eerste grote strijd van de show

Hoewel er veel gevechten plaatsvonden in het eerste boek in de serie "A Song Of Ice And Fire" van George R. R. Martin, gaf HBO de show alleen genoeg geld om er een aan te pakken voor seizoen twee. In zijn boek "A Clash of Kings" vindt The Battle of Blackwater Bay plaats op land en zee in de loop van zes hele hoofdstukken. Game of Thrones co-makers Dan Weiss en David Benioff gaven George de opdracht om deze zes hoofdstukken aan te passen tot een gevecht van een uur voor de 9e aflevering van seizoen twee.

Ze wisten dat het succes of falen van deze strijdscène uiteindelijk de respons voor het hele seizoen en de voortgang van de show zou bepalen, aldus GQ. Dus de maker van het verhaal was eigenlijk de enige man die het aanpakte.

"Dave en Dan gaven me de moeilijkste aflevering van het seizoen", vertelde George R. R. Martin aan GQ. "Ik denk dat het hun subtiele wraak was voor het maken van zo'n moeilijk te produceren show. Als je alles zou doen zoals in het boek stond, zou je een budget hebben dat in de buurt komt van een van Peter Jackson's Lord of the Rings-films. Er is een zee veldslag, een landslag, een brug van schepen waar het leger overheen stroomt, een ketting die Tyrion bouwt om de boten op de rivier te houden, vele sequenties te paard… dit alles zou gigantisch duur zijn. Maar mijn filosofie als scenarioschrijver heeft altijd geweest: "Doe het erin. Je kunt het er later altijd weer uithalen als je het je niet kunt veroorloven. Maar als je het er in het begin niet in stopt, komt het er nooit in."

Game of thrones blackwater fanart
Game of thrones blackwater fanart

Helaas voor George konden ze het zich niet veroorloven om de helft van wat hij had geschreven te doen, inclusief het knippen van de scène met Tyrion en de ketting.

Om meer met de aflevering te kunnen doen, slaagden David en Dan erin wat meer geld uit HBO te persen om de aflevering te filmen. Aan het eind van de dag deden ze het met een budget van ongeveer $ 2 miljoen nadat ze om $ 2,5 miljoen hadden gevraagd.

De slag om Blackwater Bay filmen

Directeur Neil Marshall werd ingehuurd om de gescripte strijd tot leven te brengen. Hij kwam uit een low-budget-speelfilmachtergrond en wist hoe hij grote dingen moest doen met vrijwel geen geld. En dit is precies hoe hij deze aflevering benaderde. Hij vond manieren om slechts een paar extra's in het kader van elke opname te gebruiken en bedroog de camera en de montage om het te laten lijken alsof er zoveel meer op de achtergrond gebeurde. Aan het eind van de dag hadden ze 200 extra's en lieten het eruit zien alsof er twee (en uiteindelijk drie met Tywin en de Tyrells) hele legers aan het botsen waren aan de oevers van King's Landing.

"We hebben besloten om het [van het boek] te veranderen en de hele strijd 's nachts te maken omdat onze FX-jongens zeiden dat het veel gemakkelijker zou zijn. Je kunt veel verbergen in het donker, " legde David Benioff uit.

Dit maakte de reeks uiteindelijk humeuriger en 'hopeloos', hoewel het een bizarre uitdaging was om te fotograferen zoals ze deden in de regen in Belfast… in oktober… Maar de extra's waren zwaar en volhardend.

"Bij het plannen van de vechtscènes werden we beïnvloed door Saving Private Ryan, maar we hebben ook veel oudere films gekeken - Lawrence of Arabia, Spartacus, El Cid, Zulu - omdat die films in veel opzichten het dichtst bij de esthetiek van de show, "zei David. "Ze hadden geen toegang tot visuele effecten om hun doelen te bereiken. Wij wel, maar ons budget was beperkt en we gebruikten VFX voor dingen die we zonder hen onmogelijk zouden kunnen bereiken, zoals de marine-elementen en de explosie van Wildfire. Dat gezegd hebbende, ze hebben ongeveer tien miljoen brandende pijlen gemaakt."

Bronn zwartwater
Bronn zwartwater

We zouden zeggen dat ze erin zijn geslaagd om veel meer dan dat te creëren, aangezien "Blackwater" vaak wordt gezien als een van de beste afleveringen in de serie en zeker een indrukwekkende strijd in de geschiedenis van Game of Thrones.

Aanbevolen: