Hoeveel werd Val Kilmer betaald voor 'Top Gun'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Val Kilmer betaald voor 'Top Gun'?
Hoeveel werd Val Kilmer betaald voor 'Top Gun'?
Anonim

Toen Top Gun in 1986 werd uitgebracht, werd de film een enorme hit en in de jaren daarna heeft de film een klassieke status verworven. Natuurlijk kon niemand die betrokken was bij de productie van de film anticiperen op hoe succesvol Top Gun zou worden. Als gevolg hiervan is het niet overdreven schokkend dat Val Kilmer aanvankelijk niet in Top Gun wilde schitteren.

Hoewel Val Kilmer terughoudend was om in Top Gun te spelen, veranderde zijn rol in de film de acteur in een grote ster. Helaas, in de jaren sinds de carrière van Kilmer op zijn hoogtepunt was, speelde de acteur in verschillende films die flopten en leed hij aan keelkanker. Als gevolg hiervan, toen werd onthuld dat er een Top Gun-vervolg in de maak was, gingen veel mensen ervan uit dat Kilmer niet in de film zou verschijnen. Gelukkig is Top Gun: Maverick echter klaar om alle andere films van Tom Cruise te overtreffen en het zou niet compleet voelen als Kilmer in een dergelijk project zou worden uitgesloten. Nu bekend is dat Kilmer de hoofdrol speelt in Top Gun: Maverick, zijn fans benieuwd hoeveel hij voor zijn rol heeft gekregen.

De films waarvoor Val Kilmer het meest werd betaald

Als jonge man toonde Val Kilmer voor het eerst zijn acteervaardigheden in films als Top Secret! en Real Genius voordat hij de rol kreeg die zijn carrière naar een ander niveau bracht. Na in 1986 in Top Gun te hebben gespeeld, ging Kilmer's carrière van de ene op de andere dag van de grond. Als gevolg hiervan speelde Kilmer eind jaren '80 en begin jaren '90 in films als Willow, The Doors en Tombstone.

Na te hebben bewezen dat hij een bankabele ster was in de bovengenoemde projecten, begon Val Kilmer meer geld te verdienen dan op enig ander moment in zijn carrière. In 1995 stonden fans over de hele wereld in de rij om Kilmer een gekostumeerde superheld te zien spelen toen hij speelde in Batman Forever. Volgens rapporten kreeg Kilmer $ 7 miljoen betaald voor de rol. Met die informatie waren veel fans verbijsterd dat Kilmer maar één keer Batman speelde, omdat hij opnieuw had kunnen verzilveren.

Val Kilmer kreeg niet alleen een fortuin betaald om te schitteren in Batman Forever, maar verzilverde ook verschillende andere rollen. Kilmer kreeg bijvoorbeeld $ 6 miljoen betaald om te schitteren in The Island of Dr. Moreau, hij ontving $ 7 miljoen voor The Saint en hij kreeg $ 9 miljoen voor een film genaamd At First Sight.

Hoeveel werd Val Kilmer betaald voor Top Gun: Maverick?

Toen plannen voor een Top Gun-vervolg werden aangekondigd, bleven veel mensen achter hun oren krabben. Uiteindelijk zal Top Gun: Maverick uiteindelijk ruim 36 jaar nadat de originele film in de bioscoop verscheen, op grote schaal worden uitgebracht. Bovendien is ster Tom Cruise al bezig met de headliner van een andere gigantische actiefilmfranchise, Mission: Impossible.

Hoewel veel filmbezoekers verrast waren om te horen dat Top Gun een vervolg zou krijgen, waren de meeste fans van het origineel enthousiast over het vooruitzicht. Het bleek dat zij niet de enigen waren die enthousiast waren over het vooruitzicht van een Top Gun-vervolg. Immers, toen Val Kilmer hoorde van het project en de betrokkenheid van Tom Cruise, begon hij een verzoekschrift in te dienen om teruggebracht te worden voor het vervolg.

Gelukkig voor Val Kilmer, zijn fans en mensen die genieten van Top Gun uit 1986, kreeg hij uiteindelijk een rol in Top Gun: Maverick. Bovendien hadden hij en Kilmer volgens Tom Cruise een "speciale" reünie op de filmset. Gezien alles wat Kilmer de afgelopen jaren heeft meegemaakt, is het prachtig dat hij dat moment heeft verdiend en hij zich nog steeds artistiek kan uiten. Echter, aangezien Kilmer heeft gezegd dat hij "smeekte" om lid te worden van Top Gun: Maverick's cast, lijkt het duidelijk dat hij niet in de beste positie was om een deal met veel geld te onderhandelen.

Op het moment van schrijven is het bedrag dat Val Kilmer heeft betaald om te schitteren in Top Gun: Maverick niet bevestigd door een betrouwbare bron. Er zijn echter twee rapporten over Kilmer's Top Gun: Maverick-salaris dat schijnbaar een geloofwaardig bereik opleverde van wat zijn salaris zou kunnen zijn. Volgens showbizgalore.com kreeg Kilmer $ 400.000 betaald om te schitteren in Top Gun: Maverick. Aan de andere kant meldt glamourfame.com dat Kilmer's Top Gun: Maverick-salaris $ 2 miljoen was.

Volgens rapporten heeft Tom Cruise, toen hij hoorde dat Val Kilmer een hoofdrol wilde spelen in Top Gun: Maverick, gevochten voor zijn voormalige tegenspeler om deel uit te maken van de film. Met dat in gedachten lijkt het zeker mogelijk dat Kilmer $ 2 miljoen had kunnen krijgen. Aan de andere kant, aangezien Kilmer wanhopig deel wilde uitmaken van de film, had de studio zich op zijn gemak kunnen voelen door hem slechts $ 400.000 te bieden. Hoe dan ook, het lijkt duidelijk dat Kilmer deel wilde uitmaken van de film voor het plezier van handelen in plaats van voor een salaris.

Aanbevolen: