Was Steven Yeun eigenlijk ontslagen uit 'The Walking Dead

Inhoudsopgave:

Was Steven Yeun eigenlijk ontslagen uit 'The Walking Dead
Was Steven Yeun eigenlijk ontslagen uit 'The Walking Dead
Anonim

Sinds hij meer dan tien jaar geleden op onze schermen verscheen, is The Walking Dead snel een van de populairste tv-series aller tijden geworden, geliefd bij miljoenen fans over de hele wereld. De meest recente première van seizoen 11 trok 3,2 miljoen kijkers en gedurende twaalf opeenvolgende jaren is de serie de nummer één serie op standaard kabel-tv gebleven.

Na zo'n succes te hebben gezien sinds de eerste lancering, is het niet meer dan normaal dat fans favorieten hebben ontwikkeld als het gaat om personages. Hoewel veel personages zijn gekomen en gegaan, zijn er nog maar weinigen die de hele elf seizoenen hebben volgehouden. Meestal liggen dit soort beslissingen over wie blijft en wie gaat bij de schrijvers en de producenten van de show. Dit heeft ertoe geleid dat veel favorieten van fans in de loop van de tijd zijn afgeschaft.

Een van deze favoriete personages bij fans was Steven Yeun, die tot seizoen 7 de rol van Glenn speelde. Wat heeft hij echter gedaan sinds zijn vertrek en kunnen fans hem weer op schermen zien?

Waar heeft Steven Yeun aan gewerkt?

Sinds hij vanuit Canada naar de Verenigde Staten is verhuisd, is Steven Yeun erin geslaagd een aantal indrukwekkende acteerrollen te bemachtigen, waaronder een gastrol in The Big Bang Theory en My Name is Jerry in 2009 om er maar een paar te noemen. Zijn zeer succesvolle acteercarrière heeft de acteur in staat gesteld een behoorlijk groot vermogen te verzamelen.

Volgens Celebrity Net Worth heeft Steven Yeun een nettowaarde van $ 5 miljoen dollar. Nogmaals, veel hiervan is te danken aan zijn acteerrollen, waarbij de ster het meest bekend staat om zijn rol als Glenn in The Walking Dead. Hoewel zijn exacte beloning per aflevering onbekend is, weten we dat andere castleden minstens vijf cijfers krijgen, met hoofdrollen die zelfs bijna een miljoen dollar aantrekken. Dus hoewel Steven nooit de rol speelde in Rick of Negan, werd hij waarschijnlijk nog steeds buitengewoon goed betaald naast zijn andere castleden.

Naast acteerrollen is Yeun ook betrokken geweest bij merkaanbevelingen, waaronder bedrijven als Best Buy, Toyota, Cover Girl en State Farm. Het geld dat hij heeft verdiend met deze aantekeningen, en die hij nog moest verdienen met toekomstige aantekeningen, heeft ongetwijfeld bijgedragen aan zijn grote fortuin.

Waarom heeft Steven Yeun 'The Walking Dead' echt verlaten?

Voor veel fans is het altijd moeilijk om een origineel castlid hun favoriete show te zien verlaten. Sinds seizoen 1 zijn fans dol op Glenn, veel meer toen hij een relatie kreeg met Maggie in de show, die wordt gespeeld door de acteur Lauren Cohan. Maar na een periode van zeven seizoenen kwam er eindelijk een einde aan Glenns tijd in de show, of fans het nu leuk vonden of niet.

Sinds zijn dramatische exit in seizoen 7 van The Walking Dead, hebben velen zich afgevraagd of het in feite Yeuns eigen keuze was om de show te verlaten, of dat het de producers waren die het script hadden geschreven. Dus welke was het?

Tijdens een interview met IndieWire in 2019 onthulde Yeun dat zijn vertrek uit de show te wijten was aan meer natuurlijke omstandigheden. Hij vertelde de filmindustrie en de recensiewebsite dat de beslissing om Glenn op deze manier te laten sterven is omdat het 'natuurlijk' aanvoelde en dat 'iedereen het voelde'.

Hij voegde er verder aan toe: “Ik verlangde er niet naar om van de show te zijn. Het was gewoon het verhaal, en jij dient het verhaal. Er is ook iets heel moois aan het einde, de pagina omslaan en het boek sluiten.”

Afgaande op deze verklaring lijkt het erop dat Glenn's vertrek in handen was van de producenten in plaats van die van Yeun, maar hij voelde geen vijandigheid tegenover zijn einde en leek het gevoel te hebben dat het de juiste keuze was voor zijn rol. In alle gevallen was het zeker een eervolle manier om de show te verlaten.

Sinds het verlaten van de show heeft Yeun het ongelooflijk druk gehad en is hij blijven floreren in zijn acteercarrière. Hij ontving een Oscar-nominatie voor zijn rol in de film Minari uit 2020 en won in 2018 verschillende prijzen voor zijn rol in 'Burning'. Hij speelde niet alleen in films, maar ook in stemacteren en won zelfs een prijs voor zijn rol in Voltron: Legendary Defender, een animeserie die tussen 2016-2018 op Netflix te zien was. Deze prestaties weerspiegelen echter slechts een klein deel van wat hij is geweest en momenteel doet.

In welke andere shows is Steven Yeun geweest sinds 'TWD'?

Het is geen geheim dat Steven Yeun vooral bekend is door het spelen van Glenn in The Walking Dead. In welke andere shows is Steven Yeun al geweest, nadat ik er al een paar heb aangestipt?

Tot op heden heeft de acteur rollen gehad in verschillende films, waaronder Nope, die in juli 2022 uitkomt, Mayhem, Okja, Sorry To Bother You, The Humans, Space Jam: A New Legacy, The Star, Final Space, Filthy Sexy Teen$, naast vele andere voice-actingrollen. Hij speelde ook in de film Minari in 2020 en heeft sindsdien zijn dankbaarheid uitgesproken dat hij de eerste Aziatisch-Amerikaan was die werd genomineerd voor de Oscar 'Beste Acteur'.

Aanbevolen: