Waarom deze beroemdheden ervoor kiezen om van het internet af te blijven

Inhoudsopgave:

Waarom deze beroemdheden ervoor kiezen om van het internet af te blijven
Waarom deze beroemdheden ervoor kiezen om van het internet af te blijven
Anonim

Als je er ooit over hebt nagedacht om je sociale media-accounts te verwijderen, ben je niet de enige. Veel beroemdheden hebben enige tijd afstand genomen van sociale media. Of het nu om gezondheidsredenen was, om persoonlijke redenen of ze waren gewoon te druk met genieten van hun echte leven. We nemen het ze niet kwalijk, het kan moeilijk zijn om in de publieke belangstelling te staan en de fans ongekende toegang tot hun privéleven te geven.

Sociale media kunnen een tweesnijdend zwaard zijn voor degenen die in de schijnwerpers staan, waardoor zangers, modellen, realitysterren en acteurs openstaan om gepest, lastiggevallen en misbruikt te worden.

Of ze nu een pauze hebben genomen van het posten, hun hele sociale media-accounts hebben gewist of het voor altijd hebben gedumpt, deze sterren hebben de krantenkoppen gehaald voor het verwijderen van sociale media. Dit zijn de sterren die zich hebben uitgesproken over de duisternis die schuilgaat achter het hebben van een Instagram-, Twitter- of Facebook-account en waarom ze ervoor hebben gekozen om helemaal te stoppen met sociale media.

7 Selena Gomez

Ondanks dat ze een van de meest gevolgde mensen op Instagram was, verliet Selena Gomez het sociale platform in 2018. Ze onthulde dat haar beslissing om te stoppen met sociale media, uiteindelijk "redde " haar leven.

Hoewel ze in eerste instantie haar sociale profielen volledig wilde verwijderen, overtuigde haar team haar dat niet te doen en bood aan om namens haar te posten. Hoewel haar sociale media-accounts actief zijn, plaatst iemand berichten voor haar, zodat ze weg kan blijven van de platforms.

"Ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan, omdat het zo'n geweldige manier is om verbonden te blijven, en als ik doorga, maakt het me blij om te weten dat ik gewoon helemaal eerlijk en oprecht ben aan wie ik ben", onthulde ze. "Ik zeg dat omdat dat een groot, belangrijk deel is van waarom ik het gevoel heb dat ik zo gezond ben geweest als ik ben geweest […] Ik ben me totaal niet bewust van wat er werkelijk aan de hand is in de popcultuur, en dat maakt me echt blij. En misschien maakt dat niet iedereen blij, maar voor mij heeft het echt mijn leven gered."

6 Keira Knightley

Keira Knightley is niet aanwezig op sociale media, maar dat komt niet door een gebrek aan proberen. Ze onthulde in een Britse talkshow dat ze een Twitter-account heeft, maar na 12 uur verwijderde. "Ik probeerde met de kinderen om te gaan en ik werd er gewoon gek van", zei ze.

"Ik heb niets gepost, en ik was onder een valse naam en ik denk dat omdat Chloë [Grace Moretz] me volgde, plotseling al deze mensen me begonnen te volgen en te posten: 'Ik drink een kopje thee nu, ' en ik werd helemaal gek."

5 Sandra Bullock

Sandra Bullock is notoir privé, wat betekent dat ze geen tijd heeft voor sociale media. De zevenenvijftigjarige Bullock zegt dat de belangrijkste reden achter haar frustratie op sociale media is dat de beelden onrealistisch zijn.

"We vertegenwoordigen ons leven niet naar waarheid", vertelde Bullock aan The Times in het Verenigd Koninkrijk. "Zoals wanneer je tegen je kind schreeuwt, maak je geen selfie waarop je een vreselijke ouder bent."

"Nee, je wacht op de perfecte selfie", vervolgde ze. "'Zie ik er nu dunner uit?' 'Zie ik er geweldig uit?' Het is deze valse projectie van iemands leven. Hollywood is nu wereldwijd geworden. Iedereen is nu Hollywood."

4 Lorde

De zangeres van "Royals" opende voor Interview magazine over het terugtreden van sociale media in 2018.

"Een deel van wat me vrede bracht op sociale media, afgezien van het gevoel dat ik mijn vrije wil verloor, was de enorme hoeveelheid stress die ik voelde over onze planeet, over systemisch racisme en over politiegeweld in dit land", onthulde de in Nieuw-Zeeland geboren zangeres.

In een later interview met The Late Late Show zei de zangeres van "Green Light" dat ze het gevoel had dat haar "hersenen niet meer zo goed werkten".

“De ervaring van het lezen over de wereld, na verloop van tijd, ik had het gevoel dat ik geen tijd had om te beslissen hoe ik me voelde over iets. Ik zou gewoon zeggen: 'Wat denkt iedereen?' , zei ze in de chatshow. Hoewel haar account actief werd om Amerikanen aan te sporen te stemmen en om haar recente album te promoten, werkt ze het niet bij met persoonlijke inhoud.

3 Meghan Markle

Na haar verloving met prins Harry heeft Meghan Markle al haar sociale media-accounts gesloten. Naast haar Instagram- en Twitter-accounts, die samen bijna 2,5 miljoen volgers hadden, sloot de voormalige actrice ook haar lifestyle-website, The Tig.

In april 2019 lanceerden Meghan en Harry een gezamenlijk Instagram-account, @sussexroyal, dat ze gebruiken om goede doelen, officieel werk in de kijker te zetten en verklaringen af te leggen. Het is niet bijgewerkt sinds ze in maart 2020 hun koninklijke functie neerlegden.

2 Kelly Marie Tran

Kelly Marie Tran kreeg te maken met online reacties toen fans besloten dat ze haar Star Wars: The Last Jedi-personage, Rose, niet leuk vonden. De actrice werd geconfronteerd met haatdragende en racistisch aangewakkerde berichten waardoor ze haar sociale media verwijderde. Kelly Marie Tran vertelde Entertainment Tonight dat ze geen spijt heeft van haar beslissing, ook al verloor ze haar werk en fans.

"Ik bedoel, ik denk dat, weet je, het voor iedereen een andere beslissing is. En ik denk dat mensen moeten doen wat zij denken dat goed voor hen is. Ik denk ook dat… het het beste was wat ik ooit heb gedaan ik weet het niet. Het is grappig, het voelt alsof mensen er soms nog steeds van schrikken. Ik heb zoiets van, nee… ik deed gewoon wat het beste voor me was."

Haar co-ster Daisy Ridley had ook een black-out op sociale media, en ze kwam pas onlangs terug na zes jaar.

1 Emma Stone

In 2013 werd de met een Oscar bekroonde actrice Emma Stone's Twitter gehackt en werd een cryptisch bericht geplaatst over haar toenmalige vriend en een andere vrouw. Na dit ongemakkelijke incident heeft de Easy A-ster haar account verwijderd en is sindsdien niet meer teruggekomen.

In een gesprek met ELLE U. S. onthulde de La La Land-actrice dat sociale media "niet positief zou zijn" voor haar, en voegde eraan toe: "Als mensen dat soort output en input op sociale media aankunnen, meer macht aan hen."

Aanbevolen: