The Dropout': de waarheid over de verlaagde stem van Elizabeth Holmes?

Inhoudsopgave:

The Dropout': de waarheid over de verlaagde stem van Elizabeth Holmes?
The Dropout': de waarheid over de verlaagde stem van Elizabeth Holmes?
Anonim

Streamingplatforms trappen 2022 af met documentaires en shows over die Summer of Scam 2017. Netflix gaf ons onlangs de documentaire The Tinder Swindler en de gelimiteerde serie Inventing Anna van Shonda Rhimes. Hulu speelt ook in op de trend met zijn miniserie The Dropout met in de hoofdrol Mean Girls-ster Amanda Seyfried als Elizabeth Holmes - de voormalige CEO van Theranos die werd veroordeeld voor criminele fraude.

Ze heeft Silicon Valley voor miljarden opgelicht voor haar inmiddels ter ziele gegane medische technologie. Afgezien van de strafrechtelijke vervolging tegen haar, werd Holmes beroemd om haar Steve Jobs-coltrui-outfits en valse lagere stem. Er is een obsessie voor dat laatste dat Seyfried zelfs haar stembanden spande om het te vangen. Dit is het verhaal achter de kenmerkende stem van Holmes.

Waarom verlaagde Elizabeth Holmes haar stem?

In commentaren na haar arrestatie bevestigden Holmes' kennissen dat haar lage stem inderdaad een act was. "Het was misschien op een van de bedrijfsfeesten", zei een oud-medewerker. "En misschien had ze te veel gedronken of wat niet, maar ze viel uit haar karakter en onthulde dat dat niet per se haar ware stem was." Phyllis Gardner, een professor uit Standford waar Holmes naartoe ging voordat hij stopte, zei ook: "toen ze bij mij kwam, had ze geen lage stem." Ondanks de obsessie op haar stem, heeft de voormalige biotechnologie-ondernemer het probleem nooit aangepakt. Ze bleef zelfs die lage stem gebruiken in de rechtszaal.

Izebel zei dat Holmes misschien een "impressie van een domme man" deed. In een feature van 60 Minutes Australia zeiden mensen die met haar fraude te maken hadden ook dat Holmes een zachte stem gebruikte om autoriteit te laten gelden in een door mannen gedomineerde industrie. Beide verklaringen zijn logisch gezien de eerdere uitspraken van Holmes over het zijn van een vrouwelijke ondernemer. "Dit is slechts een van die gebieden waar een glazen plafond niet zou moeten bestaan. We veranderen dit voor de volgende generatie door onze acties", vertelde ze Inc in 2015.

"Het was een lange tijd nadat ik dit bedrijf was begonnen, dat ik me realiseerde dat er niet een enige vrouwelijke oprichter-CEO was geweest van een gezondheidszorg- of technologiebedrijf met miljarden dollars," vervolgde Holmes. 'Ik geloofde het niet. Ik geloof het nog steeds niet.' Op een bepaald moment in het interview heeft ze misschien laten doorschemeren dat ze een berekende list uithaalde. Het tijdschrift merkte op dat de drop-out met haar lage stem zei: "Ik heb hier letterlijk mijn hele leven voor ontworpen", nadat ze had gezegd dat ze met niemand meer omging.

Amanda Seyfried spande haar keel met de stem van Elizabeth Holmes in 'The Dropout'

Onlangs opende Seyfried over het doen van Holmes' stem in The Dropout."Mensen hebben het altijd over de stem", vertelde ze aan de LA Times. "Het is het eerste wat mensen noemden. Ten tweede is de coltrui; ten derde is het niet-knipperen. Maar de stem is nummer één. De stem is de basis. Als je dat niet doet, is het alsof je het hele ding mist." Ze voegde eraan toe dat ze zich zorgen maakte over het permanent beschadigen van haar stembanden door haar stem enkele octaven te laten dalen. "Ik zou praten zoals Elizabeth en [mijn keel zou] een beetje pijnlijk worden", vertelde de actrice. "En ik zou denken: dit kan niet gebeuren. Ik word hier gek van. Kan ik dit wekenlang volhouden?"

Op de vraag hoe ze besloot om de stem van Holmes te maken, zei The Lovelace-ster dat ze het haar eigen wilde maken. "Ik ben tot op zekere hoogte een nabootser, maar ik kan maar zoveel van mezelf verbergen. Je kunt niet helemaal een kloon zijn of zelf verdwijnen", vertelde ze aan Vanity Fair. "Ik ga het niet doen zoals iemand anders zou doen, maar ik ga zeker de maniertjes zo goed mogelijk naleven en de essentie van haar stem nemen. De coltrui is makkelijk. Je vindt gewoon de juiste, waarvan ik denk dat het een Gap-shirt was, eigenlijk. En dan [is er een] evolutie van dat naar de essentie van haar."

Waarom Amanda Seyfried zich 'verbonden voelde' met Elizabeth Holmes

Tijdens een optreden op Late Night with Seth Meyers gaf Seyfried toe dat ze zich "verbonden" voelde met Holmes tijdens het filmen van The Dropout. "Wat een ingewikkeld persoon om te kunnen spelen. Ik voel me zo gelukkig. Ik weet niets over haar, maar haar verhaal is net zo fascinerend, of zelfs meer, dan voorheen", vertelde ze aan Meyers. "We zijn in wezen even oud… ik moet onthouden dat dit een set is, het is ontworpen door een productieontwerper, we hadden een dressoir. Maar ik herinner me dat het me echt met haar verbond omdat we tijdgenoten waren, we zijn opgegroeid in dezelfde wereld waar dezelfde films speelden, alsof we dezelfde muziek kenden… Het bond me echt aan haar."

Aanbevolen: