Jussie Smollett verklaart waarom hij gevangenisstraf kreeg

Inhoudsopgave:

Jussie Smollett verklaart waarom hij gevangenisstraf kreeg
Jussie Smollett verklaart waarom hij gevangenisstraf kreeg
Anonim

Acteur en zangeres Jussie Smollett portretteerde Jamal Lyon in de hitshow Empire. Later werd hij echter bekend als de acteur die een nep-haatmisdaad tegen zichzelf organiseerde in Chicago. Nadat het nieuws naar buiten kwam, werd hij ontslagen uit Empire en schijnbaar gemeden uit de entertainmentindustrie.

Iets meer dan drie jaar na het incident veroordeelde een rechter Smollett tot 150 dagen gevangenisstraf en 30 maanden proeftijd, en veroordeelde hij tot teruggave van meer dan $ 120.000. Hij kreeg ook een boete van $ 25.000. Nu, TMZ meldt dat bronnen dicht bij de beroemdheid zeiden dat Smollet verwachtte gevangenisstraf te krijgen, en dat hij het gevoel had dat hij harder zou worden behandeld dan andere beklaagden die waren veroordeeld voor een niet-gewelddadige misdaad … allemaal vanwege de kleur van zijn huid.

De bron bleef zeggen dat Smollet gelooft dat er meer bewijs is van systemisch racisme in het rechtssysteem, en dat hij wist dat dit de uitkomst zou zijn op basis van hoe de rechter hem tijdens zijn proces behandelde. Op het moment van deze publicatie heeft de rechter nog geen commentaar gegeven op deze kwestie.

Smollett claimde zijn onschuld in de rechtbank nadat hij zijn straf had ontvangen

Hoewel de acteur zijn straf accepteerde, bleef hij elke rol in het incident ontkennen. "Edelachtbare, ik respecteer u en ik respecteer de jury, maar ik heb dit niet gedaan", zei hij. Hij reageerde ook op berichten van media dat hij suïcidaal was, waarop hij tegen de rechter zei: "en ik ben niet suïcidaal. En als mij iets overkomt als ik daar naar binnen ga, heb ik het mezelf niet aangedaan. En je moet dat weten ze allemaal." Hij verklaarde toen opnieuw zijn onschuld en hief een vuist in de lucht.

Smollet is net aan zijn straf begonnen en zit momenteel in voorlopige hechtenis. Zijn familieleden zijn zijn Instagram-account blijven beheren en hebben twee afbeeldingen geplaatst ter ondersteuning van de ster. De eerste afbeelding toont een citaat van Smollet over zijn mentale toestand, met het bijschrift: "ONZE BROER IS ONSCHULDIG EN WE ZULLEN BLIJVEN VECHTEN. FreeJussie." De tweede afbeelding is van de hashtag FREEJUSSIE, met als onderschrift: "Jussie is onschuldig. En… je hoeft niet in zijn onschuld te geloven om te geloven dat hij vrij zou moeten zijn. FreeJussie."

De rechter keurde echter de verzoeken van Smollett met betrekking tot zijn gevangenisstraf goed

Veel beroemdheden die in de gevangenis zitten, vragen om beschermende hechtenis vanwege de mogelijkheid van verhoogd gevaar. Smollett en zijn juridische team waren niet anders. Na aanbevelingen van zijn juridische team en de rechtbank heeft de rechter dit verzoek ingewilligd.

Hij zit momenteel in zijn eigen cel die wordt bewaakt door beveiligingscamera's. Er is ook een officier met een op het lichaam gedragen camera bij de ingang van de cel voor directe observatie. Bronnen hebben bevestigd dat hij niet in eenzame opsluiting zit en dat hij een telefoon kan gebruiken en met het personeel kan communiceren. Het is echter niet bekend of hij op zelfmoordwacht is geplaatst.

Vanaf deze publicatie beheert de familie van Smollet zijn Instagram-account en zijn ze van plan door te gaan met posten ter ondersteuning van de acteur. Een van hun recente berichten is om een activist uit Chicago te bedanken voor haar steun aan Smollet. De post richt zich voornamelijk op de Chicago Police Department voor hoe de zaak werd behandeld. Op het einde stond in het bijschrift: "laten we zeggen dat ik verblind ben door loyaliteit en ik heb het mis - de politie van Chicago heeft gelijk en Jussie deed absoluut wat ze zeiden dat hij deed. IK BEN NOG STEEDS BIJ HEM BLIJVEN."

Aanbevolen: