Wat Rachael Leigh Cook heeft gespeeld na 'She's All That

Inhoudsopgave:

Wat Rachael Leigh Cook heeft gespeeld na 'She's All That
Wat Rachael Leigh Cook heeft gespeeld na 'She's All That
Anonim

Koningin opperste van een van de meest populaire tiener-romcoms van de jaren negentig, 'She's All That', Rachael Leigh Cook heeft een lange, lange lijst met acteercredits op haar naam staan.

In 1999 beleefde de Amerikaanse actrice instant roem toen ze samen met toekomstige 'Scooby-Doo'-ster Freddie Prinze Jr. speelde in 'She's All That'. Een moderne kijk op 'Pygmalion' en 'My Fair Lady', de film is een enigszins problematische romantische komedie waarin de populaire man Zack Siler (Prinze Jr.) wedt dat hij het zogenaamd oncoole middelbare schoolmeisje Laney Boggs (Cook) kan veranderen in prom queen in zes weken. Hoe? Ze moet gewoon alles afwijzen wat ze is en, belangrijker nog, haar bril in één snelle beweging afzetten. Ondanks het gebrekkige uitgangspunt was de film een enorme hit en droeg hij bij aan het graveren van de woorden van 'Kiss Me' op de soundtrack, in onze hersenen en het voortbrengen van een reboot (daarover later meer).

Na haar Laney Boggs-dagen bleef Cook de hoofdrol spelen in een reeks kwalitatief ongelijke romantische komedies en andere films en tv-shows, hoewel aantoonbaar geen van hen zo groot werd als 'She's All That'. Laten we eens kijken naar wat Cook de afgelopen twee decennia heeft gedaan.

7 Rachael Leigh Cook en Elijah Wood In 'The Bumblebee Flies Anyway'

Een wereld apart van 'She's All That' Cooks andere film uit 1999 is een tranentrekker uit een gelijknamige roman van Robert Cormier.

In de film speelt Elijah Wood hoofdrolspeler Barney Snow, een tiener die wakker wordt met geheugenverlies in het ziekenhuis. Binnen enkele minuten na zijn ontmoeting met Cassie (Cook), tweelingzus van een van de andere patiënten, besluit Barney dat hij erachter moet komen waarom hij daar is en een relatie met haar moet kunnen beginnen.

Zonder de centrale wending van de film weg te geven, laten we zeggen dat wat de gebrekkige premissen betreft, deze niet veel beter is dan die in 'She's All That'.

6 Cook zat in een rockband in 'Josie And The Pussycats'

Waarschijnlijk Cook's andere meest opmerkelijke acteertitel, 'Josie and the Pussycats', is een rauwe, ironische muzikale komedie over een worstelende volledig vrouwelijke rockband die groot wordt, terwijl ze probeert een samenzwering van de overheid te ontdekken.

De film van regisseurs Harry Elfont en Deborah Kaplan, uitgebracht in 2001, schittert Cook als Josie McCoy, de zanger en gitarist van de Pussycats, inclusief Tara Reid's Melody Valentine op drums en Rosario Dawson's Valerie Brown op bas.

Leuk weetje: hoewel de rol van Josie relatief gemakkelijker te casten was, kostte het productie een tijdje om de juiste Valerie te vinden, met mensen als Beyoncé, Aaliyah en TLC's Lisa 'Left Eye' Lopes die allemaal auditie deden.

Ondanks een ietwat teleurstellende box office-uitvoering, kreeg de film langzaam maar zeker een cultstatus.

5 Rachael Leigh Cook TV Credits omvatten 'Perception'

Terwijl sommigen zich Cook misschien herinneren vanwege haar periode van drie afleveringen als Devon in het tienerdrama 'Dawson's Creek', speelde ze ook in andere tv-shows, waaronder 'Las Vegas' en 'Ghost Whisperer'.

Toch was Cooks grootste tv-rol die van speciaal agent Kate Moretti in 'Perception', met in de hoofdrol 'Will &Grace'-acteur Eric McCormack als professor neurowetenschappen met schizofrenie, Dr. Daniel J. Pearce.

De serie werd tussen 2012 en 2015 uitgezonden op TNT en werd na drie seizoenen stopgezet.

4 Cook speelde in haar eigen filmtrilogie

Eens een romcom-koningin, altijd een rom-com-koningin. Cook is de afgelopen jaren gaan schitteren in een aantal serieus romantische Hallmark-films.

Verzachtend en geruststellend, deze films zijn het filmische equivalent van een warme kop thee op een regenachtige dag, en herinneren je eraan dat er niets ergs kan gebeuren, in ieder geval niet tijdens hun doorgaans korte en zoete speelduur.

Cook speelde in acht ervan en speelde dezelfde rol als Frankie Baldwin in de Vineyard-trilogie: 'Autumn in the Vineyard' uit 2016, 'Summer in the Vineyard' uit 2017 en 'Valentine in the Vineyard' uit 2019.

3 De Netflix-sprong met 'Love, Guaranteed'

Met zo'n steeds groter wordende catalogus, die zich richt op zulke verschillende doelgroepen, was het slechts een kwestie van tijd voordat Netflix enkele luchtige, romantische, originele producties aan hun selectie toevoegde. En wie is er beter dan Cook om in sommige ervan te spelen?

De actrice schittert in de legale rom-com 'Love, Guaranteed' tegenover Damon Wayans Jr. en Heather Graham. Cook speelt Susan Whitaker, een advocaat die Nick Evans (Wayans Jr.) verdedigt tegen de datingapp-CEO Tamara Taylor (Graham), wiens app belooft dat haar gebruikers ware liefde zullen vinden.

Je hoeft geen romcom-expert te zijn om te raden hoe deze afloopt, vooral als Cook erbij betrokken is.

2 Cook keerde terug in 'He's All That'

Toen Netflix een gender-geflipte reboot van 'She's All That' aankondigde en dat originele sterren Cook en Matthew Lillard zouden terugkeren, verloren romcom-fans hun collectieve verstand.

Er was echter een addertje onder het gras. In 'He's All That' uit 2021, met in de hoofdrol Addison Rae en Tanner Buchanan, speelden Cook en Lillard verschillende rollen en niet degene die ze vertolkten in 'She's All That'.

Cook vertolkte niet de rol van Laney, maar speelde hoofdpersoon Padgett's moeder Anna, terwijl Lillard niet speelde als een oudere versie van Brock Hudson, maar als directeur Bosch.

1 Waarin speelt Rachael Leigh Cook hierna de hoofdrol?

Hoewel het niet echt een rom-com is, klinkt Cooks volgende project net zo interessant.

De actrice zal de hoofdrol spelen tegenover Christopher Lloyd in 'Back To The Future'-ster in 'Spirit Halloween: The Movie'. In de film worden drie middelbare scholieren op Halloweennacht opgesloten in een spookachtige Halloween-winkel van Spirit.

Vrees niet, want er is liefde op het scherm in de toekomst van Cook met Netflix's 'A Tourist's Guide To Love', geschreven door de Vietnamees-Amerikaanse Eirene Donohue en geïnspireerd door haar reizen. De film volgt een reisleider die, na een onverwachte breuk, besluit een opdracht aan te nemen om undercover te gaan en meer te weten te komen over de toeristenindustrie in Vietnam.

Aanbevolen: