Hier is hoe Elisabeth Moss haar indrukwekkende nettowaarde van $ 30 miljoen behaalde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Elisabeth Moss haar indrukwekkende nettowaarde van $ 30 miljoen behaalde
Hier is hoe Elisabeth Moss haar indrukwekkende nettowaarde van $ 30 miljoen behaalde
Anonim

Inmiddels moet het al duidelijk zijn dat Elisabeth Moss geen typische actrice is. Ze is een echte Hollywood-aanwezigheid, iemand die haar stempel drukt in Hollywood zolang als iemand zich kan herinneren. Tot nu toe speelde de inwoner van Los Angeles al in drie Emmy-winnende shows. Ze heeft zelf ook twee Emmy-overwinningen in de wacht gesleept, en het lijkt er bijna op dat ze nog maar net begint.

Tegelijkertijd heeft Moss ook critici op het grote scherm versteld doen staan (hoewel ze een mogelijke Oscar-nominatie misliep toen ze de door Benedict Cumberbatch geleide Power of the Dog verliet). Inderdaad, het leven is goed voor de actrice. Haar vermogen is ook een bewijs van hoe ver ze is gekomen.

Elisabeth Moss had tijdens haar carrière verschillende breakout-rollen

Moss begon vroeg in Hollywood, toen ze pas 17 jaar oud was om de eerste dochter, Zoey Bartlet, te spelen in de met een Emmy bekroonde serie The West Wing. En kort nadat de show in 2006 eindigde, speelde Moss de rol van Don Draper's (Jon Hamm) secretaresse, Peggy Olson, in het populaire AMC-drama Mad Men.

Het werken aan de show kan Moss de meeste dagen bezig hebben gehouden. Desalniettemin maakte ze ook haar Broadway-debuut, samen met William H. Macy en Raúl Esparza in de three-hander Mamet, die Moss beschreef als een emotionele, fysieke en mentale marathon. Acht shows per week is erg moeilijk.”

Het was het eerste theaterwerk dat ze ooit had gedaan sinds ze op 19-jarige leeftijd naar New York verhuisde en de hele ervaring was opwindend maar ook vermoeiend. "Ik heb tot eind augustus vier maanden aan Mad Men gedaan en ben toen begin september begonnen met de repetities", legt Moss uit.“Maar ik ga aan de slag met de meest geweldige acteurs - en doe Mamet, wat ongebruikelijk is voor een vrouw. Er zijn niet zoveel vrouwelijke delen, dus ik heb geluk dat ik er een heb.”

Ondertussen, toen Mad Men eindigde (en elk plan met een Peggy-spin-off niet uitkwam), stemde Moss ermee in om bijna kort daarna aan The Handmaid's Tale te werken, wat de actrice niet verwachtte zelf te doen. Maar het materiaal was gewoon te mooi om te laten liggen. “Ik had niet gedacht dat ik me zo snel bij een andere show zou aanmelden, maar ik dacht: hier kan ik geen nee tegen zeggen. Ik zal het moeten doen'", legde de actrice uit. "Wat het uiteindelijk over de rand duwde, was het idee dat iemand anders de rol zou spelen, en hoe jaloers ik zou zijn als iemand anders het zou mogen doen."

De show herenigde Moss ook met mede Emmy-winnaar Bradley Whitford met wie ze voor het eerst werkte aan The West Wing. Over het optreden van de actrice in de Hulu-serie kon de acteur niet trotser zijn. “Ik herinner me de dag dat ik haar ontmoette, in een keukenset. Ik denk dat ze 17 was, en ze was zo geweldig', merkte Whitford op. "Maar om terug te komen en deze persoon te zien als niet alleen een volwassen vrouw, maar ook als een prestatie van een generatie…"

Wat is het vermogen van Elisabeth Moss in 2022?

Recente schattingen geven aan dat de actrice nu maar liefst $ 30 miljoen waard is. Terwijl de actrice naar verluidt een bescheiden salaris van $ 75.000 op Mad Men kreeg, betaalde Hulu Moss graag een verbazingwekkende $ 1 miljoen per aflevering voor The Handmaid's Tale. En aangezien de actrice ook werd genoemd als een van de uitvoerende producenten vanaf het begin van seizoen twee, heeft Moss waarschijnlijk ook meer verzameld dan alleen haar talentvergoeding.

Ondertussen, op het filmfront, wierp Moss 'gok ook zijn vruchten af toen ze onderhandelde over een winstdeelname voor The Invisible Man, wat uiteindelijk een onverwachte hit werd. De film verdiende vervolgens $ 134,3 miljoen aan de kassa, tegen een gerapporteerde productiekost van $ 7 miljoen. Daarom wordt aangenomen dat Moss alleen al in 2020 een coole $ 16 miljoen verdiende.

Datzelfde jaar is het ook de moeite waard om op te merken dat Moss haar eigen productiebedrijf, Love & Squalor Pictures, lanceerde en vervolgens een tv-deal sloot met Disney-eigendom Hulu en Fox 21 Television Studios. Daarom ontwikkelt het bedrijf nu de thriller Black Match, waarin ook Moss als ster te zien is. De actrice zou ook hebben gespeeld in en uitvoerend producent van Hulu's misdaaddrama Candy, maar Moss moest uiteindelijk afhaken vanwege planningsconflicten. Ondertussen zit haar bedrijf ook achter de misdaadthriller Shining Girls van Apple TV+.

Intussen is Moss ook gehecht aan minstens drie aankomende films. Een daarvan is de sportkomedie Next Goals Wins van de met een Oscar bekroonde regisseur Taika Waititi. De film is een bewerking van een Britse documentaire uit 2014 die het verhaal vertelt van het voetb alteam van Amerikaans Samoa dat verloor van Australië met een eindscore van 31-0. Er wordt aangenomen dat dit het ergste WK-verlies ooit is.

De actrice zou naar verluidt ook de vrouw van Francis Ford Coppola, Eleanor Coppola, vertolken in het aankomende drama Francis and the Godfather. De film duikt in het drama achter de schermen tussen de beroemde filmmaker en producer Robert Evans tijdens het filmen van The Godfather. Oscar Isaac zal naar verluidt Coppola zelf (de echtgenoot van Moss) spelen, terwijl Jake Gyllenhaal is getikt om Evans te spelen.

Ondertussen keert The Handmaid's Tale ook terug voor een vijfde seizoen. Op het moment van schrijven is er nog geen woord over de releasedatum van de show.

Aanbevolen: