Wat deed Marisa Tomei voordat ze tante May van het MCU werd?

Inhoudsopgave:

Wat deed Marisa Tomei voordat ze tante May van het MCU werd?
Wat deed Marisa Tomei voordat ze tante May van het MCU werd?
Anonim

Toen het Marvel Cinematic Universe (MCU) eindelijk besloot om Spider-Man in zijn wereld te brengen, wist het dat bepaalde kernpersonages in het Spider-Man-universum ook moesten komen langs. Natuurlijk heeft Peter Parker van Tom Holland een liefdesbelang nodig en dat kwam in de vorm van MJ, een personage dat nu vakkundig wordt gespeeld door Emmy-winnende actrice Zendaya. Tegelijkertijd moest de MCU ook haar eigen tante May introduceren en die rol ging uiteindelijk naar veteraan actrice Marisa Tomei.

In de MCU geeft de Oscar-winnaar een nieuwe kijk op een rol die eerder werd gespeeld door mede-Oscar-winnaar Sally Field en Oscar-genomineerde Rosemary Harris. En hoewel ze tijdens haar carrière veel gedenkwaardige rollen had gehad, vragen fans zich af wat Tomei van plan was voordat ze een Marvel-ster werd.

Marisa Tomei won al vroeg in haar carrière een Oscar

Tomei begon in de jaren 80 en kreeg rollen in de soapserie As the World Turns en A Different World. Een paar jaar later werd de actrice ook gecast in de misdaadkomedie Oscar van John Landis, met Sylvester Stallone in de hoofdrol. Op dat moment wist Tomei niet dat haar doorbraakrol voor de deur stond.

Het begon allemaal met een heel belangrijk telefoontje. Toevallig belde John Landis en zei: 'Ik ben deze week klaar met de opnames van Oscar', een film met Sylvester Stallone en Danny DeVito. ‘Zou je naar Paramount willen komen en de geweldige set willen bekijken voordat deze wordt afgebroken?’”

Jonathan Lynn, die werd getikt om My Cousin Vinny te regisseren, herinnerde zich in de mondelinge geschiedenis van de film, samengesteld door Rolling Stone. “Marisa kwam op de set en deed haar kleine scène. Ik zei tegen John: ‘Wie is dit? Ze is echt goed.'”

Tegen die tijd had Lynn al verschillende actrices overwogen.“Lorraine Bracco is besproken, maar ik denk dat ze geslaagd is. Ook op de lijst stond Carole Davis. Ze is een actrice en een hiphopzangeres', herinnert hij zich. “Ik begon auditie te doen bij veel mensen. Ze kwamen allemaal binnen om te lezen, en niemand had gelijk.” Maar toen hij Tomei zag, wist hij dat ze de juiste ster hadden gevonden.

Het probleem was dat de studio (Fox) het er niet mee eens was. Zoals Lynn zich herinnerde, was er "druk" om een ster te werpen. Gelukkig bezweek Fox uiteindelijk nadat hij hoorde dat de hoofdrolspeler van de film, Joe Pesci, ook wilde dat Tomei tegenover hem zou schitteren.

Na de release won Tomei een Oscar voor beste actrice voor haar rol in de film. Sindsdien kwamen er meer rollen voor haar beschikbaar. "Ik ging in films werken nadat ik op de deur had geklopt voor wat voor de eerste helft van mijn twintiger jaren als een eeuwigheid voelde", vertelde de actrice aan Rolling Stone in een apart interview.

De Oscar-overwinning leidde tot meer veelgeprezen rollen

Na haar Oscar-overwinning waagde Tomei zich in verschillende genres en nam ze verschillende rollen op zich terwijl ze Hollywood stormenderhand bleef veroveren. In de ensemble-dramedy The Paper uit 1994 speelde ze bijvoorbeeld de zwangere vrouw van een New York Sun-redacteur (Michael Keaton) die haar man smeekte om een betere baan.

Rond dezelfde tijd speelde Tomei ook tegenover haar toenmalige vriend Robert Downey Jr. in de rom-com Only You, waar ze een vrouw speelde die ervan overtuigd was dat ze op een dag zou trouwen met iemand die Damon Bradley heet. In de loop der jaren speelde Tomei ook in andere romcoms zoals What Women Want, Someone Like You en Just a Kiss.

Ondertussen speelde Tomei in Todd Fields drama In the Bedroom een aanstaande gescheiden vrouw die een relatie begint met een veel jongere eerstejaarsstudent (Nick Stahl) die later dood eindigt. Dit resulteert natuurlijk in een gewelddadige confrontatie met de moeder van de jongeman, briljant gespeeld door Sissy Spacek.

“Ze sloeg me echt. Todd vertelde me dat er 12 takes waren, maar ik weet het niet meer , vertelde Tomei aan Entertainment Weekly. “Ze vertellen me dat er een pak ijs op mijn gezicht zat, maar ik herinner me alleen dat ik met Sissy in de zone was. De film scoorde vijf Oscar-nominaties, waaronder één voor zowel Spacek (de beste actrice) als Tomei (beste vrouwelijke bijrol).

Later, in Darren Aronofsky's Oscar-genomineerde drama The Wrestler, neemt de actrice de rol aan van een alleenstaande moeder en exotische danseres die verliefd is op een professionele worstelaar, gespeeld door Mickey Rourke. De rol was duidelijk anders dan alles wat Tomei eerder op zich had genomen en toch was ze door Aronofsky overal tegen opgewassen.

“Ik zou het nooit weerstaan om met hem samen te werken, ook al was het een uitdagende rol om op me te nemen”, vertelde ze aan Slash Film. Zowel Rourke als Tomei kregen Oscar-knikken voor hun optreden.

Ondertussen zou Tomei zich ook voegen bij de cast van The Ides of March van George Clooney als verslaggever van de New York Times over een intense politieke campagne. Enkele jaren later voegde de actrice zich ook bij de cast van de met een Oscar bekroonde biopic waarin ze de vrouw van Steve Carell speelde.

Naast films kreeg Marisa Tomei ook een sappige tv-gastrol

Hoeveel succes Tomei ook had met films, de actrice nam af en toe ook een aantal tv-rollen (hoewel zelden). Meest recentelijk stemde ze in met een periode in het met een Emmy bekroonde muziekdrama Empire, waar Tomei de lesbische zakenmagnaat Mimi Whiteman speelde die voor wat problemen zorgde tijdens het tweede seizoen van de show.

Helaas werd de tijd van de actrice in de show afgebroken nadat haar personage (door vergif) was gedood. En hoewel het nodig was om dit te doen, vertelde showrunner Ilene Chaiken aan The Hollywood Reporter: "Het was absoluut moeilijk om afscheid te nemen."

Ondertussen is het momenteel onduidelijk of fans Tomei binnenkort weer in de MCU kunnen verwachten. Voorlopig is de actrice gehecht aan twee aankomende films, waaronder een romcom met Anne Hathaway en Matthew Broderick.

Aanbevolen: