Een kijkje in de carrière en het leven van Ana De Armas vóór 'No Time To Die

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de carrière en het leven van Ana De Armas vóór 'No Time To Die
Een kijkje in de carrière en het leven van Ana De Armas vóór 'No Time To Die
Anonim

Ana de Armas is momenteel een van de populairste rijzende sterren in Hollywood. Het verhaal van de heropleving van de in Cuba geboren Spanjaard van een kleine soap-actrice tot een zwaargewicht in Hollywood was een wilde rit. Onlangs heeft ze de show gestolen in de nieuwste James Bond-film, No Time to Die, waarin ze Bond-girl Paloma, naast Daniel Craig, opnieuw speelde als de beruchte 007.

Veel dingen zijn nog onbekend voor casual fans over de actrice. Afkomstig uit Havana, Cuba, verhuisde de toen jonge en aspirant-actrice op 18-jarige leeftijd naar Spanje om haar acteercarrière serieuzer te nemen. Hier is een korte blik op de carrière van Ana de Armas voordat ze in No Time to Die verscheen, en wat de toekomst in petto heeft voor de rijzende ster.

6 Ana De Armas veroverde de hoofdrol in een romantisch drama op 18-jarige leeftijd

Voordat ze naar Spanje verhuisde, maakte Ana de Armas haar debuut in haar thuisland Cuba in een romantische avonturenfilm Una rosa de Francia, waarin ze de hoofdrol speelde als Marie. De film speelt zich af in Havana in de jaren vijftig en vertelt het verhaal van een idealistische man die verstrikt raakt in een gevaarlijk conflict in de mensenhandelindustrie. De film kwam uit in februari 2006, wat betekent dat de actrice tijdens de opnames amper 18 jaar oud was geworden. In die tijd was ze nog een student aan Cuba's National Art School toen regisseur Manuel Gutiérrez Aragón haar voor de rol castte.

"Als je dat op 16-jarige leeftijd meemaakt, kan het je bang maken of je vullen met moed en honger naar meer", herinnert ze zich in een interview. "En ik wilde de wereld opeten. Bovendien opende het echt de deur voor mij naar de Spaanse markt, die me later binnenhaalde en me jarenlang werk gaf."

5 Ana De Armas speelde in een populair Spaans tienerdrama

Kort na haar verhuizing naar Madrid, Spanje, kreeg de 18-jarige Ana de Armas een belangrijke rol die haar carrière vorm zou geven. Ze speelde zes seizoenen in het populaire tienerdrama El Internado en katapulteerde haar populariteit op de Spaanse markt verder. In feite ontmoette ze de casting director slechts twee weken na de landing in Madrid, en de rest is geschiedenis. De serie was zo succesvol dat er een zelfstandige reboot uit voortkwam, Las Cumbres, die in 2021 in première ging op Amazon Prime.

"Ik ging met 200 euro op zak die ik had gespaard van de laatste film die ik in Cuba maakte, El edén perdido, en ik vertelde mijn ouders dat ik terug zou zijn als mijn geld op was, " herinnerde ze zich. "Natuurlijk is dat niet gebeurd; mijn geld was binnen een week op en ik ben niet teruggegaan."

4 Ana De Armas' Engels debuut naast Keanu Reeves

Nadat ze naam had gemaakt in Spanje, verhuisde Ana de Armas, met aanmoediging van haar agenten, in 2014 naar Los Angeles. Hoewel ze destijds heel weinig Engels sprak, bracht ze vier maanden intensief door met het leren van de taal en kreeg al snel een rol tegenover Keanu Reeves in Knock Knock.

Geregisseerd door Eli Roth, draait de erotische thriller rond een familievader die door twee willekeurige vrouwen in het midden van een regenbui wordt opgesloten om dingen te doen die hij nooit had gewild. Hoewel de film door velen negatief werd beoordeeld, was het een solide aftrap voor Ana's carrière op de Engelstalige markt.

3 Ana De Armas won een Saturn Award-nominatie voor beste vrouwelijke bijrol in 2018

Ze kreeg verder wereldwijde erkenning als de holografische AI-liefdesbelangstelling in de sciencefictionfilm Blade Runner 2049. Het vervolg van de film Blade Runner uit 1982, met in de hoofdrollen Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright, Jared Leto en meer, gaat verder met wat de vorige film was opgehouden. De film genoot een matig succes dat maar liefst $ 259 miljoen aan de kassa opleverde en Beste Cinematografie en Beste Visuele effecten won bij de 90e Academy Awards.

2 Ana De Armas maakte haar doorbraak met 'Knifes Out'

2019 markeerde het jaar van Ana's doorbraak toen ze schitterde als immigrantenverpleegster in de moordmysteriefilm Knives Out. De actrice, geschreven en geregisseerd door Rian Johnson, deelde het podium met mensen als Chris Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon en haar toekomstige James Bond-co-ster Daniel Craig. Ze wees de rol echter bijna af omdat ze sceptisch was over het stereotype 'Latina-verzorger'-personage, maar uiteindelijk nam ze de rol op zich.

"Vanwege de karakterbeschrijving ging mijn verbeelding meteen naar een portret dat niet per se erg positief of opwindend was in relatie tot de Latijnse cultuur", herinnerde ze zich tijdens een interview met The Hollywood Reporter. "Dus toen ik eindelijk het script las, realiseerde ik me dat de beschrijving helemaal niet klopte, omdat Marta zoveel meer is dan dat."

1 Wat volgt er voor Ana De Armas?

Dus, wat biedt de toekomst voor de rijzende ster van Hollywood? De afgelopen jaren waren een behoorlijk majestueuze rit voor de rijzende ster, en ze vertoont zeker geen tekenen van vertraging. Ana heeft een overvloed aan opkomende projecten aan haar horizon, waaronder de erotische thriller Deep Water, het biografische drama van Marilyn Monroe, Blonde als het personage uit de titel, en de thriller van de Russo-broer The Grey Man op Netflixmet Ryan Gosling en Chris Evans, en meer!

Aanbevolen: