Een kijkje in de carrière van Miranda Cosgrove buiten 'iCarly

Inhoudsopgave:

Een kijkje in de carrière van Miranda Cosgrove buiten 'iCarly
Een kijkje in de carrière van Miranda Cosgrove buiten 'iCarly
Anonim

Voor veel mensen is Miranda Cosgrove het gezicht van hun jeugd. Cosgrove werd geprezen als de best betaalde kindacteur van 2012 en werd beroemd door het vertolken van Carly Shay op Nickelodeon's iCarly van 2007 tot 2012 en de heropleving in 2021 op Paramount. De show zelf was een belangrijke hoeksteen van de popcultuur van 2010 en vergaarde een Primetime Emmy Award-nominatie voor Best Outstanding Children's Program. Daarvoor speelde ze van 2004 tot 2007 ook Megan Parker in Drake & Josh.

Ze is echter meer dan zomaar een voormalige Nickelodeon-kinderacteur. Om het samen te vatten, hier is een blik op Miranda Cosgrove's carrière buiten iCarly, en wat de toekomst in petto heeft voor de actrice.

6 Miranda Cosgrove bracht in 2010 een album uit

Net als veel andere voormalige Nickelodeon- en Disney-sterren, probeerde Cosgrove haar geluk in de muziekindustrie. In april 2020 bracht de met een Kids' Choice Award bekroonde actrice haar album Sparks Fly uit en markeerde haar vertrek uit de persona van het tieneridool. Sparks Fly maakt gebruik van Dr. Luke, The Matrix, Spionage en Rock Mafia als de producers van het album en bevat elementen van suikerzoete electropopmuziek.

Ondanks het behalen van de top 10 op de Billboard 200-hitlijst in de VS, blijft Sparks Fly tot nu toe het laatste en enige volledige studioalbum van Cosgrove. Ze bracht een jaar later haar tweede EP uit, High Maintenance, maar besloot de muziek voorgoed te verlaten nadat haar tourbus een akelig ongeluk had gekregen en Sony besloot haar te ontslaan van haar opnameplicht.

5 Miranda Cosgrove sprak Margo uit in de 'Despicable Me'-franchise

Sinds de film Despicable Me voor het eerst werd uitgebracht in 2010, is Cosgrove de stem achter Margo, een van de drie weesmeisjes die zijn geadopteerd door superschurk Felonious Gru. De actrice heeft de rol opnieuw gespeeld in ten minste drie Despicable Me-films in 2010, 2013 en 2017. Ze maakt zich momenteel op voor de vierde film, die in 2024 uitkomt.

De franchise zelf is een enorm succes geweest, met een totale wereldwijde box office van meer dan $ 3,7 miljard en een gemiddelde van meer dan $ 900 miljoen per film. Het heeft momenteel het record als de meest winstgevende animatiefranchise aller tijden tot aan dit schrijven, vooruitlopend op Shrek, Ice Age, Toy Story en Madagascar.

4 Miranda Cosgrove waagde zich aan horrorfilm

Het is een algemeen geheim in Hollywood dat comedysterren soms over het hoofd worden gezien om een drama- of horrorfilm te maken. Cosgrove probeerde dat 'stereotype' in 2015 te doorbreken toen ze de horrorfilm The Intruders van Adam Massey leidde. The Intruders, naast Austin Butler, Donal Logue en Tom Sizemore, vertelt het verhaal van een 20-jarige die worstelt met de zelfmoord van een schizofrene moeder.

"We filmden in Toronto, en het was -40 graden, dus het is een beetje raar, maar ik heb het gevoel dat het me heeft geholpen om in mijn personage te komen, want ik kom uit L. A. en ik heb nooit te maken gehad met met dat eerder. En het personage moet het gevoel hebben dat ze alleen is en dat er niemand aan haar kant staat, "herinnerde ze zich in een interview met Teen Vogue.

3 Miranda Cosgrove speelde in haar tweede hoofdrolproject in 'Crowded'

Na iCarly waagde Cosgrove zich in een komedie met een veel volwassener thema met Crowded. De sitcom, uitgezonden op NBC in 2016, debuteerde als een inzending voor het midden van het seizoen in het seizoen 2015-16 met 13 afleveringen die volgen "een leeg nestpaar ontdekt dat hun volwassen dochters met hen naar huis willen verhuizen." Cosgrove speelde een van de dochters en speelde naast Patrick Warburton, Carrie Preston, Stacy Keach en meer. Helaas heeft NBC de serie na slechts één seizoen geannuleerd. Deadline meldde dat de beslissing werd genomen na de matige beoordelingen.

2 Miranda Cosgrove verdiende een Emmy-nominatie

Interessant is dat het, ondanks haar status als iconische kindacteur in haar tijd, even duurde voordat Cosgrove haar eerste erkenning kreeg van de Emmy's. Ze was de presentator van Misson Unstoppable van CBS Dream Team met Miranda Cosgrove, waarin ze fascinerende vrouwelijke vernieuwers op wetenschappelijk gebied in de kijker zette, van 2019 tot nu, en vergaarde een Daytime Emmy Awards-nominatie voor Outstanding Educational of Informational Series in 2020.

"Persoonlijk was het heel spannend voor mij om deel uit te maken van een show die me de kans geeft om in contact te komen met jonge vrouwen en hen te presenteren met alle verschillende vacatures die er zijn in de STEM (Science, Technology, Engineering, en wiskunde)", vertelde ze aan Seventeen en voegde eraan toe: "Ik vind het geweldig om de inspirerende verhalen te horen die mensen in de serie hebben gedeeld en de unieke paden die elke persoon heeft bewandeld om hun STEM-dromen waar te maken."

1 Miranda Cosgrove steunde verschillende goede doelen

Ondanks haar grote Hollywood-status, is Cosgrove nooit verlegen geweest om iets terug te geven aan de gemeenschap. Door de jaren heen is de uitgesproken artiest betrokken geweest bij een overvloed aan filantrofe projecten, waaronder haar ziekenhuisbezoeken aan het St. Jude Children's Research Hospital in Memphis, Tennessee, en haar donatie aan de onafhankelijke NGO Education Through Music.

Aanbevolen: