Wat is er ooit met Calvin Harris gebeurd?

Inhoudsopgave:

Wat is er ooit met Calvin Harris gebeurd?
Wat is er ooit met Calvin Harris gebeurd?
Anonim

In het begin van 2010 leek het alsof elk nummer dat Calvin Harris produceerde zou veranderen in een grote hit, variërend van Rihanna's Where Have You Been en We Found Love tot Chris Brown's Yeah 3x en Florence + The Machine's Spectrum (Zeg mijn naam) mix.

Naast het produceren van een aantal hits voor enkele van de grootste artiesten in de muziekindustrie, was Harris, de best verdienende DJ ter wereld, zeer succesvol als artiest in zijn eigen recht, met maar liefst een vijf studioalbums tot nu toe, en zijn volgende oeuvre zal naar verwachting later dit jaar in de winkels verschijnen.

De Schotse hitmaker is een van de meest succesvolle mainstream producers, die nu in Los Angeles woont, waar hij regelmatig studiosessies bijwoont met zijn vrienden uit de industrie. De 38-jarige heeft echter geen album meer uitgebracht sinds Funk Wav Bounces Vol. 1.

Het jaar daarvoor had Harris ook veel controverses ondervonden nadat hij een kortstondige vete was begonnen met zijn ex-vriendin Taylor Swift, kort nadat hij ermee ophield met de Love Story-hitlijsttopper. Maar waarom horen we tegenwoordig niet veel van Harris? Hier is het dieptepunt …

Waarom heeft hij over vijf jaar geen nieuw album uitgebracht?

Het is maar liefst vijf jaar geleden sinds de release van Funk Wav Bounces Vol.1, met een aantal artiesten als gasten zoals Nicki Minaj, Katy Perry, Frank Ocean, Migos, Ariana Grande, John Legend, Travis Scott en Lil Yachty, om er maar een paar te noemen.

Het project deed het goed in de hitlijsten en debuteerde op nummer twee in zowel de Britse officiële albumlijst als de Amerikaanse Billboard Hot 200, waar het in de eerste week 68.000 exemplaren verschoof.

Een van de grootste singles van de plaat kwam met de release van Feels met Big Sean, Perry en Pharrell Williams, waarvan wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren werden verkocht, met een piek in de Top 20 in landen zoals het VK, Verenigde Staten, Oostenrijk, Australië, Nieuw-Zeeland en Zwitserland.

Hij werkte samen met Normani tijdens zijn pauze

Hoewel hij al een tijdje geen album heeft uitgebracht, keerde Harris in oktober 2018 terug naar de muziekscene toen hij zijn EP dropte met R&B-zanger Normani, met daarop het nummer Checklist met Wizkid en Slow Down.

In een interview met Entertainment Tonight legde de ex-Fifth Harmony-ster uit hoe het werken met Harris tot stand was gekomen, om te beginnen, door te delen: Hij vond het leuk, stak zijn hand uit en hij zei 'yo, wat doe je hieraan denken?' Ik had zoiets van, 'deze shit is vuur!' Ik ben een grote fan van hem.”

Het project deed het helaas niet zo goed in de hitlijsten, het was er bijna in geslaagd om de Top 100 in het VK te kraken, waar het piekte op nummer 98.

Is er nieuwe muziek onderweg?

Terwijl Harris nog steeds achter de schermen werkt voor artiesten als The Weeknd, lijkt de parttime DJ klaar om zijn volgende album te droppen, dat naar verwachting later dit jaar in de winkels zal liggen.

Titled, Funk Wav Bounces Vol. 2, gebruikt Harris zijn sociale mediaplatform om fans te plagen met aanwijzingen over wanneer de plaat zal uitkomen, en van wat fans hebben verzameld, staat zijn nieuwste oeuvre gepland voor een release deze zomer, hoewel dat nog niet is bevestigd.

“Vol 2 wordt gek”, twitterde Harris in maart 2022.

Het blijft onduidelijk welke artiesten op het album zullen verschijnen, maar het lijkt erop dat zanger Charlie Puth hoogstwaarschijnlijk de cut zou kunnen halen nadat hij naar voren had geroepen dat hij een "heel goed nummer" met Harris had opgenomen.

“Ik en Calvin Harris hebben een verdomd goed nummer gemaakt”, vertelde hij zijn volgers op Twitter in februari 2022.

En voor het geval fans zich afvroegen hoe Harris anders zijn geld heeft verdiend, afgezien van zijn muziekroy alty's van alle hitnummers die hij heeft geproduceerd, verdiende hij $ 400.000 per optreden tijdens zijn tijd als frontman van zijn eigen residentie in Las Vegas in Hakkasan en Omnia sinds 2013.

Het contract liep af in 2020, maar is sindsdien verlengd in oktober 2021.

In een interview met Zane Lowe in 2018 legde Harris zijn liefde voor dj'en in Vegas uit, in plaats van hoofdact op festivals.

“Als je daar staat en het is het vuurwerk en al dat soort dingen, maar je hebt met niemand een connectie. En daarom vind ik het momenteel zo leuk om Vegas te spelen, omdat ik de gezichten van mensen kan zien en mensen kan zien genieten van hun avond.

"Die grote festivalshows waar ik persoonlijk niet aan begon, behalve een beetje geld en geld is, weet je, de wortel van alle kwaad."

Aanbevolen: