10 vrouwelijke beroemde chef-koks die beroemd worden

Inhoudsopgave:

10 vrouwelijke beroemde chef-koks die beroemd worden
10 vrouwelijke beroemde chef-koks die beroemd worden
Anonim

Mensen over de hele wereld herkennen rijke en beroemde beroemde chef-koks zoals Gordon Ramsay, Wolfgang Puck en Guy Fieri. Veel getalenteerde vrouwelijke chef-koks kunnen echter over het hoofd worden gezien. Nu vrouwen zich elke dag op hogere posities op de werkvloer bevinden, ziet de samenleving een verschuiving in machtige posities. Van werken als souschefs tot foodbloggers tot het geven van kooklessen, vrouwen hebben hun plek in deze branche gevonden en stijgen naar de top.

Het is dus alleen maar gepast om slechts een paar van de vele getalenteerde vrouwen in de culinaire industrie te vieren. Het benadrukken van vrouwen met verschillende achtergronden en carrièrepaden is precies de manier om enkele van de beste vrouwelijke chef-koks te vieren die het goed doen in de culinaire industrie.

10 Megan Gill

Na haar tweede plaats in seizoen 20 van Hell's Kitchen, heeft de in Denton, Texas geboren Megan Gill haar tweede plaats behaald en er een geweldige carrière van gemaakt. Ze werkt nu als souschef bij een privéclub voor de Dallas Cowboys. Haar talent en gedrevenheid in de show lanceerden een succesvolle carrière bij haar NFL-team.

9 Claudette Zepeda

Gevestigd in San Diego, Californië, heeft Claudette Zepeda nationale erkenning gekregen voor haar rol als chef-kok en partner van El Jardin. In 2019 richtte ze Viva La Vida op, vernoemd naar een beroemd citaat van Frida Kahlo, dat alleenstaande moeders in nood helpt. Het bedrijf kan Mexicaanse moeders helpen die hulp nodig hebben zonder hun eigen persoonlijke veiligheid op te offeren. Voordat ze succesvol was in haar ondernemersavonturen, nam ze deel aan Top Chef seizoen 15 en Top Chef Mexico seizoen 2.

8 Ariel Contreras-Fox

Na deelname aan seizoen 6 van Hell's Kitchen en uiteindelijk het winnen van seizoen 18, heeft Ariel Contreras-Fox veel succes geboekt in de branche. Nadat ze de schokkende beslissing had genomen om de positie van haar leven af te wijzen, werkend als Executive Chef voor het Gordon Ramsay Hell's Kitchen restaurant, ging Ariel verder met haar eigen succesvolle pad. In 2020 publiceerde ze een boek en vond ze een geweldige restaurantcarrière.

7 Courtnee Futch

In 2018 startte Courtnee Futch The Spread Catering Co en begon ze diners te organiseren. Ze studeerde om mixoloog te worden in Parijs om haar vaardigheden te integreren om de perfecte evenementen te creëren. In 2020 was het tijd om haar eerste kookboek Early Enough te maken, gericht op brunchrecepten. Nu geeft Courtnee Futch virtueel kook- en mixologielessen om thuiskoks te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen.

6 Zola Nene

Na bijna tien jaar in de industrie te hebben gewerkt, begon Zola Nene aan een nieuwe rol als rechter bij The Great South African Bake Off, die in 2017 werd uitgezonden. Binnen de twee jaar daarna bracht ze zelf twee kookboeken uit. Ze creëerde haar eigen show, Celeb Feasts with Zola, en trad in 2020 toe tot het tweede seizoen van Gordon Ramsay: Uncharted, dat zich afspeelt in Zuid-Afrika.

5 Kiki Bokungu Louya

Kiki Bokungu Louya heeft haar vaardigheden gericht op het ondersteunen van een eerlijke behandeling van zowel voedsel als landarbeiders. Kiki richtte de Folk & The Farmer's Hand en het Nest Egg Detroit op. Duurzaamheid staat bovenaan haar prioriteitenlijst en ze werkt samen met lokale gemeenschappen om economische strategieën binnen het gebied te ontwikkelen.

4 Brooke Williamson

Brooke Williamson begon haar carrière op 17-jarige leeftijd, van docentassistent tot lijnkok tot de jongste souschef bij Michael's of Santa Monica. Na het winnen van seizoen 14 van Top Chef, werkt ze nu samen met haar man aan het maken van menu's, reizen met getalenteerde chef-koks en deelnemen aan No Kid Hungry.

3 Lisa Dahl

Lisa Dahl verhuisde naar Sedona, Arizona, naar verluidt over bijzondere spirituele energieën na het verlies van haar zoon. Ze besloot haar passie voor koken aan te pakken en een carrière in de restaurantindustrie op te bouwen terwijl ze haar zoon eerde. Lisa Dahl's mantra is "wanneer je met liefde kookt, voed je de ziel." Tegenwoordig heeft Dahl Restaurant Group vijf restaurants die tientallen jaren aan succes hebben gehad, met prijzen aan de muren om dat te laten zien.

2 May Chow

May Chow werd snel beroemd nadat ze in 2017 de titel van Asia's Best Female Chef ontving. Ze heeft drie restaurants: Little Bao, Second Draft en Happy Paradise. Met haar hernieuwde populariteit is ze niet alleen een succesvolle chef-kok geworden, maar ook een pleitbezorger voor LGBTQ+-rechten in Hong Kong.

1 Amandine Chaignot

Franse chef-kok Amandine Chaignot heeft haar persoonlijke en professionele ontwikkelingsverhaal over groeien in deze branche gedeeld. Ze realiseerde zich dat de twee kanten van haar leven hand in hand gaan met elkaar, en ze kon ze niet scheiden zoals ze aanvankelijk dacht. Duurzaamheid, een gezonde levensstijl en ethische oplossingen staan aan beide kanten van haar leven voorop in haar motto.

Aanbevolen: