Waarom het zo lang duurde voor 'Better Call Saul'-acteur Bob Odenkirk om 'beroemd te worden

Inhoudsopgave:

Waarom het zo lang duurde voor 'Better Call Saul'-acteur Bob Odenkirk om 'beroemd te worden
Waarom het zo lang duurde voor 'Better Call Saul'-acteur Bob Odenkirk om 'beroemd te worden
Anonim

Hoewel Breaking Bad een enorm succes is, is de spin-off-serie bijna net zo populair als recensies voor het tv-programma Better Call Saul. Nu het zesde en laatste seizoen ingaat, verwachten fans die aanwezig zijn sinds Saul Goodman's eerste optreden in de hitshow Breaking Bad een explosieve en opwindende finale die het publiek terugvoert naar de gebeurtenissen aan het begin van Breaking Bad.

Nog beter nieuws voor Breaking Bad-fans is dat is bevestigd dat Bryan Cranston en Aaron Paul zullen verschijnen in het laatste seizoen van Better Call Saul, dat ook represailles zal bevatten van andere Breaking Bad-castleden zoals Jonathan Banks en Giancarlo Esposito.

Vince Gilligan, de maker van beide shows, heeft gezegd dat het een grote uitdaging was om alles samen te voegen voor Better Call Saul, vooral omdat het plot moest volgen wat Breaking Bad uitbracht, aangezien Better Call Saul fungeert als een ' prelude' naar Breaking Bad.

Wat heeft geholpen om de shows samen te voegen, is een onberispelijke uitvoering van Bob Odenkirk, die het belangrijkste crossover-personage Saul Goodman speelt. Maar hoe zag het leven van Odenkirk eruit voordat hij de beruchte louche advocaat werd?

Waarom duurde het zo lang voordat Bob Odenkirk 'beroemd' werd?

Better Call Saul heeft bewezen zoveel meer te zijn dan een voorwoord tot iets anders, en is een meesterwerk op zich. The Times noemt het "een van die shows die je eraan herinnert dat je naar een kunstvorm kijkt" en The Independent noemt het "tv's beste slow-burner".

Deze lovende recensies doen fans van Bob Odenkirk, die Saul Goodman speelt, zich afvragen waarom het zo lang duurde voordat de acteur een bekend gezicht werd.

Bob Odenkirk begon als een ongelooflijk getalenteerde en succesvolle schrijver, zoals blijkt uit de Emmies die hij won voor het schrijven van scripts voor Saturday Night Live in de jaren zeventig en tachtig, en voor The Ben Stiller Show, waarin hij acteerde en schreef voor in 1992.

Maar door achter de schermen te werken, zag niemand het gezicht van Bob Odenkirk, wat betekent dat hij niet herkenbaar was zoals hij nu is, en ondanks zijn Emmy-overwinningen worstelde Odenkirk nog steeds met zijn deel van de mislukkingen.

Odenkirk had moeite om zijn werk in de lucht te krijgen, daarom zou hij samenwerken met andere mensen en in plaats daarvan schrijvers voor hen worden. Veel van de shows waarvoor hij schreef, werden later geannuleerd, zoals The Ben Stiller Show en Get A Life (1990). Met andere woorden, hij was een aantal jaren komiek van een komiek - totdat hij Saul Goodman werd.

Hoe Bob Odenkirk Saul Goodman werd

Bob Odenkirk vertelde de New York Times dat hij in 2009 de rol van Saul Goodman voor Breaking Bad accepteerde omdat hij "het geld nodig had!"

Hij sprong op een vliegtuig van Los Angeles naar Albuquerque en keek tijdens de vlucht voor het eerst naar Breaking Bad. Hij nam niet eens de moeite om het script uit het hoofd te leren, in de veronderstelling dat de regels en regels van de dialoog zouden worden veranderd voordat hij de set bereikte.

De rest is geschiedenis, want Breaking Bad veranderde het leven van Bob Odenkirk, waarbij Odenkirk twaalf jaar later nog steeds de ex-oplichter speelde die duistere advocaat werd voor de zeer succesvolle spin-off Better Call Saul.

Odenkirk vertelde de NY Times over de mislukkingen van zijn carrière, zoals de shows waarvoor hij werkte om geannuleerd te worden, films regisseerden die gemengde resultaten kregen en projecten die hij gewoon niet van de grond kon krijgen. Het gezegde "Degenen die kunnen, doen; degenen die niet kunnen, leren", lijkt helaas waar voor de vroege carrière van Odenkirk, toen hij een mentor werd voor jongere talenten in de comedy-industrie.

"Ik heb al deze verschillende dingen gedaan, en er is een grote mate van mislukking geweest", vertelde Odenkirk aan de NY Times, "Ik wil geen dilettant zijn. Ik zou me vreselijk voelen als ik zo werd gekarakteriseerd." Toen grapte hij: 'Of! Ben ik de beste dilettant die ooit heeft geleefd?”

Het was een enorme strijd voor Bob Odenkirk om uit de categorie 'onbekende komedielegende' te komen en erkend te worden voor de getalenteerde acteur die hij werkelijk is, met de uitstekende komische timing die hij heeft.

Fans van het werk van Odenkirk en van de shows van Vince Gilligan zijn verheugd om te ontdekken wat er van Saul Goodman zal worden. De eerste helft van het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul ging in première op 18 april 2022, en de laatste helft gaat in première in juli, met de laatste aflevering ooit op AMC op 15 augustus.

Aanbevolen: